Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

iNav w KFC32F3 i innych.
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=38&t=41144
Strona 39 z 45

Autor:  szwagier [ piątek 02 lis 2018, 22:05 ]
Tytuł:  Re: iNav w KFC32F3 i innych.

Nie wiem co bylo przyczyna.
Dobralem sie do nadajnika, zmienilem czestotliwosc o 2MHz i sygnature. Znindowalem ponownie i dziala RSSI.

Autor:  tom_monik [ sobota 03 lis 2018, 21:08 ]
Tytuł:  Re: iNav w KFC32F3 i innych.

Witam
Może lamerskie pytanie ale czy w KFC32 v2 połączone z dedykowanym OSD też od Marbalona jest możliwe uruchomienie blackboxa w iNav 1.7.1.4 ?

Autor:  marbalon [ niedziela 04 lis 2018, 20:39 ]
Tytuł:  Re: iNav w KFC32F3 i innych.

ee telemetria nie jest konieczna... a 0% widzisz w OSD tak ? A konfigurator tez pokazuje 0% ? Nigdy się z tym nie spotkałem... Daj jeszcze diffa to spradzę u siebie.

Autor:  g.p [ czwartek 15 lis 2018, 17:27 ]
Tytuł:  Re: iNav w KFC32F3 i innych.

Widzę że będzie walka z tym iNav...w KFC32FTB wgrany soft 1.7.1 ,wybrałem Rx SPI based-eleres...
W nadajniku nowy sofcik i tryb bindowania i jakoś nie chce sparować..zasilanie z baterii trzeba podać czy coś?..;)
w Cli eleres_bind i wyskakuje za długi czas bindowania

Autor:  marbalon [ czwartek 15 lis 2018, 21:04 ]
Tytuł:  Re: iNav w KFC32F3 i innych.

Pamiętajcie aby do KFC32FTB ściągać stary konfigurator stąd:

Bo nowy tylko bałaganu narobi podczas połączenia ze starą płytką...

https://github.com/iNavFlight/inav-conf ... _1.7.3.zip

Autor:  wojtekr [ sobota 17 lis 2018, 11:22 ]
Tytuł:  Re: iNav w KFC32F3 i innych.

Nowy (2.0.0) nie obsługuje mixerów i serw w KFC, pobrałem 1.9 i wygląda ok, to znaczy ma te wszystkie opcje - co znaczy, że nowy narobi bałaganu? Pobierać 1.7?

Autor:  marbalon [ sobota 17 lis 2018, 14:11 ]
Tytuł:  Re: iNav w KFC32F3 i innych.

Lepiej pobrać ten wyżej z linku.

Autor:  Roger [ sobota 17 lis 2018, 16:20 ]
Tytuł:  Re: iNav w KFC32F3 i innych.

A mam takie pytanie ... czy na kfc32L v2 z Inav 1.7 działa SBUS? i jesli tak, to gdzie powinno być to podpięte? Bo we wczesniejszej wersji miałem to podpięte w 1 kanał rc i działało w trybie PPM ale teraz próbuje podpiąć x4r-sb i jakoś nie bardzo mi to działa, ani w PPM ani z SBUS.

Autor:  marbalon [ sobota 17 lis 2018, 19:39 ]
Tytuł:  Re: iNav w KFC32F3 i innych.

PPM normalnie pod RC1, a sbus do dowolnego uarta ale pamiętać że trzeba inwersję dodać bo procesory F1 nie mają sprzętowej.

Autor:  Roger [ sobota 17 lis 2018, 23:07 ]
Tytuł:  Re: iNav w KFC32F3 i innych.

dzięki, trochę mnie to olśniło, w PPM doczytałem o zworce, ale na UART5 udało mi się serial rx uruchomić, to jeszcze pytanie bo nie moge sie doczytać, telemetria przez SmartPort powinna chodzić? taka pełna np z gps itd?

Autor:  Ben [ sobota 29 gru 2018, 14:31 ]
Tytuł:  Re: iNav w KFC32F3 i innych.

marbalon pisze:
Rezerwacja - a tutaj dla kopterków.


Czy ja mogiem zapytowywać na temat kopterków (jak na razie teoretycznie) chociaż płytkę już mam :-P
Chodzi mi o UART 2, jeśli się nie mylę to można podłączyć do niego Bluetooth'a, tylko jak on jest zasilany?
Planuję "zmajstrować" sobie małego kopterka na bazie KFC32F3-iNav ... stąd pytanko ;-)

Autor:  Bihtus [ sobota 29 gru 2018, 20:09 ]
Tytuł:  Re: iNav w KFC32F3 i innych.

Ben pisze:
marbalon pisze:
Rezerwacja - a tutaj dla kopterków.


Czy ja mogiem zapytowywać na temat kopterków (jak na razie teoretycznie) chociaż płytkę już mam :-P
Chodzi mi o UART 2, jeśli się nie mylę to można podłączyć do niego Bluetooth'a, tylko jak on jest zasilany?
Planuję "zmajstrować" sobie małego kopterka na bazie KFC32F3-iNav ... stąd pytanko ;-)


Jestem za chciałbym zbudować maluszka na płytce kfc32F3 z gps i bajerami :) ale przerażają mnie te ustawienia ...

Autor:  Ben [ sobota 29 gru 2018, 20:21 ]
Tytuł:  Re: iNav w KFC32F3 i innych.

Bihtus pisze:
Ben pisze:
marbalon pisze:
Rezerwacja - a tutaj dla kopterków.


Czy ja mogiem zapytowywać na temat kopterków (jak na razie teoretycznie) chociaż płytkę już mam :-P
Chodzi mi o UART 2, jeśli się nie mylę to można podłączyć do niego Bluetooth'a, tylko jak on jest zasilany?
Planuję "zmajstrować" sobie małego kopterka na bazie KFC32F3-iNav ... stąd pytanko ;-)


Jestem za chciałbym zbudować maluszka na płytce kfc32F3 z gps i bajerami :) ale przerażają mnie te ustawienia ...


No to jest nas już dwóch :-)

Autor:  Bihtus [ niedziela 30 gru 2018, 10:41 ]
Tytuł:  Re: iNav w KFC32F3 i innych.

obawiam się że tak pozostanie ....

Autor:  Ben [ niedziela 30 gru 2018, 10:52 ]
Tytuł:  Re: iNav w KFC32F3 i innych.

Bihtus pisze:
obawiam się że tak pozostanie ....


Być może i tak będzie, ja i tak powoli realizuję swój plan ;-)

Strona 39 z 45 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/