Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 23 wrz 2018, 13:55


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 28 kwie 2018, 23:09 
Offline

Rejestracja: środa 11 mar 2015, 18:21
Posty: 140
W kfc32f3 nic nie przedstawiam poza tym żeby telem wysylal (w cli), obstawiam że w tych standardowych skryptsch nie będą się zgadzac czujniki i trzeba sobie to przemapowac w skrypcie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 29 kwie 2018, 11:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 881
Lokalizacja: Ruda Śląska
Panowie, miał ktoś problemy z osd w kfce32inav?
generalnie wg. zakładce configuration osd włączone, w zakładce osd wszystko ładnie poukładane, a gdy włączam model to na ekranie widzę tylko "latitude" w lewym górnym rogu i nic więcej...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 29 kwie 2018, 12:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
A jaka wersja?
Marbalon podesłał poprawkę
viewtopic.php?f=38&t=41144&start=480#p545790


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 29 kwie 2018, 19:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 881
Lokalizacja: Ruda Śląska
soft świeży - 1.9.2 a na ekranie nadal tylko:
Obrazek

próbowałem wgrać soft który podał Marbalon ale o dziwo gdy klikam "flash firmware" to z listy znika mi port com pod który się podpinam a samo kfc świeci po prostu na czerwono... dziwne dziwy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 20:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 881
Lokalizacja: Ruda Śląska
naprawdę nikt nic, wszystkim działa dobrze?;)
przetestowałem na 3 różnych kompach, wszędzie takie same zachowanie więc przypuszczam że coś musi byc z samym kfc...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 20:30 
Offline

Rejestracja: środa 11 mar 2015, 18:21
Posty: 140
A zobacz jak się zachowuje na 1.7.1.4 marbalona


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 21:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 881
Lokalizacja: Ruda Śląska
problem w tym że softu nie mogę zmienić. Bo gdy chce wgrać soft to port com nagle znika i nie ładuje.
Takie objawy mamy i na win, i na os x i pod linuxem na różnych maszynach...

ps. odkryłem coś jeszcze dziwniejszego... gdy zmieniam z pal na ntsc i odwrotnie to zmiany się zapisują, monitor pokazuje zmiany.
Elementy OSD też się pokazuja ale... tylko w lewym górnym rogu, dokładnie tak jak na zdjęciu powyżej.
Gdy podmienie element LAT na np. horyzont, czy napięcie wtedy pokazuje mi to co chcę.
Działa to tak że aktywne pole OSD to jedna linia do połowy ekranu u góry... to jest już magia;)
a kamera przekazuje pełny obraz...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 21:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
A spróbuj po podłączeniu się normalnie przez konfigurator wejść w CLI
wpisać dfu
Płytka się zresetyje w tryb wgrywania softu.
Potem wyłącz wszystkie ptaszki u góry i wybierz kfc32f3 inav
No I Flash. Powinno pójść....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 21:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 881
Lokalizacja: Ruda Śląska
po wpisaniu DFU w cli w ogóle znika com port i dopiero odłaczenie/podłączenie pomaga.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 21:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
To znaczy że masz coś ze sterownikami.
Po dfu powinienes nie odłączyć płytki a widzieć DFU w polu gdzie jest port normalnie.
Spróbuj pod linuksem albo macos. U mnie pod debianem śmiga


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 01 maja 2018, 04:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 03 sty 2017, 13:48
Posty: 238
Lokalizacja: Ustroń
lotpawel pisze:
naprawdę nikt nic, wszystkim działa dobrze?;)
przetestowałem na 3 różnych kompach, wszędzie takie same zachowanie więc przypuszczam że coś musi byc z samym kfc...

Nikomu nie będzie to działać, kilka postów wcześniej o takim problemie pisałem (nie czytałeś tego?). Jest zgłoszona przez marbalona poprawka, która wejdzie chyba do 2.0. Póki co pozostaje Ci 1.9 przesłane przez Marcina tutaj. A problem z wgraniem softu to masz przez sterownik, zrób tak: podepnij płytke kliknij flash z pliku i jak zniknie port to odpal zadiga i podmień mu sterownik na winUSB i zrób odpoczątku to samo jeszcze raz tym razem powinno działać.

_________________
Mini Skywalker - X-UAV Talon - Skywalker 1680/1900 - Mini talon - S800 Sky Shadow


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 01 maja 2018, 17:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4054
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Co do znikania portu com to normalne. Musisz zainstalować sterowniki Zadiag dla bootloadera. W necie znajdziesz sporo przepisów na to. A co do OSD to problem im zgłosiłęm. Jak bardzo wam zależy wygeneruję najnowsze wersje z moimi poprawkami po długim weekendzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 02 maja 2018, 19:07 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 kwie 2010, 13:40
Posty: 417
Lokalizacja: Kraków
Oczywiście, że zależy :) 1.9.1 ma poprawkę na wyświetlanie statystyk po długim locie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 10 maja 2018, 19:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4054
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
No to dla tych co czekali na 1.9.1.... oczywiście testowana tylko na biurku ;-)

http://baliniak.2box.pl/qq/inav_1.9.1_KFC32F3_INAV.zip


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 11 maja 2018, 14:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 881
Lokalizacja: Ruda Śląska
no i o to chodziło;)
dzięki.

ps. pytanie do Marbalona:
czy rezystor L2 jest krytyczny? właśnie widzę że go nie mam... niby na biurku wszystko działa ale rzucić trochę strach.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.