Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 16 lip 2018, 11:32


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 30 paź 2017, 22:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 508
Lokalizacja: Warszawa
Ja mam ale kupowałem a Ali.
Póki co n sucho tylko na biurku podłączyłem USB i nowy inav.
V3 ma rzekomo poprawione wszystkie bolączki ale póki co brak czasu żeby protestować.
Ew napisz na czym Ci najbardziej zależy to na szybko sprawdzę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 paź 2017, 22:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8459
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Czy użyteczny będzie filtr lc z runcam hd2, bo wiem, że też masz. Bo w 2 trzeba było kombinować. Czy trzeba będzie dokładać nowy i czy z sbus nie ma jakiś niespodzianek.
Muszę coś szybko kupić, ale do koptera i też będę wrzucał inav
Chcę się pobawić z gps i wszystkimi jego ficzerami.

Editt
Oki, zamówiłem ww omnibusa, mam nadzieję, że szybko dojdzie :-) bo ostatnio paczki baaardzo zwolniły..
Ale chociaż do tego czasu przygotuje kopterka, bo sporo roboty mnie czeka.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 lis 2017, 20:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8459
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Przyszedł długo wyczekiwany omnibus, mam tylko problem z barometrem w inav. Jest podświetlony na czerwono, pomimo wybrania odpowiedniego według BG Baro(BMP280) dalej świeci się na czerwono.
Ktoś miał coś podobnego?
Oczywiście, fizycznie baro jest na fc

Jak wybiorę auto, to po restarcie baro brak..

Editt
Ok, problem rozwiązany, wgrałem f4pro i zaznaczyłem ponownie bmp280 i świeci się na niebiesko i działa prawidłowo. Uff :-)
W komentarzach czytałem, że nie jest to wersja pro, dlatego wgrywałem omnibus f4. Teraz wrzuciłem jeszcze starszą wersję, może w najnowszej jest bug? Ale już nie sprawdzałem, grunt, że działa.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 05 sty 2018, 10:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 kwie 2012, 16:35
Posty: 1576
Lokalizacja: Gdańsk / Straszyn
odkopię trochę suchara bo mam zagwozdkę.

Przedwczoraj uwaliłem płytkę (zwarłem przez przypadek 5v).
Po kolei posypały się wszystkie diody :), więc zwarłem je na stałe...
Płytka już działa i śmiga natomiast przy okazji wyskoczył problem że nie zczytuje mi napięcia pakietu ani pomiaru prądu.
W betaflight ciągle pokazuje 0v...

Ktoś jest na tyle ogarnięty żeby powiedzieć mi gdzie szukać?
na inie139 mam 0v, na rezystorach za nią również (bo jak by inaczej).

Fajnie że uratowałem fc, ale bez pomiaru napięcia trrochę głupio latać a sstrasznie mnie ciśnie....

Edit zapomaniałem dodać że płytka f4 v2 pro.

_________________
Mój kanał Youtube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 sty 2018, 18:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 508
Lokalizacja: Warszawa
Moze ktos dopomoze.

Omnibus F4 v3 (nie pro).
Na wyjsciach PWM2,3 (servos) mam 0.75V zamiast 5V.
Natomiast na pinach 1 wyzej (tam gdzie odbiornik RC) mam normalnie 5V.

W Inav enable servos output wlaczane. Moge krecic motorem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 17 kwie 2018, 10:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 14 kwie 2015, 12:13
Posty: 131
Lokalizacja: Kraina Kwitnącej Bulwy
Cześć
Pierwszy raz mam do czynienia z iNav i OmnibusF4 pro V2.
Czytam, sprawdzam, kombinuję i zatrzymałem się na OSD. Fonty wgrane, OSD włączone w konfiguratorze. Obraz bezpośrednio z kamery na monitor działa, a po przepuszczeniu przez omnibusa śnieg.
Nie tylko brak OSD, ale też całkowity brak obrazu. Ktoś z Was się już z tym spotkał ? Coś pominąłem, czy uwalona płytka ?
Testowałem też podłączanie mas video do AGND płytki (nie tylko żyły sygnałowe) - bez zmian.
Możliwe, że gdzieś są na niskie napięcia ? (tak bywało z minimosd) Dodam, że zasilam płytkę z 4S.

_________________
Pozdrawiam
Janusz

Ostatnio zamęczam: S800 na Omnibus F4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 17 kwie 2018, 11:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 508
Lokalizacja: Warszawa
A RAM (zaznaczone u mnie po. Lewej) masz podłączony do Vbat albo 5v?masz w ogóle napięcie tam?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 17 kwie 2018, 11:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 14 kwie 2015, 12:13
Posty: 131
Lokalizacja: Kraina Kwitnącej Bulwy
MorF pisze:
A RAM (zaznaczone u mnie po. Lewej) masz podłączony do Vbat albo 5v?masz w ogóle napięcie tam?
Kamera 5V, a na RAM mam Vbat, więc do testów zasiliłem kamerę z zewnętrznego BEC 5V.

_________________
Pozdrawiam
Janusz

Ostatnio zamęczam: S800 na Omnibus F4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 17 kwie 2018, 11:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 508
Lokalizacja: Warszawa
Ja tam się nie znam ale chyba masy musisz uwspolnic.
Bo teraz rozumiem że masz tylko 1 przewód sygnalowy do fc?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 17 kwie 2018, 21:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 14 kwie 2015, 12:13
Posty: 131
Lokalizacja: Kraina Kwitnącej Bulwy
Zakończyło się na potraktowaniu płytki "hotair'em"... Ruszyła. Dzięki za wsparcie.

_________________
Pozdrawiam
Janusz

Ostatnio zamęczam: S800 na Omnibus F4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 17:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 09 sty 2012, 22:28
Posty: 1088
Lokalizacja: Poznań
Płytka przestała reagować, ale znalazłem winowajcę.
Jest to element oznaczony G33
Grzeje się jak diabli (dużo mocniej w porównaniu z innymi płytkami)
Za choinkę nie mogłem znaleść tego np. na TME
Ktoś może wie co to jest?

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 20:18 
Offline

Rejestracja: piątek 02 cze 2017, 08:25
Posty: 4
Lokalizacja: Kornik
To jest regulator napięcia na 5v

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 20:36 
Offline

Rejestracja: środa 24 sie 2016, 18:30
Posty: 202
beginx pisze:
To jest regulator napięcia na 5v

Jak podał że jest to G33, w takim razie jest to stabilizator 3,3V.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 20:43 
Offline

Rejestracja: piątek 02 cze 2017, 08:25
Posty: 4
Lokalizacja: Kornik
Mój błąd MIC5219 na 3.3v

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 20:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 09 sty 2012, 22:28
Posty: 1088
Lokalizacja: Poznań
Super, dziekuje wszyetjim za pomoc
Znalazlem cos takiego jak ten pierwszy i powinno to byc wlasnienti :)

https://www.tme.eu/pl/katalog/#search=mic5219&s_field=accuracy&s_order=DESC&id_category=100581&visible_params=2%2C367%2C10%2C120%2C364%2C35%2C365&used_params=364%3A24603%3B


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.