Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 17 gru 2018, 18:25


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 05 lut 2017, 18:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 06 sty 2015, 12:20
Posty: 57
Lokalizacja: Poznań
Witam,
FC jak w temacie. Usiłuję podłączyć zewnętrzny czujnik prądu Power module v 1.0. Na wyjściu czujnika przy obciążeniu około 11A pojawia się napięcie 0.174V, przy 16A - 0,265V więc jest ok. I teraz na odpowiedniego wejścia w FC podaję sygnał z czujnika. Jakkolwiek bym nie kombinował w cleanflight, nie pojawia się żadne wskazanie. Wejście CURRENT w FC przyjmuje napięcia z zakresu 0-3,3V max. Podałem na ten pin napięcie do od 0-3,3V i nic się nie pojawia w cleanflight. Ktoś z Was monitoruje prąd zewnętrznym sensorem? Działa to komuś?

EDIT:

Problem rozwiązany!
w CLI amperage_meter_source ustawiony był na VIRTUAL zamiast ADC.
Dzięki za podpowiedź dla kolegi epmuj.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.