Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 23 lut 2017, 03:34


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 24 paź 2016, 17:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 4653
Lokalizacja: Polska
Nie, OSD masz caly czas podlaczone przez opornik. USB lub BT zaleznie od potrzeb.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 24 paź 2016, 17:43 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 21:54
Posty: 45
pawelsky pisze:
Nie, OSD masz caly czas podlaczone przez opornik. USB lub BT zaleznie od potrzeb.


Czyli gniazdo TX i RX rozdwajam sobie, żeby podłączyć naraz OSD i BT, na OSD TX opornik 1k i przy zasilaniu BT zrobić sobie przełącznik i pilnować, żeby nie podłączyć płytki przez usb gdy będzie włączony BT, żeby nie spalić, wszystko okey, czy jeszcze coś do zmiany?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 paź 2016, 21:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 26 kwie 2015, 21:38
Posty: 289
Lokalizacja: Szczecin / Berlin
Nie to żebym marudził, ale prościej wyjdzie wydać 100zl na klona spracingf3 z bangooda, mieć 3 uarty, 2 awaryjne softseriale i zapas flash na wyszystkie funkcje które wyjdą w ciągu kilku lat?
Naze32 już teraz cierpi z powodu tylko 128kb flash. A będZie jeszcze gorzej. Są rozważania o porzuceniu wsparcia.
Rozumiem że 100 to trochę grosza, ale kto sądził że to tanie hobby to hmm.... Się pomylił w nie wchodząc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 paź 2016, 21:31 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 21:54
Posty: 45
DzikuVx pisze:
Nie to żebym marudził, ale prościej wyjdzie wydać 100zl na klona spracingf3 z bangooda, mieć 3 uarty, 2 awaryjne softseriale i zapas flash na wyszystkie funkcje które wyjdą w ciągu kilku lat?
Naze32 już teraz cierpi z powodu tylko 128kb flash. A będZie jeszcze gorzej. Są rozważania o porzuceniu wsparcia.
Rozumiem że 100 to trochę grosza, ale kto sądził że to tanie hobby to hmm.... Się pomylił w nie wchodząc


Słuszna uwaga, F3 fajnie byłoby mieć, ale myślę że wstrzymam się z zakupem nowego kontrolera, bo mimo że uart jednego brakuje to nie śpieszno mi do wydawania teraz na szybko 100 zł na kontroler :) Jednakże jak będzie jakaś fajna promocja może na święta to nie wykluczone, że takowy bym sobie sprawił.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 paź 2016, 22:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 wrz 2016, 15:44
Posty: 237
Lokalizacja: strzelce krajeńskie
Co do promocji to spozniles sie kolego. Na urodziny BG ktore byly niedawno wyrwalem klona spf3 razem z kuponem za punkty za 50zl.... Teraz stoi za ponad 100zl. Na takie promocje trzeba polowac... He he...[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161025/cacbac5415e77381b010d69032a07748.jpg[/img]

.... jest jedna rzecz która pociaga bardziej niz quad. MAN TGX, 40t i 1000km przed Toba....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 paź 2016, 01:14 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 21:54
Posty: 45
rafi.devtox pisze:
Na urodziny BG ktore byly niedawno wyrwalem klona spf3 razem z kuponem za punkty za 50zl....


Kurczę, to faktycznie lipa, nie widziałem :/ No ale nie pierwsza nie ostatnia myślę promocja na banggood, pozostaje poczekać


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 11 lis 2016, 00:38 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 21:54
Posty: 45
Cytuj:
Jesli GPS faktycznie Ci w takiej konfiguracji dziala (podobnie jak bylo w baseflight) to Bluetooth i OSD maga byc podlaczone jednoczesnie do tego samego UARTA musisz tylko dodac rezystor 1k na linii TX z OSD (bylo to juz kilkukrotnie opisywane tu na forum). Wypadaloby tez dac wylacznik zasinania BT zeby nie sial w czasie lotu.



Jedno ostatnie pytanie, w kwestii opornika, tylko jedno, czy ten konkretny się nadaje? LINK


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 11 lis 2016, 00:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 wrz 2016, 15:44
Posty: 237
Lokalizacja: strzelce krajeńskie
Wydaje mi sie ze 2W to zdecydowanie za duzo... Taki w zupelnosci wystarczy
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6459658200

.... jest jedna rzecz która pociaga bardziej niz quad. MAN TGX, 40t i 1000km przed Toba....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 11 lis 2016, 01:15 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 21:54
Posty: 45
rafi.devtox pisze:
Wydaje mi sie ze 2W to zdecydowanie za duzo... Taki w zupelnosci wystarczy
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6459658200

.... jest jedna rzecz która pociaga bardziej niz quad. MAN TGX, 40t i 1000km przed Toba....


Przepraszam, a przypadkiem 2W to nie jest jakby maksymalna moc jaką może wytrzymać taki opornik? W sensie czy taki też się nada, z tą sugestią że są mniejsze dostępne o mniejszej mocy? (Po prostu mam takich kilka w domu i zastanawiam się czy trzeba się wybrać i kupić mniejszy :P )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 11 lis 2016, 20:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 wrz 2016, 15:44
Posty: 237
Lokalizacja: strzelce krajeńskie
Tak. Nada sie jak najbardziej. Tylko wez pod uwage ze jest duzy. A to dodatkowo moze sprawic komplikacje. No ale suma sumarum bedzie dzialal....

Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.