Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 13 gru 2018, 08:30


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 27 mar 2016, 00:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2175
Lokalizacja: Wejherowo
Powiem Ci szczerze, ze sam u siebie zauważyłem takie zjawisko ale na innym FC. Musze właśnie sprawdzić wyważenie...

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 27 mar 2016, 22:30 
Offline

Rejestracja: środa 22 paź 2014, 19:21
Posty: 168
Lokalizacja: Chojnice
Co dla niektórych pytanie może być laickie ale czy ktoś mi może powiedzieć jak podłączyć odbiornik PPM pod naszego ZYX-M?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 kwie 2016, 08:03 
Offline

Rejestracja: piątek 28 sie 2015, 21:10
Posty: 32
Lokalizacja: Lubliniec
jery112 pisze:
Dzięki za szybką odpowiedź. FC poziomo - przyklejone - nie ma możliwości się przesunąć - dociśnięte od dołu i góry elementami ramy. Środek ciężkości przesunięty jest minimalnie w kierunku kamery. Ale powinny mi 2 śmigła wchodzić w kadr. Lot przy bezwietrznej pogodzie. Zastanawiam się czy wpływ może mieć przeniesienie FC o 2-3cm wyżej na ramie. Później nie przeprowadzałem kalibracji i czy skuteczna będzie kalibracja z FC zamontowanym na kopterze ?


jery112 udało zrobiłeś kalibrację bez demontowania FC?
Jakie wartości uzyskałeś?
U mnie po odpoczynku zimowym w hexie parametr Z = -10,2 reszta jest ok.
Nie za bardzo mam ochotę rozbebeszyć hexe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 kwie 2016, 09:47 
Offline

Rejestracja: środa 03 gru 2014, 21:31
Posty: 34
Lokalizacja: Worthing
Ja swojego zyx-a otrzymałem w zeszłym tygodniu ale ze względu na brak czasu otworzyłem pudełko dopiero wczoraj. I mam problem. Górna część obudowy kontrolera jest zalożona odwrotnie. Wszystkie porty/gniazda są podpisane odwrotnie. Wygląda na źle złożone przy produkcji. Po podłączeniu pod laptopa i uruchomieniu asystenta FC wygląda na sprawny.
I tu pojawia się dylemat. Czy odkręcić obudowe i ją samemu odwrócić? Czy lepiej zgłosić do HK i załatwić to z nimi? Nie chcę stracić gwarancji, a śrubki są pokryte jakimś lakierem (plomba?). FC nie wygląda na używany ale moduł GPS ma ma kilka rys tak jakby już go ktoś używał albo porysowali przy składaniu.
Miał ktoś podobne doświadczenia?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 kwie 2016, 10:10 
Offline

Rejestracja: środa 13 maja 2015, 22:22
Posty: 28
Lokalizacja: Białystok
Wiesz słyszałem o podobnym problemie na grupie ZYX-M na FB.
https://www.facebook.com/groups/TarotZYXM/permalink/1641844936062975/
Spróbuj skontaktować się z osobą która miała ten kłopot.
Niestety support Tarota działa bardzo słabo i wspracia z ich strony praktycznie nie mamy. Do dziś nie ma nawet programu do odczytu plików .bin z OSD


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 kwie 2016, 11:15 
Offline

Rejestracja: piątek 28 sie 2015, 21:10
Posty: 32
Lokalizacja: Lubliniec
Śmiało rozkręcaj.
Mojego małe rączki na tyle źle poskładały, musiałem otworzyć i poprawić montaż.
Pianka została źle wklejona i na dał się skalibrować FC.

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 kwie 2016, 12:53 
Offline

Rejestracja: środa 03 gru 2014, 21:31
Posty: 34
Lokalizacja: Worthing
78yanke pisze:
Wiesz słyszałem o podobnym problemie na grupie ZYX-M na FB.
https://www.facebook.com/groups/TarotZYXM/permalink/1641844936062975/
Spróbuj skontaktować się z osobą która miała ten kłopot.
Niestety support Tarota działa bardzo słabo i wspracia z ich strony praktycznie nie mamy. Do dziś nie ma nawet programu do odczytu plików .bin z OSD


Grupa jest zamknięta i muszę poczekać na potwierdzenie. Możesz potwierdzić, czy muszę czekać na administratora?
Wiem, że wadliwe moduły GPS wymieniają bez problemu. Poprostu wysyłają nowy.

zloty81 pisze:
Śmiało rozkręcaj.
Mojego małe rączki na tyle źle poskładały, musiałem otworzyć i poprawić montaż.
Pianka została źle wklejona i na dał się skalibrować FC.

Obrazek


Chyba tak zrobię. Nie chce mi się czekać kolejne tygodnie na rozwiązanie tej sprawy przez HK.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 kwie 2016, 13:02 
Offline

Rejestracja: środa 13 maja 2015, 22:22
Posty: 28
Lokalizacja: Białystok
Grupa wymaga zatwierdzenia przez administratora.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 kwie 2016, 21:27 
Offline

Rejestracja: środa 03 gru 2014, 21:31
Posty: 34
Lokalizacja: Worthing
Obudowy nie udało się zamienić bo wycięcia po obu stronach są różnej wielkości. Po rozmowie z operatorem live chat na stronie HK, doszli do wniosku, że muszę odesłać FC. Na szczęście nie muszę wysyłać do Hong Kongu, wystarczy im jak odeślę do magazynu w UK. Wypełniłem już RMA dołączając fotki i jutro pojedzie. Szkoda bo z quada już wyprułem KK 2.1 i nie polatam w długi weekend :-|.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 maja 2016, 17:14 
Offline

Rejestracja: środa 22 paź 2014, 19:21
Posty: 168
Lokalizacja: Chojnice
Skoro był temat OSD poruszany więc ja zapytam, czy ktoś spotkał się z takim problemem.
Podpinam pod Video in sygnał z aparatu, przechodzi obraz przez OSD i wypluwam go z danymi do nadajnika i dalej na monitor. Problem jest taki, że dane wyświetla mi na czarnym obrazie bez tego co pokazywać powinien aparat.
Wtyczki sprawne, kable całe, wszystko było dobrze i przy którymś locie czarno... Wgrałem też nowe oprogramowanie. Dioda miga dwukrotnie na czerwono, po instalacji karty microSD dwa niebieskie błyski... Obawiam się, że nic poza wysyłką do serwisu nie wymyślę ale może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 maja 2016, 17:32 
Offline

Rejestracja: czwartek 11 wrz 2014, 11:09
Posty: 10
Lokalizacja: Malbork
A sprawdzałeś kabelek na krótko do monitorka może gniazdo w aparacie lub kabelek od aparatu ..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 maja 2016, 19:50 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 wrz 2015, 18:21
Posty: 124
Lokalizacja: Przechlewo
W osd na gnieździe In masz video1 video2 sprawdz czy na drugim jest. Swoją drogą to dopiero na dniach odkryłem że można z 2 kamer sobie mieć obraz i przełączać w locie na aparaturze :-) .

_________________
X210
QX95
Holybro Shuriken 180
Fatshark Dom HD2
Tarot Ironman 650, ZXY-M, OSD, SunnySky 3508,props 1555, 6S 5200, xiaomi yi


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 17 maja 2016, 10:17 
Offline

Rejestracja: środa 22 paź 2014, 19:21
Posty: 168
Lokalizacja: Chojnice
Sprawdzałem Video 1 i 2. Nigdzie obraz nie wchodzi.
Przewody na krótko też nie dawały efektu bezpośrednio z kamery. Ciągle jest miganie podwójne na czerwono.

Swoją drogą, o ile nie można to ZYX-M wstawić innego GPS niż firmowy to czy ktoś jest w stanie sprawdzić, czy OSD jakieś inne podejdzie do tego kontrolera i wyśle dane z Tarota?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 maja 2016, 20:08 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 wrz 2015, 18:21
Posty: 124
Lokalizacja: Przechlewo
Wgraj mu nowszy firmware tylko nie ostatni 1.3 bo ma jakieś błędy. U mnie na 1.3 nie wyswietla napiecia aku i nie można przełączać obrazu z kamer. Na wcześniejszej wersji 1.2 wszystko działa.

_________________
X210
QX95
Holybro Shuriken 180
Fatshark Dom HD2
Tarot Ironman 650, ZXY-M, OSD, SunnySky 3508,props 1555, 6S 5200, xiaomi yi


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 maja 2016, 21:40 
Offline

Rejestracja: środa 13 maja 2015, 22:22
Posty: 28
Lokalizacja: Białystok
Nie wszystko. U mnie na 1.2 nie wyświetla prawidlowo trybów lotu. 1.3 na te chwilę to jakaś porażka

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.