Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

TAROT ZYX-M - Ma to ktoś ?
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=38&t=29054
Strona 8 z 8

Autor:  jery112 [ środa 21 wrz 2016, 15:24 ]
Tytuł:  Re: TAROT ZYX-M - Ma to ktoś ?

Witam
Mam problem i potrzebuję wsparcia. Hexa FY690s , Tarot ZYX-M GPS - soft najnowszy . Od jakiegoś czasu dron myszkuje mi w osi YAV. Dzieje się tak tylko w trybie GPS . W atti jest ok. I nie jestem do końca pewien, ale problem występuje kiedy wieje wiatr - kiedy cicho jest ok. Załączam film na którym myszkowanie jest bardzo duże . Zazwyczaj jest mniejsze ale z większą częstotliwością. Bawiłem się z Gainami i w górę i w dół , jest bez zmian.

https://youtu.be/FrBKJX8l7xM

Autor:  baroslaw [ czwartek 27 paź 2016, 16:41 ]
Tytuł:  Re: TAROT ZYX-M - Ma to ktoś ?

Mój jak podobnie myszkował to się okazało że ramiona były luźne bo 2 śruby się odkręciły a mam na ramie ironman 650.Mało brakowało a bym roztrzaskał maszynę.
Także posprawdzaj wszystkie nakrętki czy są na swoim miejscu.

Autor:  jery112 [ poniedziałek 31 paź 2016, 19:23 ]
Tytuł:  Re: TAROT ZYX-M - Ma to ktoś ?

Hej. U mnie przez przypadek okazało się że nadpalony był jeden z trzech kabli przy regulatorze . Upalił się i odpadł od regulatora zupełnie podczas próby startu. Po poprawieniu usterki - hexa jak nowa :).

Autor:  spock66 [ poniedziałek 29 maja 2017, 23:10 ]
Tytuł:  Re: TAROT ZYX-M - Ma to ktoś ?

Testował ktoś nowy firmware plus nowy soft? U mnie pierwszy zonk że z Win10 nie chce się połączyć, stary działa bez zarzutu.Po wielu nieudanych próbach musiałem skombinować laptopa z Win7 i działa...

EDIT - scalenie

Niestety muszę się pozbyć Tarota z maszyny. Nie kontaktują coś porty silników - tak się domyślam - wystarczy poruszyć trochę kablami i zaskakują - więc domyślam się że jakiś zimny lut :( Próbowałem to rozebrać ale chyba się nie da bez urwania tych gąbek stabilizujących... A miałem nie kupować jakiś dziwnych wynalazków, nie mogę ryzykować że w dużym dronie nagle 1 silnik na 50m przestanie działać :evil:

EDIT - scalenie

Pociągnąłem mocną lutownicą po stykach M1-M6 i teraz działają ok, ale sam nie wiem czy tym latać. Ale mam inne pytanie - czy można uzbroić silniki CSC jak ilość satelitów jest za mała? Silniki nie startują, a chciałem na biurku wypróbować (bez śmigieł oczywiście) czy jest ok.

Autor:  Krzysiek H [ poniedziałek 05 cze 2017, 12:10 ]
Tytuł:  Re: TAROT ZYX-M - Ma to ktoś ?

da się :) Pewnie masz podpiętego Tarota do kompa...
Ja też się z tym barowałem i nie mogłem uzbroić silników kiedy kontroler był podpięty do PC

Autor:  spock66 [ poniedziałek 05 cze 2017, 14:35 ]
Tytuł:  Re: TAROT ZYX-M - Ma to ktoś ?

No właśnie nie mam - wyczytałem na zagranicznych forach że kanał Elevator musi być ustawiony jako Reverse, jakoś bez sensu się mi to wydaje ale sprawdzę dzisiaj. Silniki są dobrze podłączone bo teraz przechodzą już ten test w aplikacji, aparatura wykalibrowana a uzbroić się nie chce :(

Autor:  Krzysiek H [ poniedziałek 05 cze 2017, 14:55 ]
Tytuł:  Re: TAROT ZYX-M - Ma to ktoś ?

Jeszcze zwróć uwagę by endpiont w aparaturze były ustawione troszeczkę poniżej 100 % bo jaja z kalibracją się robią .
Jak dasz na maksa to zachowanie jest tak jak byś revers dał ...

Autor:  spock66 [ poniedziałek 05 cze 2017, 17:34 ]
Tytuł:  Re: TAROT ZYX-M - Ma to ktoś ?

Nic z tego, dalej nie da się uzbroić. OSD daje jakieś komunikaty (Vector np. daje info czemu nie można uzbroić silników)? Zastanawiam się czy przed ostateczną kapitulacją jeszcze go nie podłączyć. Z żadnym FC nie miałem takich problemów a trochę się już przewinęło...

Autor:  Krzysiek H [ poniedziałek 05 cze 2017, 17:44 ]
Tytuł:  Re: TAROT ZYX-M - Ma to ktoś ?

a nie sygnalizuje Ci jakiegoś problemu z linkiem rc itd. ?

Autor:  spock66 [ poniedziałek 05 cze 2017, 18:03 ]
Tytuł:  Re: TAROT ZYX-M - Ma to ktoś ?

Nie mruga żółta dioda - więc tryb ATT?

ps. Mam jeszcze jeden pomysł - podmiana ESC. Kontrolery 4x1 np. miały jakiś pronlem z Pixhawkami. Może tu jest podobnie.

Autor:  Loki [ piątek 28 lip 2017, 13:55 ]
Tytuł:  Re: TAROT ZYX-M - Ma to ktoś ?

Witam mam pytanko odnośnie tego FC. Znajomy dał mi swojego quada i mam mu przełożyć w/w FC. Wszystko szło gładko do chwili kalibracji RC. Apka to Aurorka Hiteca odbiornik Optima 6. Nie ważne co bym nie robił po kalibracji suwaczki skaczą po kanałach czasem dobrze pokazują , testowałem też na odbiorniku optima 9 dokładnie to samo zachowanie, na moim frsky po sbus wszystko chodzi jak należy. Wgrałem najnowszy soft i tylko na nim testowałem, może ktos ma podobną konfiguracje z aurorką i mu wszystko chodzi? albo jest jakis sposób na ten problem?
Pozdr

Autor:  jery112 [ piątek 18 sie 2017, 18:36 ]
Tytuł:  Re: TAROT ZYX-M - Ma to ktoś ?

już nie mam :(

https://youtu.be/tpZPBb_e8QM

Autor:  spock66 [ poniedziałek 06 lis 2017, 00:04 ]
Tytuł:  Re: TAROT ZYX-M - Ma to ktoś ?

A co się stało? Przysłali mi nowy FC ale boję się trochę montować na dużej hexie. Tym bardziej że czytałem coś że potrafi rozbroić silniki w locie. Jak to prawda to się do kosza nadaje a nie do modelu...

Strona 8 z 8 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/