Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 25 cze 2018, 05:31


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
Post: środa 21 wrz 2016, 15:24 
Offline

Rejestracja: środa 16 wrz 2015, 20:05
Posty: 17
Witam
Mam problem i potrzebuję wsparcia. Hexa FY690s , Tarot ZYX-M GPS - soft najnowszy . Od jakiegoś czasu dron myszkuje mi w osi YAV. Dzieje się tak tylko w trybie GPS . W atti jest ok. I nie jestem do końca pewien, ale problem występuje kiedy wieje wiatr - kiedy cicho jest ok. Załączam film na którym myszkowanie jest bardzo duże . Zazwyczaj jest mniejsze ale z większą częstotliwością. Bawiłem się z Gainami i w górę i w dół , jest bez zmian.

https://youtu.be/FrBKJX8l7xM


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 27 paź 2016, 16:41 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 wrz 2015, 18:21
Posty: 124
Lokalizacja: Przechlewo
Mój jak podobnie myszkował to się okazało że ramiona były luźne bo 2 śruby się odkręciły a mam na ramie ironman 650.Mało brakowało a bym roztrzaskał maszynę.
Także posprawdzaj wszystkie nakrętki czy są na swoim miejscu.

_________________
X210
QX95
Holybro Shuriken 180
Fatshark Dom HD2
Tarot Ironman 650, ZXY-M, OSD, SunnySky 3508,props 1555, 6S 5200, xiaomi yi


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 31 paź 2016, 19:23 
Offline

Rejestracja: środa 16 wrz 2015, 20:05
Posty: 17
Hej. U mnie przez przypadek okazało się że nadpalony był jeden z trzech kabli przy regulatorze . Upalił się i odpadł od regulatora zupełnie podczas próby startu. Po poprawieniu usterki - hexa jak nowa :).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 maja 2017, 23:10 
Offline

Rejestracja: środa 15 maja 2013, 08:36
Posty: 56
Lokalizacja: Szczecin
Testował ktoś nowy firmware plus nowy soft? U mnie pierwszy zonk że z Win10 nie chce się połączyć, stary działa bez zarzutu.Po wielu nieudanych próbach musiałem skombinować laptopa z Win7 i działa...

EDIT - scalenie

Niestety muszę się pozbyć Tarota z maszyny. Nie kontaktują coś porty silników - tak się domyślam - wystarczy poruszyć trochę kablami i zaskakują - więc domyślam się że jakiś zimny lut :( Próbowałem to rozebrać ale chyba się nie da bez urwania tych gąbek stabilizujących... A miałem nie kupować jakiś dziwnych wynalazków, nie mogę ryzykować że w dużym dronie nagle 1 silnik na 50m przestanie działać :evil:

EDIT - scalenie

Pociągnąłem mocną lutownicą po stykach M1-M6 i teraz działają ok, ale sam nie wiem czy tym latać. Ale mam inne pytanie - czy można uzbroić silniki CSC jak ilość satelitów jest za mała? Silniki nie startują, a chciałem na biurku wypróbować (bez śmigieł oczywiście) czy jest ok.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 cze 2017, 12:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 05 lip 2011, 20:35
Posty: 81
Lokalizacja: Łódź
da się :) Pewnie masz podpiętego Tarota do kompa...
Ja też się z tym barowałem i nie mogłem uzbroić silników kiedy kontroler był podpięty do PC

_________________
Pozdrawiam, Krzysiek.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 cze 2017, 14:35 
Offline

Rejestracja: środa 15 maja 2013, 08:36
Posty: 56
Lokalizacja: Szczecin
No właśnie nie mam - wyczytałem na zagranicznych forach że kanał Elevator musi być ustawiony jako Reverse, jakoś bez sensu się mi to wydaje ale sprawdzę dzisiaj. Silniki są dobrze podłączone bo teraz przechodzą już ten test w aplikacji, aparatura wykalibrowana a uzbroić się nie chce :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 cze 2017, 14:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 05 lip 2011, 20:35
Posty: 81
Lokalizacja: Łódź
Jeszcze zwróć uwagę by endpiont w aparaturze były ustawione troszeczkę poniżej 100 % bo jaja z kalibracją się robią .
Jak dasz na maksa to zachowanie jest tak jak byś revers dał ...

_________________
Pozdrawiam, Krzysiek.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 cze 2017, 17:34 
Offline

Rejestracja: środa 15 maja 2013, 08:36
Posty: 56
Lokalizacja: Szczecin
Nic z tego, dalej nie da się uzbroić. OSD daje jakieś komunikaty (Vector np. daje info czemu nie można uzbroić silników)? Zastanawiam się czy przed ostateczną kapitulacją jeszcze go nie podłączyć. Z żadnym FC nie miałem takich problemów a trochę się już przewinęło...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 cze 2017, 17:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 05 lip 2011, 20:35
Posty: 81
Lokalizacja: Łódź
a nie sygnalizuje Ci jakiegoś problemu z linkiem rc itd. ?

_________________
Pozdrawiam, Krzysiek.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 cze 2017, 18:03 
Offline

Rejestracja: środa 15 maja 2013, 08:36
Posty: 56
Lokalizacja: Szczecin
Nie mruga żółta dioda - więc tryb ATT?

ps. Mam jeszcze jeden pomysł - podmiana ESC. Kontrolery 4x1 np. miały jakiś pronlem z Pixhawkami. Może tu jest podobnie.


Ostatnio zmieniony wtorek 06 cze 2017, 16:46 przez spock66, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 lip 2017, 13:55 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 kwie 2011, 16:59
Posty: 674
Lokalizacja: Chełmno
Witam mam pytanko odnośnie tego FC. Znajomy dał mi swojego quada i mam mu przełożyć w/w FC. Wszystko szło gładko do chwili kalibracji RC. Apka to Aurorka Hiteca odbiornik Optima 6. Nie ważne co bym nie robił po kalibracji suwaczki skaczą po kanałach czasem dobrze pokazują , testowałem też na odbiorniku optima 9 dokładnie to samo zachowanie, na moim frsky po sbus wszystko chodzi jak należy. Wgrałem najnowszy soft i tylko na nim testowałem, może ktos ma podobną konfiguracje z aurorką i mu wszystko chodzi? albo jest jakis sposób na ten problem?
Pozdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 sie 2017, 18:36 
Offline

Rejestracja: środa 16 wrz 2015, 20:05
Posty: 17
już nie mam :(

https://youtu.be/tpZPBb_e8QM


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 lis 2017, 00:04 
Offline

Rejestracja: środa 15 maja 2013, 08:36
Posty: 56
Lokalizacja: Szczecin
A co się stało? Przysłali mi nowy FC ale boję się trochę montować na dużej hexie. Tym bardziej że czytałem coś że potrafi rozbroić silniki w locie. Jak to prawda to się do kosza nadaje a nie do modelu...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.