Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 30 maja 2017, 11:54


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 26 maja 2016, 14:46 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1016
Lokalizacja: Łódź
A w zakładce receiver zmieniają się położenia pasków na ruch drążkami w apce?
Odbiornik jak połączony z FC? PPM? Ustawiłeś PPM w zakładce Configuration?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 26 maja 2016, 18:20 
Offline

Rejestracja: środa 13 lis 2013, 10:31
Posty: 354
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Dokładnie tutaj był problem bo miałem pwm. Po zmianie już jest ok. Zostało mi teraz regulacja silników bo mają drgawki przy gazie na 0. No i później config fpv


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 26 maja 2016, 18:29 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1016
Lokalizacja: Łódź
kalibracje robiłeś?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 26 maja 2016, 19:50 
Offline

Rejestracja: środa 13 lis 2013, 10:31
Posty: 354
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Kalibracje czego dokładnie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 26 maja 2016, 20:07 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1016
Lokalizacja: Łódź
ESC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 26 maja 2016, 20:43 
Offline

Rejestracja: środa 13 lis 2013, 10:31
Posty: 354
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Nie właśnie ogarniam temat blheli suite bo inaczej chyba się nie da


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 26 maja 2016, 21:09 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1016
Lokalizacja: Łódź
kalibracje ESC robisz przez CF:
https://www.youtube.com/watch?v=Qwz1l293OaQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 26 maja 2016, 22:58 
Offline

Rejestracja: środa 13 lis 2013, 10:31
Posty: 354
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Kalibracja wykonana zgodnie z instrukcją jak na fimie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: sobota 17 wrz 2016, 10:40 
Offline

Rejestracja: sobota 22 lut 2014, 12:14
Posty: 25
Lokalizacja: Mazowieckie
Panowie, jestem zielony w temaci, po regulacji esc, mam taki problem:
Obrazek
Silniki startują równo, ale tak nierówna praca jest podczas sterowania z radia, bawiąc się suwaczkiem Master wszystko chodzi idealnie. Co mogłem zrobić źle?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: sobota 17 wrz 2016, 12:26 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1016
Lokalizacja: Łódź
prawdopodobnie wszystko jest ok. Jak nie masz śmigieł to FC myśli że któreś silniki pracują słabiej/mocniej i próbuje wyrównywać... załóż śmigła i spróbuj ulotnić quada


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: sobota 17 wrz 2016, 14:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 08 gru 2011, 18:24
Posty: 799
Lokalizacja: UK - West Sussex
Najważniejsze, czy silniki reagują na ruchy elev/pitch/ail. A że zmieniają same obroty to normalne bez śmigieł.

_________________
Od śmigła... Sławek
Mój Youtube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: niedziela 18 wrz 2016, 19:57 
Offline

Rejestracja: sobota 22 lut 2014, 12:14
Posty: 25
Lokalizacja: Mazowieckie
Dzięki, uspokoiliście mnie:) Jak tylko naładuję baterię to spróbuję go poderwać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 01 gru 2016, 19:52 
Offline

Rejestracja: sobota 31 paź 2015, 23:03
Posty: 103
Lokalizacja: Wrocław
Mam pytanko.czy podpinajac piny z Filipa z rx i tx do eleresa będę miał telemetrie? Tzn kierunek, bateria?

_________________
Sky Surfer 1400 był, jest Zagi 2,3m :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: piątek 02 gru 2016, 09:08 
Offline

Rejestracja: sobota 14 lis 2015, 11:40
Posty: 40
W flip na cleanflight telemetrie można wyciągnąć na uart, ale jak to bedzie ogarnial eleres tego nie wiem. Musisz sie osób od eleresa spytać.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: poniedziałek 02 sty 2017, 10:27 
Offline

Rejestracja: sobota 31 paź 2015, 23:03
Posty: 103
Lokalizacja: Wrocław
hej, dziwne rzeczy dzieją się z moim flip'em.

w locie po jakimś czasie ( raz po 1 minucie, raz po 5 min) model zaczyna sam skręcać, ciągnie go w prawo, lub w lewo.

musze wylądować, odlłaczyc zasilanie, podpiąc na nowo i jest ok.

co moze byc przycyzna ?

_________________
Sky Surfer 1400 był, jest Zagi 2,3m :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.