Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 23 lip 2017, 03:38


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 05 lis 2015, 09:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 26 kwie 2015, 21:38
Posty: 316
Lokalizacja: Szczecin / Berlin
maxxxior pisze:
panowie, do czego służy PID: TPA?


LIteratura się kłania https://github.com/cleanflight/cleanflight/blob/master/docs/PID%20tuning.md

_________________
https://quadmeup.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 05 lis 2015, 11:18 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1017
Lokalizacja: Łódź
ok, jeszcze jedno. Jak chcę podłączyć buzzer jako alarm lipo, to pod piny Vbat podłączam bezpośrednio zasilanie z 3S?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 05 lis 2015, 11:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 24 mar 2015, 07:55
Posty: 370
Lokalizacja: Białystok
maxxxior pisze:
ok, jeszcze jedno. Jak chcę podłączyć buzzer jako alarm lipo, to pod piny Vbat podłączam bezpośrednio zasilanie z 3S?
Tak. W konfiguracji VBAT i odpowiednie poziomy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: środa 02 gru 2015, 22:23 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1017
Lokalizacja: Łódź
witam

podczas lotu obraca mi co jakiś czas nagle quada o kilkadziesiąt stopni w osi YAW. Magnetometr skalibrowany.Flip32 Wersja 10dof. Czy to wina pidów? jęsli tak to jakich?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 03 gru 2015, 09:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 26 kwie 2015, 21:38
Posty: 316
Lokalizacja: Szczecin / Berlin
maxxxior pisze:
witam

podczas lotu obraca mi co jakiś czas nagle quada o kilkadziesiąt stopni w osi YAW. Magnetometr skalibrowany.Flip32 Wersja 10dof. Czy to wina pidów? jęsli tak to jakich?


W trybie MAG? Jak tak, to pewnie magnetometr jednak za blisko przewodów zasilających

_________________
https://quadmeup.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: poniedziałek 15 lut 2016, 19:17 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 555
Lokalizacja: Częstochowa
Czy jeśli mam flipa w obudowie to i tak lepiej dać piankę na barometr czy sama obudowa wystarczy ? w którym miejscu jak coś znajduje się barometr ?

_________________
Bixler 2 FPV + APM 2.8 + GPS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: poniedziałek 15 lut 2016, 19:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 06 sie 2014, 17:15
Posty: 49
Lokalizacja: Wrocław
barometr to taki srebrny element z mikroskopijną dziurą i moim zdaniem lepiej dać pod niego gąbkę

_________________
"If anything can go wrong, it will." Murphy's Law


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: środa 17 lut 2016, 13:42 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 555
Lokalizacja: Częstochowa
http://zapodaj.net/4b14abc57bfcd.jpg.html

to jest barometr tak ?;p

_________________
Bixler 2 FPV + APM 2.8 + GPS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: środa 17 lut 2016, 13:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6731
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To jest barometr

https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q= ... 9486677614

Ten srebrny element z 2 dziurkami, po drugiej stronie płytki (od spodu)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: środa 17 lut 2016, 13:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 06 sie 2014, 17:15
Posty: 49
Lokalizacja: Wrocław
A tak w ogóle, to daj sobie spokój z tym barometrem, słabo to działa i lepiej ręcznie sterować wysokością.

_________________
"If anything can go wrong, it will." Murphy's Law


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: środa 17 lut 2016, 17:10 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 555
Lokalizacja: Częstochowa
Dzięki adrian :) dlaczego słabo ?

_________________
Bixler 2 FPV + APM 2.8 + GPS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: środa 17 lut 2016, 18:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 06 sie 2014, 17:15
Posty: 49
Lokalizacja: Wrocław
Bo ten barometr słabo trzyma wysokość, a poza tym w 250tce barometr jest raczej niepotrzebny, wygodniej się lata utrzymując wysokość ręcznie.
Ale to tylko moja subiektywna opinia.

_________________
"If anything can go wrong, it will." Murphy's Law


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 26 maja 2016, 00:18 
Offline

Rejestracja: środa 13 lis 2013, 10:31
Posty: 355
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Mój flip32 po podłączeniu zasilania wariuje. Mianowicie po podłączeniu zaczyna beepac a zielona dioda cały czas mruga.
https://youtu.be/AUBK6rOtx8c

Grzebie w necie od kilku dni o co może chodzić i nie znalazłem nic o podobnych objawach. Może ktoś z was może mi podpowiedzieć o co mu chodzi?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 26 maja 2016, 06:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 22 lis 2015, 10:23
Posty: 98
Lokalizacja: Opole
Xeo pisze:
Mój flip32 po podłączeniu zasilania wariuje. Mianowicie po podłączeniu zaczyna beepac a zielona dioda cały czas mruga.
https://youtu.be/AUBK6rOtx8c

Grzebie w necie od kilku dni o co może chodzić i nie znalazłem nic o podobnych objawach. Może ktoś z was może mi podpowiedzieć o co mu chodzi?



Apke masz załączoną? Mój tak piszczy na failssave

_________________
never ending 250 class (ZMR250, flip32+BF, dys1806+dysBH16A)
Permanentny brak czasu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 26 maja 2016, 07:09 
Offline

Rejestracja: środa 13 lis 2013, 10:31
Posty: 355
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Tak apką załączona, zbudowane (zielona dioda pali się na D4R-II)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.