Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 18 paź 2017, 10:27


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: flip32
Post: czwartek 15 sty 2015, 22:20 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 22:11
Posty: 43
Lokalizacja: Wręczyca Wielka
Witam wszystkich jestem tu nowy ale modelarstwo już od 20 lat .
Mam problem z flipem32 łączy sie i zaraz rozłącza nie wiem co sie dzieje .
Jest nowy .Program mam CLEANFLIGHT.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: czwartek 05 lut 2015, 22:20 
Offline

Rejestracja: piątek 19 gru 2014, 18:21
Posty: 1
Lokalizacja: Warszawa
Mi się tak działo jak kabel ruszał się we wtyczce na FC. Chwilę później wtyczka się urwala.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: piątek 13 mar 2015, 10:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 13 maja 2013, 18:45
Posty: 419
Lokalizacja: Wawa
Temat jest o podłączaniu Flip32 do PC to się podepnę.

Czy można jednocześnie zasilić FC przez USB oraz przez BEC, tak aby z poziomu GUI wykonać motor test?
Nic nie upalę?

_________________
9XR + eLeReS MOD, Sky Surfer 2000, eLeReS V2 AP, Fox 800, Remzibi OSD, Mobius
Q7.6 MAX +KFC32


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: piątek 13 mar 2015, 11:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 11 gru 2012, 18:40
Posty: 159
Lokalizacja: Blisko Wawy :)
Można a nawet trzeba inaczaj nie skalibrujesz.

_________________
Wszystko co lata :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: piątek 13 mar 2015, 11:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 13 maja 2013, 18:45
Posty: 419
Lokalizacja: Wawa
OK, dzięki.
Bałem się, że przy zasileniu z dwóch źródeł można coś puścić z dymem.

_________________
9XR + eLeReS MOD, Sky Surfer 2000, eLeReS V2 AP, Fox 800, Remzibi OSD, Mobius
Q7.6 MAX +KFC32


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: piątek 13 mar 2015, 11:34 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 gru 2014, 21:01
Posty: 107
Lokalizacja: Opole/Wrocław


Ten poradnik z 8 odcinków jest bardzo fajnie nakręcony a że Flip32 to klon naze32 to może coś wyjaśni. Polecam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: piątek 13 mar 2015, 15:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 mar 2010, 02:17
Posty: 2314
Lokalizacja: Chorzów
Tylko że Flip na pokładzie ma magnetometr i baro :>

_________________
Trutututu nici z drutu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: piątek 13 mar 2015, 15:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7218
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
A nie czasem flip32+ ?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: piątek 13 mar 2015, 15:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 mar 2010, 02:17
Posty: 2314
Lokalizacja: Chorzów
Z czego mi wiadomo flip32 ma takie możliwości...

Ale jeżeli flip32+ ma baro i magnetometr na pokładzie, a zwykły tego nie ma. To zwracam honor.

_________________
Trutututu nici z drutu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: piątek 13 mar 2015, 16:54 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 gru 2014, 21:01
Posty: 107
Lokalizacja: Opole/Wrocław
NAZE32 full ma i baro i magnetometr. Wersja Naze32 acro jest bez magnetometru i barometru. Tak czy inaczej różnica jest w tych 2 dodatkowych czujnikach pomiędzy tymi 2 wersjami NAZE32 a reszta identyczna (tak gdzieś wyczytałem). Na tym filmiku co podałem wcześniej facet ma właśnie NAZE32 full.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: piątek 13 mar 2015, 20:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7218
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Tak, to prawda. Jest naze32 w wersji full ,odpowiednik flip32+, jak również acro czyli flip32.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: poniedziałek 23 mar 2015, 12:19 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 22:11
Posty: 43
Lokalizacja: Wręczyca Wielka
Witam jak by ktoś chciał to mam do sprzedania flipa 32 z baro


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: poniedziałek 13 kwie 2015, 20:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 lip 2012, 08:27
Posty: 192
Lokalizacja: Kraków
Mam problem z Flip'em , nie mogę uruchomić silników. W Baseflight i Cleanflight wszystko działa jak należy ESC się kalibruje silniki pracują
prawidłowo ,wszystko poustawiane zgodnie z tutorialem, asystent widzi aparaturę, paski się wychylają itd.A w realu lipa ,zielona dioda
po wychyleniu drążka w lewo nie miga , silniki milczą... ma ktoś pomysła na taką zagwostkę ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: poniedziałek 13 kwie 2015, 21:19 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 gru 2014, 21:01
Posty: 107
Lokalizacja: Opole/Wrocław
A czy jak zrobisz test silników z poziomu cleanflight to startują? Jak tak to masz prawdopodobnie za wysoko ustawiony poziom gazu. Czy od razu jak ruszysz gazem to ci pokazuje na wykresie bez "martwego" pola to obniż wartość na stronie głównej trochę bo prawdopodobnie teraz masz tak ustawione, że kontroler myśli, że cały czas jest trochę gazu pomimo tego, że drążek jest na dole


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: flip32
Post: wtorek 14 kwie 2015, 00:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 lip 2012, 08:27
Posty: 192
Lokalizacja: Kraków
Silniki z poziomu cleanfligh'ta startują elegancko. Nie b.rozumiem o co chodzi z tym "martwym polem". Zakres gazu mam ustawiony
1100 - 1900, więc jeśli dobrze zrozumiałem mam zmniejszyć dolny zakres ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.