Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 26 mar 2017, 15:59


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 06 cze 2013, 11:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 29 wrz 2011, 20:06
Posty: 551
Lokalizacja: Warszawa
Obrazek

W ramach oczyszczenia tematu o #copterze i na prośbę „bluuu”, wydzieliłem nowy wątek związany z AutoQuad-em.
Strona projektu: http://autoquad.org/
Sterownik do kupienia w (Niemcy): http://flyduino.net/Autoquad-6-public-beta-Version
lub (Dania): https://viacopter.eu/



Zapraszam do dyskusji na temat tego FC.
Konstruktywne opinie, testy i przykłady zastosowań mile widziane :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 06 cze 2013, 12:28 
Offline

Rejestracja: niedziela 08 sty 2012, 14:18
Posty: 633
Lokalizacja: mazowsze
panowie podlinkowali byście tu swoje dokonania w temacie (bluuu, aidan...)
przymierzam się do AQ i chętnie bym coś poczytał po polskiemu :-)

_________________
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 06 cze 2013, 18:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 mar 2012, 15:01
Posty: 1707
Lokalizacja: Sosnowiec
Prosze, oto link, temat niejest jeszcze calkiem uaktualniony, pare rzeczy sie zmienilo
Postaram sie dopisac w wolnym czasie:
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=7988&p ... c&start=60

Po sobocie mysle ze pojawia sie filmiki z autonomicznego latania (na ogol jest tak ze niema kto filmowac ;) )

_________________
AutoQuad Team


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 09 cze 2013, 11:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 kwie 2013, 21:03
Posty: 160
Lokalizacja: Warszawa
A wiecie, czy można podłączyć taki sensor do autoquada? http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=14140

_________________
"Sky's Not the limit."
Chris Hadfield, 6 miesięcy w kosmosie.
http://bit.ly/10y5QW2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 09 cze 2013, 11:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 29 wrz 2011, 20:06
Posty: 551
Lokalizacja: Warszawa
Ciekawy bajer na latanie w pomieszczeniach. Na zewnatrz swietnie sprawdza sie wspomaganie GPS. Lepiej dziala od tego czujnika. Kod autoquada jest otwarty wiec mozna pokombinowac :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 09 cze 2013, 11:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 kwie 2013, 21:03
Posty: 160
Lokalizacja: Warszawa
coraz bardziej mi się podoba.
Jeszcze mam jedno pytanie.

Co to znaczy "optional presure sensor 2"? Są dwa rodzaje płytki, czy można samemu wlutować dodatkowy??
Obrazek

_________________
"Sky's Not the limit."
Chris Hadfield, 6 miesięcy w kosmosie.
http://bit.ly/10y5QW2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 09 cze 2013, 13:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 mar 2012, 15:01
Posty: 1707
Lokalizacja: Sosnowiec
byly 2 wersje ale nie w tym byla roznica

drugi barometr to pozostalosc po wersji 5
Aktualnie jest zdecydowanie zbedny aczkolwiek obslyga go w kodzie zostala.

jeszcze aby bylo na temat - tutaj linki do filmikow zrobionych wlasnorecznie na moim sprzecie aby bylo wiadomo "jak to lata" a nie tylko sugerujac sie "zagranamicznymi" filmami



lotow bylo duzo wiecej ... przy czym na ogol nie ma kto filmowac ;)

_________________
AutoQuad Team


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 10 cze 2013, 11:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 kwie 2013, 21:03
Posty: 160
Lokalizacja: Warszawa
czy na mac-a też jest ground control station software? Bo w dokumentacji widzę tylko windows a jest napisane "Ground Control Station for PC (Win/Mac/Linux)".
Aidan ty chyba posługujesz się maciem, z tego co podejrzałem na jednej fotce z forum. Masz bootcampa czy jest program bezośrednio na OSX?

_________________
"Sky's Not the limit."
Chris Hadfield, 6 miesięcy w kosmosie.
http://bit.ly/10y5QW2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 10 cze 2013, 11:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 mar 2012, 15:01
Posty: 1707
Lokalizacja: Sosnowiec
jest wersja na MACa ale z tego co pisza uzytkownicy sa problemy z ta wersja (nie dziala stabilnie)

_________________
AutoQuad Team


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 11 cze 2013, 20:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 29 wrz 2011, 20:06
Posty: 551
Lokalizacja: Warszawa
Tak jade na imac-u ale tez slyszalem ze sa problemy na OSX. Uzywam bootcampa z windoza 7.
To miejsce na drugi czujnik to pozostalosc po wiarometrze czy jakos tak :P
Do obliczania predkosci przy platowcach ale temat poszedl w odstawke.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 cze 2013, 23:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 kwie 2011, 22:57
Posty: 1143
Lokalizacja: Wa-wa
Z ciekawostek, tzw. "monkey mode" na razie jako ciekawostka ale zapewne wejdzie do normalnej wersji FW


_________________
Uczmy innych jak myśleć a nie co myśleć. Wtedy unikniemy wielu nieporozumień.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 13 cze 2013, 00:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8756
Lokalizacja: Bytom
"monkey mode" może dla tego że zmałpowany z MK i MWC, które już od dawna mają taki tryb :mrgreen:

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 13 cze 2013, 21:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 kwie 2011, 22:57
Posty: 1143
Lokalizacja: Wa-wa
a niech Ci MIŚ będzie że to dla tego. ;-)
Według mnie ten głupawy tryb lotu generalnie do niczego się nie nadaje choć nieźle marketing robi.

_________________
Uczmy innych jak myśleć a nie co myśleć. Wtedy unikniemy wielu nieporozumień.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 13 cze 2013, 21:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 01 lut 2011, 21:29
Posty: 111
Lokalizacja: Kolbuszowa
Rufio pisze:
a niech Ci MIŚ będzie że to dla tego. ;-)
Według mnie ten głupawy tryb lotu generalnie do niczego się nie nadaje choć nieźle marketing robi.


wg mnie jest przydatny jak się zgubi orientacje podczas lotu (bez fpv), wtedy można kopterem wrócić pod nogi

_________________
http://www.kulkawsrodku.pl - Zapraszam na mojego bloga/stronę!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 14 cze 2013, 05:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 mar 2012, 15:01
Posty: 1707
Lokalizacja: Sosnowiec
do powrotu wole RTH z "guzika"

Mnie ten tryb jakos "niekreci". Ani w multiwii ani tutaj. Juz wole liczyc ramiona przy zakrecie ;)

_________________
AutoQuad Team


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.