Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 08 kwie 2020, 03:23

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa 25 mar 2020, 07:19 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 cze 2014, 14:28
Posty: 125
Lokalizacja: Szczecin
Witam. Wygrałem do radia frsky x10s opentx wersja 2.3.5 do nadajnika R9m accst firmware flex 190117, do odbiornika r9mm ota accst firmware 190201. Odbiornik z nadajnikiem zbindowany, odbiornik połączony z kakute f7 3 przewodami, 5v gnd tx6, wpisałem set serialrx_halfduplex = on, set serialrx_inverted = on, save. Ustawilem uart 6 serial rx, wybrałem fport w configuratorze, radio działa kopter działa ale nie pokazuje mi telemetrii w radiu, nie wykrywa nowych czujnikow, wgralem bf lua, script działa okna się przelaczaja ale cały czas komunikat U dołu wyswietlacza no telemetry, czy żeby sterować z radia kontrolerem i vtx muszę podłączyć sbus, fport, 5v, gnd, 4 przewodami czy wystarczy 3 przewodami? W menu radia nie mam jednej zakładki tools not available. Może ktoś się spotkał z takim problemem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 mar 2020, 10:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8028
Lokalizacja: Polska
A masz wlaczone Telemetry w konfiguracji BF?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 mar 2020, 12:17 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 cze 2014, 14:28
Posty: 125
Lokalizacja: Szczecin
Tak włączone. Czy wgranie opentx 2.3.5 od razu nie jest problemem? Bo czytam w internecie że trzeba najpierw wgrać 2.1 wersje a później 2.2. Soft do kakute f7 też wgrywalem ale powinno być ok bo gps satelity łapie, quad sie uzbraja dopiero jak zlapie fixa, osd działa ale chciałem mieć regulację vtx tbs oraz telemetrie w aparaturze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 mar 2020, 12:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8028
Lokalizacja: Polska
wladek77 pisze:
Tak włączone.

A w x10s? Telemetria wlaczona? Rodzaj telemetrii ustawiony poprawnie? Modul wewnetrzny wylaczony?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 mar 2020, 11:17 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 cze 2014, 14:28
Posty: 125
Lokalizacja: Szczecin
Dzięki za zainteresowanie problem rozwiazany. Wgralem jeszcze raz opentx 2.3.4 do radia i wszystko działa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.