Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 26 wrz 2020, 05:32

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 10 sty 2020, 15:55 
Offline

Rejestracja: środa 27 mar 2019, 11:45
Posty: 20
Mam FC Kakute F7 oraz Frsky R9 Slim+ i nie chcę się ze sobą komunikować przez FPort. Pin S.Port mam podłączony do TX2. W Betaflight mam ustawione Frsky FPort, zaznaczyłem Telemetrię. Nadajnik z odbiornikiem sparowany. Następnie w CLI wpisałem:
Cytuj:
set serialrx_halfduplex = ON
set serialrx_inverted = ON
save


Nadal mam brak komunikacji. Co mogę jeszcze zrobić ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 sty 2020, 16:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8630
Lokalizacja: Polska
A masz w odbiorniku wgrane firmware F.Port?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 sty 2020, 16:28 
Offline

Rejestracja: czwartek 02 lis 2017, 14:24
Posty: 2
Lokalizacja: Sanok
pawelsky pisze:
A masz w odbiorniku wgrane firmware F.Port?

Nic nie wgrywałem, myślałem że tak ma działać.
Podpowiesz coś więcej ?

Które mam wgram ? Mam R9 Slim+ https://www.frsky-rc.com/r9-slim-plus/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 sty 2020, 16:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8630
Lokalizacja: Polska
Grzesiek_89 pisze:
Nic nie wgrywałem

No to zapewne dlatego Ci nie dziala.

Grzesiek_89 pisze:
Podpowiesz coś więcej ?

https://oscarliang.com/setup-frsky-fport/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 11 sty 2020, 01:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 30 paź 2010, 22:13
Posty: 20
Lokalizacja: Ruda Śląska
Czyli nie chodzi nawet o samo wgrywanie, a zrobienie aktualizacji FC co rozumie się samo przez się - i tak zawsze warto zaktualizować. Rozwiązaniem jest podłączeniem fportu z RXem w kontrolerze i wybranie odpowiedniej opcji w "ports" :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 11 sty 2020, 02:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8630
Lokalizacja: Polska
Dwa zdania i dwie nieprawdziwe informacje... :roll:

Sison pisze:
Czyli nie chodzi nawet o samo wgrywanie, a zrobienie aktualizacji FC co rozumie się samo przez się - i tak zawsze warto zaktualizować.

Nie FC tylko odbiornika R9

Sison pisze:
Rozwiązaniem jest podłączeniem fportu z RXem w kontrolerze i wybranie odpowiedniej opcji w "ports" :)

Nie z RXem tylko z TXem (czyli dokladnie tak jak grzechotek podlaczyl).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 11 sty 2020, 20:00 
Offline

Rejestracja: środa 27 mar 2019, 11:45
Posty: 20
pawelsky, dzięki za pomoc. Wgrałem nowe firmware i działa. Najpierw przez pomyłkę wgrałem wersję FCC i myślałem że już uwaliłem odbiornik. Ale potem wgrałem LBT i zaskoczyło.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.