Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 18 lip 2019, 16:56


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek 14 lut 2019, 09:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 11 lut 2017, 14:46
Posty: 95
Lokalizacja: Kwidzyn
Cześć, w moim racerze 5" który ma FC Omnibus F4 Flight Controller AIO OSD 5V BEC Current Sensor urwało się kiedyś gniazdo usb, od tamtej pory nie mogę podłączyć go do komputera co mi aż tak bardzo nie przeszkadzało ponieważ zdążyłem wszystko poustawiać według własnych potrzeb, teraz chciałbym odbiornik zbindować z innym radiem, i tutaj moje obawy, czy jak poustawiam przełączniki na tych samych kanałach co w starym radiu to teoretycznie nie powinno być problemu? Podobno można odnaleźć na płytce ścieżki przylutować do nich kabelki i zewnętrzne gniazdo micro usb.


omnibus.jpg
omnibus.jpg [ 242.82 KiB | Przeglądany 495 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 lut 2019, 10:43 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 11 gru 2017, 21:01
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Przy zmianiasz radio to wypada zweryfikowac endpointy. Jak Masz FTDI, to mozesz probowac podlaczyc sie pod UART1, jesli masz masz na tym porcie aktywną opcję MSP. Jaki tam soft masz w ogóle?

_________________
Pozdro,
Lopez


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 lut 2019, 10:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 11 lut 2017, 14:46
Posty: 95
Lokalizacja: Kwidzyn
Już dobrze nie pamiętam wgrywałem około 1,5roku temu wtedy najnowszy soft przez cleanflight. FTDI nie mam, zawsze można kupić tylko czy to zadziała, postaram się poszukać wyjść na płytce do gniazda usb, widziałem na YT że jest to do zrobienia i albo się uda albo zezłomuje kontroler


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 lut 2019, 11:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7313
Lokalizacja: Polska
Pengo pisze:
Podobno można odnaleźć na płytce ścieżki przylutować do nich kabelki i zewnętrzne gniazdo micro usb.

Jakos specjalnie ich szukac nie trzeba, masz je na skraju plytki-corki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 lut 2019, 11:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 11 lut 2017, 14:46
Posty: 95
Lokalizacja: Kwidzyn
w takim razie w weekend poszukam może coś jeszcze z tego będzie, z drugiej strony gdyby nie to bindowanie to bym nic tam nie ruszał :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.