Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 17 gru 2018, 06:59


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Anyfc f7
Post: piątek 23 lut 2018, 07:38 
Offline

Rejestracja: niedziela 02 mar 2014, 08:52
Posty: 30
Lokalizacja: Wieruszów
Witam. Zakupilem ostatnio taka plytke. Od ostatnich zabaw z kontrolerami troche sie zmienilo. I tu klocki mi sie rozsypaly przy samym uruchomieniu. Otoz system wykrywa plytke na porcie com4. Wlaczam gui betaflight i w zakladce jest com4 i com9. Oczywiście wybieram com4 i lacze. I połączenie jest. Natomiast kiedy chce zapisac zmiany i wciskam save reboot. To rozłącza plytke ale juz sie nie polaczy bo betaflight próbuje ja wlaczyc pod com 9. Nie wiem co jest grane. To samo jest jak chce wgrac nowe firmware. Mógłby mi ktos pomoc?


Ostatnio zmieniony piątek 23 lut 2018, 10:55 przez Maryush80, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Anyfc f7
Post: piątek 23 lut 2018, 09:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1043
Lokalizacja: Gliwice
Baseflight? A nie Betaflight przypadkiem? Jeśli próbujesz na Baseflight, to nic dziwnego że nie bangla :D Teraz nastały czasy Betaflighta, Baseflight to już przeszłość.

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Anyfc f7
Post: piątek 23 lut 2018, 09:51 
Offline

Rejestracja: niedziela 02 mar 2014, 08:52
Posty: 30
Lokalizacja: Wieruszów
Betaflight. Przepraszam, myślałem o jednym a pisalem o drugim. Zaraz poprawie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Anyfc f7
Post: niedziela 25 lut 2018, 13:21 
Offline

Rejestracja: niedziela 02 mar 2014, 08:52
Posty: 30
Lokalizacja: Wieruszów
Problem rozwiazany. Wina byly sterowniki- a w zasadzie czesciowy brak. Wie ktos pod jaki najlepiej port przypisac s.bus?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Anyfc f7
Post: niedziela 25 lut 2018, 13:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 gru 2014, 16:42
Posty: 527
Lokalizacja: Kazimierz Dolny
Pod ten przewidziany przez producenta. Powinien być w manualu opisany jeśli nie ma na płytce silk screena s.bus.

_________________
Hangar: De Stik x2.5
Suweren
Fristajlo (w bliskich planach)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Anyfc f7
Post: niedziela 25 lut 2018, 18:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3928
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
W przypadku F7 to bez znaczenia, inwersja jest na wszystkich portach.

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Anyfc f7
Post: poniedziałek 26 lut 2018, 06:50 
Offline

Rejestracja: niedziela 02 mar 2014, 08:52
Posty: 30
Lokalizacja: Wieruszów
Dzieki. Rozumiem, ze fizycznie podlaczam + z +, -z-, natomiast s.bus z tx? No i wiadomo przypisac. Tak?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Anyfc f7
Post: poniedziałek 26 lut 2018, 10:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3928
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
zasilanie normalnie, sbus do rx, a s.port do tx innego portu

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.