Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 22 lip 2018, 13:16


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 14 paź 2017, 20:29 
Offline

Rejestracja: piątek 13 paź 2017, 14:56
Posty: 2
Lokalizacja: Soko
Cześć, po tym jak około tydzień dron nie był używany pojawił się problem. Gdy daje 100% mocy dron wznosi się jedynie na kilka cm i opada lub w ogóle się nie wznosi. Jaka może być tego przyczyna ? Akumulator zmierzyłem i jest po naładowaniu 4,2 V na każdej z celi.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 paź 2017, 09:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 sie 2016, 19:17
Posty: 206
Lokalizacja: LDZ
A masz może jeszcze jedną baterię do dorny aby sprawdzić na innym pakiecie. A baterię w pilocie dobre są? nie wiem co jest grane .. Sprawdź mocowania wałów i inne elementy od silników może tam coś nie pracuję.

_________________
Eachine Racer 250 < LOT >
FPV: Runcam Owl Plus + Antena Pagoda 2
Kamera: Tracer eXplore SJ 400 HD
Google: Eachine vr007 pro.
Monitor: c4002 5.8g fpv +Eachine dvr pro

Reszta bez zmian większych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 paź 2017, 11:45 
Offline

Rejestracja: piątek 13 paź 2017, 14:56
Posty: 2
Lokalizacja: Soko
Dzięki celestin za pomoc, po oględzinach okazało się że jedna z zębatek jest wytarta. Mógłby ktoś mi podpowiedzieć czy jestem w stanie kupić gdzieś samą zębatkę czy musze kupić cały silnik ( na allegro można dostać). Jeśli miałbym kupić silnik to jaka jest zasada oznaczenia? jeśli kupiłbym silnik z takimi samymi kolorami kabli to byłoby wszystko dobrze?


Inked22690608_2612495038775575_1412879257_o_LI.jpg
Inked22690608_2612495038775575_1412879257_o_LI.jpg [ 76.47 KiB | Przeglądany 640 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 paź 2017, 14:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 lip 2017, 08:17
Posty: 24
Lokalizacja: Krasnystaw
Łatwiej raczej będzie cały silnik bo kupując zębatkę musisz pamiętać o takich samych parametrach , jeżeli podasz średnicę i ilość zębów być może uda się coś dobrać ;)

_________________
Walkera, Syma ,Nine Eagle, Tarot, MJX, DJI, Zerotech, AEE


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 paź 2017, 23:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 sie 2016, 19:17
Posty: 206
Lokalizacja: LDZ
Lepiej kupić cały silnik,tylko sprawdź jakie są kable od tego silnika aby kupic z dobrymi oznaczeniami,kolorami. ja bym jeszcze kupił i wymienil http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6972447510 zebatke do nowego silnika.

_________________
Eachine Racer 250 < LOT >
FPV: Runcam Owl Plus + Antena Pagoda 2
Kamera: Tracer eXplore SJ 400 HD
Google: Eachine vr007 pro.
Monitor: c4002 5.8g fpv +Eachine dvr pro

Reszta bez zmian większych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 cze 2018, 20:02 
Offline

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 80
Mam ten sam problem co autor postu tylko z tą różnicą że wymieniłem wszystkie silniki na nowe bateria naładowana a dron niechce sie mimo wszystko podnieść. Co może byc przyczyną?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 cze 2018, 20:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11603
Lokalizacja: Mikoszewo
Źle założone śmigła na przykład.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 lip 2018, 01:40 
Offline

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 80
Verid pisze:
Źle założone śmigła na przykład.
Podszedłem tym tropem chociaz jestem pewien że są dobrze założone bo wymieniłem kazdy silnik po kolei.
Ale okazało się że wszystkie 4 smigła kręcą się w tą samą stronę. Możliwe że dzieje się tak z powodu uszkodzenia płytki czy poprostu chińczyk wysłał mi 4 prawe silniki?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 lip 2018, 08:48 
Offline

Rejestracja: piątek 27 mar 2015, 11:37
Posty: 210
Po prostu masz 4 takie same silniki. Wystarczy w dwóch zamienić przewody.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 lip 2018, 15:17 
Offline

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 80
zed pisze:
Po prostu masz 4 takie same silniki. Wystarczy w dwóch zamienić przewody.
Znów potwierdza się chińska jakość :)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.