Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 17 sty 2018, 04:20

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: środa 13 mar 2013, 14:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 mar 2012, 15:01
Posty: 1707
Lokalizacja: Wwa
mozesz rozwinac wypowiedz ? jak i co chcesz polaczyc "szeregowo" ?

_________________
AutoQuad Team


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 13 mar 2013, 14:33 
Offline

Rejestracja: czwartek 17 maja 2012, 16:38
Posty: 19
Lokalizacja: Polska
Kable zasilające regulatory chcę połaczyć ze sobą szeregowo (wianuszek). Będzie to działać?

Coś takiego...

http://imageshack.us/photo/my-images/521/dsc0021sp.jpg/

_________________
Jak kraść to miliony...
Jak kochać to księżniczkę...
Jak pasja to modelarstwo!!!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 13 mar 2013, 15:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 mar 2012, 15:01
Posty: 1707
Lokalizacja: Wwa
w ramke z dopiskiem TAK NIE ROBIMY :)

_________________
AutoQuad Team


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 15 mar 2013, 23:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 06 wrz 2011, 20:53
Posty: 51
Lokalizacja: Poznań
Widziałem filmik z testem wpływu przewodów z prądem na magnetometr w mikrokopterze.
Konkluzja była taka by nie było zakłóceń to przewody +- muszą być ze sobą jak najbliżej -równolegle. Rozsunięcie ich od siebie powoduje że wytwarzane pola magnetyczne nie niwelują się. Skręcenie przewodów ze sobą zapewni, że nie rozsuną się one od siebie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 04 kwie 2013, 22:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 14 maja 2011, 12:57
Posty: 1022
Lokalizacja: Szczecin
Dobra powiedzcie mi.. niby przewody 4mm^2 ale jak to przylutować do kabli od regli? Moja stacja chyba nie daje rady. Ciągle gdzieś cyna zastyga.. no nie mogę.. Jak to polutować.

A potem jak przylutować te kabelki zasilania do wtyczki XT60. Trochę za długo ją grzeje to wytapia się wnętrze.. normalnie nerwica mnie bierze :P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 04 kwie 2013, 22:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:56
Posty: 3418
Lokalizacja: B-stok
Jaką masz lutownicę, jaka moc?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 04 kwie 2013, 22:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16333
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
StoQ pisze:
niby przewody 4mm^2 ale jak to przylutować do kabli od regli?
A po co takie grube? Co to będzie 50A szło na regiel? Wystarczą 1mm² do zwyczajnych regli do 30A...
StoQ pisze:
A potem jak przylutować te kabelki zasilania do wtyczki XT60. Trochę za długo ją grzeje to wytapia się wnętrze.. normalnie nerwica mnie bierze :P
Tylko i wyłącznie znaczenie ma moc lutownicy i jej pojemność cieplna czyli wielkość grota...ja daję radę bez problemu lutować takie kable do XT60 za pomocą lutownicy 60W i grot grubości 5mm i długości 2cm.

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 04 kwie 2013, 23:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 lis 2012, 00:20
Posty: 308
Lokalizacja: Kraków
Rurek pisze:
A po co takie grube? Co to będzie 50A szło na regiel? Wystarczą 1mm² do zwyczajnych regli do 30A...


Chodziło tutaj pewnie o dolutowanie przewodów łączących pakiet z "centrum" pajączka.

_________________
Syma S032G :)
KDS 450SV / PhoenixRC
QC w budowie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 07 sie 2013, 22:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 16 lip 2013, 22:29
Posty: 688
Lokalizacja: Kraków
ma być w sumie 6 przewodów "+" i 6 "-"? bo na filmie widać jakby czarnych było 5


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 07 sie 2013, 22:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16333
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
L.mArK pisze:
ma być w sumie 6 przewodów "+" i 6 "-"? bo na filmie widać jakby czarnych było 5
Zasadniczo w tym rozwiązaniu z pierwszego postu ilość przewodów* = ilość ramion koptera/2 + jeden grubszy przewód do pakietu.

*) ilość przewodów dla jednego bieguna czyli plusa lub minusa.

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Ostatnio zmieniony środa 07 sie 2013, 23:08 przez Rurek, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 07 sie 2013, 22:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 16 lip 2013, 22:29
Posty: 688
Lokalizacja: Kraków
wyszło mi takie coś do quada:

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 08 sie 2013, 21:40 
Offline

Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Chełm
ja uczyniłem coś takiego do okto
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 08 sie 2013, 21:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 03 lut 2013, 21:34
Posty: 387
Lokalizacja: Świdwin
Ladnie to wyszlo ale czy przez te miedzianki nie bedzie sialo na magneto i GPS? :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 08 sie 2013, 21:59 
Offline

Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Chełm
dlaczego ma siać?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 08 sie 2013, 22:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 03 lut 2013, 21:34
Posty: 387
Lokalizacja: Świdwin
Moze sie myle ale nie bedzie to twOrzyc pola magnetycznego?
Zerkales na pierwsza strone tego tematu? ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.