Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 20 cze 2018, 12:02


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 06 lip 2010, 10:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:40
Posty: 983
Lokalizacja: Nowy Targ
Czy ktoś wie jak ustawić klapolotki 2 TG 9X??

Software futabowy więc może ktoś pomoże?
Męczę się z tym już od kilku miesięcy i pomysły mi się skończyły :/

Lotki mam wpięte do kanału 1 i 6.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 06 lip 2010, 10:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5802
Lokalizacja: Radzionków
Flaperon bodajze musisz wlaczyc.

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 06 lip 2010, 10:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:40
Posty: 983
Lokalizacja: Nowy Targ
diem pisze:
Flaperon bodajze musisz wlaczyc.


Ej kurcze aż taki głupi nie jestem.

To co robię po prostu nie działa.
Na flapperon lotki wychylają mi się do dołu na max a jak przełączę pstryczek to do góry na max. Nie idzie ich wyzerować...
Nie wiem co robię źle. Na pfmrc nie ma żadnego cwaniaka co by podał sposób :-/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 06 lip 2010, 10:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5802
Lokalizacja: Radzionków
Hmm, nie mam aparatury przy sobie, choc soft masz chyba inny niz futaba...

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 06 lip 2010, 10:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 13:53
Posty: 5746
Lokalizacja: Wrocław
Kurde nie mam przy sobie nadajnika... za godzinke skocze na lotnisko to może wtedy Ci pomogę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 06 lip 2010, 10:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:40
Posty: 983
Lokalizacja: Nowy Targ
diem pisze:
Hmm, nie mam aparatury przy sobie, choc soft masz chyba inny niz futaba...


Bliższy Futabie niż JR. Kolega z JRem nie umiał mi pomóc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 06 lip 2010, 10:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 13:53
Posty: 5746
Lokalizacja: Wrocław
A może instrukcja do iMaxa 9X Ci się przyda :?:
http://www.skyrc.cn/pdf/imax9x.pdf


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 06 lip 2010, 11:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:40
Posty: 983
Lokalizacja: Nowy Targ
Szczerze mówiąc to od niej zaczynałem. Niczego w niej nie ma na co by sam człowiek wcześniej nie wpadł.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 06 lip 2010, 16:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:40
Posty: 983
Lokalizacja: Nowy Targ
ECO i jak z tą pomocą? ;]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 06 lip 2010, 16:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5802
Lokalizacja: Radzionków
Jesli ma 9cap to nie pomoze.

Tak wlacza sie w futabie:

Obrazek

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 06 lip 2010, 17:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 mar 2010, 23:09
Posty: 2838
Lokalizacja: ...
a ja mam moze głupie pytanie ale nie ustawiałem jeszcze nowej apki która nabyłem tylko tak się bawię i właśnie chodzi o klapolotki..
Junior S - dwa serwa na skrzydłach i w funkcjach mam opcję podpiąć aileron pod dwa kanały 5 i 6 czy dobrze rozumiem że mixerem mogę ustawić odpowiednio na drążku działają jak ailerony a na przełączniku czy pokrętle obydwa naraz będą się podnosić do góry...coś jak hamulec powietrzny???sorry za głupie pytanie ale helika potrafię ustawić nigdy nie ustawiałem hamulca... :oops: poprzednio miałem DX7 typowe radio pod helika ale poszło teraz to jest futaba 10C..i tak w porównaniu do DX7 to tutaj mam tych funkcji od z.......a... :roll:


Komentarz: Ja znalazłem coś takiego...
IMG_2350.JPG
IMG_2350.JPG [ 193.56 KiB | Przeglądany 1131 razy ]

_________________
FPV nie kupisz.FPV robisz.
Licencja BNUC'S.

Nie ustawisz koptera lepiej niż swój własny poziom latania.
Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 07 lip 2010, 09:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:40
Posty: 983
Lokalizacja: Nowy Targ
Tak Marcinie. Tak powinny działać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 07 lip 2010, 10:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 mar 2010, 23:09
Posty: 2838
Lokalizacja: ...
No to teraz jestem pewien jak to ma działać.Dzięki.

_________________
FPV nie kupisz.FPV robisz.
Licencja BNUC'S.

Nie ustawisz koptera lepiej niż swój własny poziom latania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 07 lip 2010, 12:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:40
Posty: 983
Lokalizacja: Nowy Targ
Kolejny raz próbowałem i nici...
Wiem już że da się ustawić klapolotki działające na jednym z pokręteł ale taka opcja jest dla mnie nie do przyjęcia.

Ale na żadnym z pstryczków mi się nie udaje ;(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 07 lip 2010, 12:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16384
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
a próbowałeś sposobem "virtualnym" czyli oszukać apkę że masz coś czego nie masz? Tak na pierwszy rzut oka przychodzi mi do mózgu zrobienie baterflaja, co z tego że nie masz klap ;-) może da się (w tgy 9x jest baterflaj tylko się nazywa jakoś tak inaczej, nie pamiętam teraz) tak pstryczka zaprogramować że będzie odpalał baterflaja i odpowiednio lotki wysteruje...

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.