Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 24 wrz 2018, 03:24


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: czwartek 13 lis 2014, 07:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 lut 2014, 11:53
Posty: 1843
Lokalizacja: Poznań
Czy ktoś latał F450 z silnikami E300 na 4s, ciekawi mnie jak wychodzi pobór prądu? bo chcę zapakować swojemu 4s2p i śmigła 8x4,5.

_________________
Wszystko co lata, jeździ, pływa no i ... kobieta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 13 lis 2014, 18:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 03 lut 2014, 17:04
Posty: 782
Lokalizacja: Kraków
ja latałem z silnikami dji 920kv rama 450 pakiet 4s 5000mah i przy wadze 1370gram w zawisie brał 16A.

Edit: poprawiłem przepraszam :)

a i śmigła 8x45


Ostatnio zmieniony czwartek 13 lis 2014, 19:27 przez Eman81krk, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 13 lis 2014, 18:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 lut 2014, 11:53
Posty: 1843
Lokalizacja: Poznań
5s 5mah??
edit
A jak długo wisiał?

_________________
Wszystko co lata, jeździ, pływa no i ... kobieta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 20 lis 2014, 13:30 
Offline

Rejestracja: środa 10 wrz 2014, 08:46
Posty: 39
Lokalizacja: łódzkie
Koledzy, ja jak buduje jakiś pakiet z liionów to staram się użyć ogniw jednego producenta i jednej pojemności. Jeżeli połączę równolegle słabą sztukę z nawet nowym ogniwem to po kilku użyciach i dobrym wietrze będę miał uszkodzone już dwie sztuki.
Mam porządnie dopasowany pakiet 3s4p i po naładowaniu do 12,4V potrafi leżeć w szufladzie pół roku i nic z niego nie ubywa.
I co najważniejsze dobrze i równo sie ładują takie pakiety.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 20 lis 2014, 14:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2610
Lokalizacja: Warszawa
Cytuj:
naładowaniu do 12,4V potrafi leżeć w szufladzie pół roku i nic z niego nie ubywa

Nie powinno się przechowywać naładowanych ogniw. Ładowarki mają w tym celu program "storage".

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 20 lis 2014, 15:36 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 paź 2011, 22:02
Posty: 1823
Lokalizacja: Malbork
cobra pisze:
Nie powinno się przechowywać naładowanych ogniw.

Ale też nie ma co przesadzać, lajony lepiej to wytrzymują niż lipole.

_________________
Nie mam ogniw a zgrzewarka w przerwanym procesie modernizacji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 20 lis 2014, 15:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2610
Lokalizacja: Warszawa
Prawda

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 20 lis 2014, 17:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3865
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Jeśli już chcesz tak dokładnie składać pakiety to trzeba sprawdzać rezystancję wewn ogniw i wtedy je parować

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 20 lis 2014, 17:13 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 paź 2011, 22:02
Posty: 1823
Lokalizacja: Malbork
A najlepiej kupić cały, fabrycznie złożony pakiet, który to zawiera już dobrane fabrycznie ogniwa, z tą samą IR i pojemnością.

_________________
Nie mam ogniw a zgrzewarka w przerwanym procesie modernizacji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 20 lis 2014, 18:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 mar 2010, 02:17
Posty: 2317
Lokalizacja: Chorzów
Lee, co Ty nie powiesz? Serio?


Mam wydać za Panasoniki z 500zł za parę sztuk?

_________________
Trutututu nici z drutu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 20 lis 2014, 18:13 
Offline

Rejestracja: środa 10 wrz 2014, 08:46
Posty: 39
Lokalizacja: łódzkie
Można kupić nowe, ale to koszt 5x większy niż używek. Jest firma w Łodzi, która składa dowolne pakiety tylko cena odstrasza.
Użytkuje tą jedną sztukę w "gotowości" już od bardzo dawna i nie widzę znaczącego spadku pojemności.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 20 lis 2014, 20:43 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 paź 2011, 22:02
Posty: 1823
Lokalizacja: Malbork
Mateusz pisze:
Lee, co Ty nie powiesz? Serio?

Tak potrolluj sobie, może ci ulży.

Mateusz pisze:
Mam wydać za Panasoniki z 500zł za parę sztuk?

Nie raz podałem na tym forum źródło tanich i nowych ogniw.

konradoa pisze:
Można kupić nowe, ale to koszt 5x większy niż używek

Lepiej nowe z odzysku za kilka zł.

Tak więc miałem na myśli nowe, z odzysku, które to można nabyć w całym pakiecie, a w nim te dobrane ogniwa.

_________________
Nie mam ogniw a zgrzewarka w przerwanym procesie modernizacji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 21 lis 2014, 00:47 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 sty 2014, 02:25
Posty: 657
Lokalizacja: Łódź
Lee, jak niektorzy czytaja to co chcą to tak jest :-)

Ja sie chyba przesiadam kompletnie na liiony, do tego zgrzewareczka prawie skonczowa wiec pakieciki beda profi :-)
W ogole glupi jestem, 1 pakiet lutowalem majac w domu 2zgrzewarki ~1,5kA przy 4V i 1 okolo 1kA. Tylko dorobic elektrody, ukladzik sterowania i bedzie masowa produkcja pakietów dla ŁGU ;-) W sumie dzięki tobie wpadłem na pomysl przerobienia zgrzewarki jak podałeś link do światełek.

_________________
RIP Bixler 1.1, quadro 15, QAV 250, Pioneer XL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 21 lis 2014, 07:30 
Offline

Rejestracja: środa 10 wrz 2014, 08:46
Posty: 39
Lokalizacja: łódzkie
A ja też poproszę o link do zgrzewarki. Do tej pory kupowałem ogniwa z blaszkami co by było je jak łączyć.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 21 lis 2014, 12:10 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 paź 2011, 22:02
Posty: 1823
Lokalizacja: Malbork
Assur92, nie ma za co.
konradoa, w temacie głównym o lionach masz linki.
Także chcę zrobić zgrzewarke do ogniw, ale czekam na artykuły miedziane od jednego z użytkowników :p
Bo trafo, kable i sterownik regulowany mam.

_________________
Nie mam ogniw a zgrzewarka w przerwanym procesie modernizacji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.