Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 28 lip 2017, 19:44


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: środa 26 cze 2013, 10:26 
Offline

Rejestracja: piątek 07 cze 2013, 08:43
Posty: 155
Lokalizacja: Kraków
Ja używam w swoim copterze właśnie akumulatorów Dualsky. Co prawda ja mam na razie te o wydajności 20C, ale nie ma z nimi problemu. Po locie troszeczkę ciepłe, ale ładnie się ładują i balansują.
Teraz czekam na te o wydajności 45C...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 26 cze 2013, 22:21 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 cze 2013, 20:30
Posty: 4
Lokalizacja: Lublin
U mnie okazało się że ładowarka była spalona. Taka przyjechała ze sklepu. Widocznie ktoś sobie coś testował i ją spalił. Po naprawie ładuje bez problemu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 26 cze 2013, 22:41 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 kwie 2013, 23:40
Posty: 223
Lokalizacja: Wrocław
wystarczy sie pomylic i zamiast lipo ustawic life na ladowarce i po mniej wiecej 1h nadaje sie do wyrzucenia, ja ze swojej ladowarki korzystam dosyc intensywnie i jeszcze zadnego problemu nie mialem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 04 wrz 2014, 06:38 
Offline

Rejestracja: wtorek 02 wrz 2014, 10:00
Posty: 24
Lokalizacja: Ustka
witam
mówicie że najpierw ładowarkę do prądu a potem podpinać baterie???
przecież to największy błąd
najpierw wszystkie urządzenia się ze sobą podłącza a następnie do gniazdka,taka jest zasada z urządzeniami elektrycznymi
chyba że sie mylę?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 04 wrz 2014, 08:12 
Offline

Rejestracja: środa 15 sty 2014, 18:01
Posty: 106
Lokalizacja: Świecie
juwewaldi pisze:
najpierw wszystkie urządzenia się ze sobą podłącza a następnie do gniazdka,taka jest zasada z urządzeniami elektrycznymi

Nie zawsze tak jest, ale mniejsza o to.
W tym przypadku "gniazdkiem" jest ładowarka. Najpierw musi być włączona i odpowiednio ustawiona, później akumulator i START.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 04 wrz 2014, 12:01 
Offline

Rejestracja: wtorek 02 wrz 2014, 10:00
Posty: 24
Lokalizacja: Ustka
prompt pisze:
juwewaldi pisze:
najpierw wszystkie urządzenia się ze sobą podłącza a następnie do gniazdka,taka jest zasada z urządzeniami elektrycznymi

Nie zawsze tak jest, ale mniejsza o to.
W tym przypadku "gniazdkiem" jest ładowarka. Najpierw musi być włączona i odpowiednio ustawiona, później akumulator i START.


troszke dziwnie odwrotnie
ale skoro tak uważasz ok


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 04 wrz 2014, 14:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:56
Posty: 3412
Lokalizacja: B-stok
juwewaldi pisze:
witam
mówicie że najpierw ładowarkę do prądu a potem podpinać baterie???
przecież to największy błąd
najpierw wszystkie urządzenia się ze sobą podłącza a następnie do gniazdka,taka jest zasada z urządzeniami elektrycznymi
chyba że sie mylę?
Nie, nie. Masz rację.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 04 wrz 2014, 21:38 
Offline

Rejestracja: sobota 12 lip 2014, 10:48
Posty: 52
Lokalizacja: Sochaczew
Ja zawsze najpierw podłączam ładowarkę do gniazdka, zaświecą się wszystkie czerwone diody a za moment zacznie migać zielona wtedy podłączam pakiet kablami zasilającymi a na sam koniec wtyczkę do balansera. Wszystko ładnie ładuje, choć myślę że kolejność podłączenia nie ma w tym przypadku do rzeczy czy podłączymy pakiet czy ładowarkę jako pierwszą


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 05 wrz 2014, 10:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10144
Lokalizacja: Mikoszewo
Cytuj:
troszke dziwnie odwrotnie
ale skoro tak uważasz ok


Też będziesz tak uważał jak się chwilę zastanowisz...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 05 wrz 2014, 10:36 
Offline

Rejestracja: wtorek 02 wrz 2014, 10:00
Posty: 24
Lokalizacja: Ustka
a ty verid taki fachowiec jesteś tak?
ciekawe ile ty masz lat i co ty wiesz urządzeniach elektrycznych?
że tak pajacujesz co?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 05 wrz 2014, 10:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10144
Lokalizacja: Mikoszewo
Cytuj:
a ty verid taki fachowiec jesteś tak?
ciekawe ile ty masz lat i co ty wiesz urządzeniach elektrycznych?
że tak pajacujesz co?


Nerwy nie trzymają? Ogarnij się trochę chłopie.

Lat mam dość żeby z fizyki w szkole o urządzeniach elektrycznych wiedzieć tyle ile potrzebuję do obsługi ładowarki a na tyle mało żeby jeszcze o tym pamiętać.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 05 wrz 2014, 11:00 
Offline

Rejestracja: wtorek 02 wrz 2014, 10:00
Posty: 24
Lokalizacja: Ustka
no i widzisz jaki ty głupi jesteś wąski
gówno pamiętasz szczeniaku przemądrzały
nerwy mówisz jak słysze takich pajaców jak ty to ciśnienie skacze
zawód SYN co?? hehehehe
mama dała pieniążki na samolocik?
więc pajacujesz na forum?
dramat co za kretyn


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 05 wrz 2014, 11:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10144
Lokalizacja: Mikoszewo
Cytuj:
no i widzisz jaki ty głupi jesteś wąski


Jak to miło mnie maluczkiemu porozmawiać z kimś dojrzałym, mądrym i kulturalnym...

Cytuj:
gówno pamiętasz


Być może, dawno to było - ale nadal do obsługi ładowarki wystarcza.

Cytuj:
szczeniaku


Pochlebstwami daleko waść nie zajedziesz - mimo wszystko dziękuję za odmłodzenie.

Cytuj:
zawód SYN co?? hehehehe
mama dała pieniążki na samolocik?


No nie trafiłeś - żona akurat... :mrgreen:

Cytuj:
dramat co za kretyn


O, psychiatrę mamy na forum...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 05 wrz 2014, 11:26 
Offline

Rejestracja: wtorek 02 wrz 2014, 10:00
Posty: 24
Lokalizacja: Ustka
nie chce mi sięz tobą gadać dzieciaku


aaaaaaaa dopiero teraz zobaczyłem co masz w stopce hehehehe
czyli nie ja pierwszy? hehehe
musisz zmienić napis w sropce na kretyn :mrgreen:


Ostatnio zmieniony piątek 05 wrz 2014, 11:27 przez juwewaldi, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 05 wrz 2014, 11:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 09 lip 2010, 21:55
Posty: 651
Lokalizacja: Warszawa
juwewaldi Krawacik rośnie.

_________________
Pozdrawiam

Marcin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.