Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 15 gru 2018, 08:20


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa 05 gru 2018, 22:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3928
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Ponieważ męczyło mnie mycie po każdym lutowniu więc kupiłem sobie topnik no-clean AMTECH ANC559TF
https://www.tme.eu/pl/details/anc559tf_ ... ki/amtech/

lutuje się tym rewelacyjnie natomiast niestety po lutowaniu zostaje lepka powłoka, którą trzeba zmywać.

Czy są topniki no-clean, po których nie trzeba zmywać?

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 gru 2018, 23:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 980
Lokalizacja: Legnica
A to nie chodzi o to że to co zostaje po lutowania po prostu nie ma właściwości korozyjnych?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 gru 2018, 13:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 sie 2013, 20:28
Posty: 323
Lokalizacja: Krosno
tak też mnie tłumaczono- obaj macie racje- "no-clean" to topniki których "nie trzeba zmywać" - nie znaczy, że jest czysto i pięknie- ale to co zostaje nie szkodzi niczemu, a wręcz czasem ma właściwości ochronne.

_________________
Mój największy lęk to sytuacja w której ja umieram, a Żona sprzedaje moje "zabawki" za tyle, za ile jej powiedziałem że je kupiłem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 gru 2018, 20:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3928
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
hmmm no tak się spodziewałem, problem w tym, że to się klei.
Co w otwartym copterze jest słabym rozwiązaniem.

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 gru 2018, 14:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9172
Lokalizacja: Bytom
Użyj topnika w płynie a nie w żelu. Np RF800 który też jest w TME. Po nim nie trzeba myć i nic sie nie klei.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 gru 2018, 15:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3928
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
dzięki sprawdzę

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.