Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 01 gru 2020, 15:40

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 03 lut 2015, 23:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 09 lut 2014, 20:05
Posty: 392
Lokalizacja: kaszuby
Teraz też trafiłem na napis media zamiast filmu. Jakby stare media działały a nowododane nie?

_________________
Zagi 120cm, Boro X-9, Quad 550mm alu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 lut 2015, 00:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 gru 2010, 21:48
Posty: 1506
Lokalizacja: Warszawa
Takich kwiatków może być więcej.
Weźcie pod uwagę, że modyfikacje instalowane na forum nie są testowane pod względem aplikacji firm trzecich,
czyli Tapatalka.
Niestety dla was, ale bbmedia obsługuje bardzo dużą ilość serwisów video (i nie tylko) i zrezygnować z niego będzie ciężko - brak porównywalnej alternatywy.

_________________
Twin Star II, Markac's OSD
❄ ☃ ❄


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 lut 2015, 13:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 gru 2010, 21:48
Posty: 1506
Lokalizacja: Warszawa
Stworzyłem testowo nowy tag [video] - tylko testowo!
Tag ten nie korzysta z JS jak jest to w [media], a używa jedynie tagu HTML5 <object>.

Rozpoznawane formaty YouTube to:

https://www.youtube.com/watch?v=oaPLwpVa1_I
https://www.youtube.com/embed/oaPLwpVa1_I
http://youtu.be/oaPLwpVa1_I

Chociaż ten ostatni to skrót do filmu i nie powinien być jako tako używany.
Nowy tag nie jest widoczny w edytorze, trzeba go wpisać ręcznie.

Test:



- edit -

Zmieniłem <object> na <iframe>, bo nie działała zmiana rozmiarów video.
Też powinno działać elegancko.

_________________
Twin Star II, Markac's OSD
❄ ☃ ❄


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 lut 2015, 13:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9211
Lokalizacja: Bytom
Działa idealnie. Ma jeszcze jedną zaletę. Moja archaiczna przeglądarka ma problemy z JS i tag [media] na niej nie działa. Wyświetla się "phpBB [media]" i tyle. A to działa pięknie, i nawet daje się na pełnym ekranie odtwarzać bez wchodzenia na youtube.
W związku z tym postuluję o podmianę media na ten co zrobiłeś, aby tag [media] używał metody z [video].

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 lut 2015, 14:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 gru 2010, 21:48
Posty: 1506
Lokalizacja: Warszawa
miś, a na Tapatalku?
Niedługo dodam obsługę vimeo i chyba starczy.
Chce jeszcze zrobić link pod video dla tych wszystkich, którzy będą chcieli wejść bezpośrednio, jakby im nie działał player.

_________________
Twin Star II, Markac's OSD
❄ ☃ ❄


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 lut 2015, 14:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 kwie 2012, 17:24
Posty: 2124
Lokalizacja: Skoczów,Bielsko
Mi na tapatalku tylko pokazuje link do video klikam i laduje kiepskich.


Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

_________________
[b]"Tylko życie poświęcone innym, warte jest przeżycia"[/b]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 lut 2015, 15:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 gru 2010, 21:48
Posty: 1506
Lokalizacja: Warszawa
Czyli jest lepiej, ale na to już nic się nie poradzi.
Ten sam efekt osiągniesz kopiując kod ze strony YouTube do umieszczenia na stronie.
Jeśli Tapatalk go nie rozumie, to ja nic nie poradzę.
Skoro jest link, to i tak sukces, że można go kliknąć, bo wcześniej był podobno sam napis bbmedia.
To jest opcja zupełnie standardowa, bez js, sam iframe.

_________________
Twin Star II, Markac's OSD
❄ ☃ ❄


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 lut 2015, 15:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9211
Lokalizacja: Bytom
markac pisze:
miś, a na Tapatalku?
Nie używam taptalka. Moje spostrzeżenia dotyczyły zwykłej przeglądarki z archaicznym JS.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 lut 2015, 15:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 09 lut 2014, 20:05
Posty: 392
Lokalizacja: kaszuby
u mnie na tapatalku cztery razy kiepski wiec chyba dobrze?

_________________
Zagi 120cm, Boro X-9, Quad 550mm alu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 lut 2015, 15:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 gru 2010, 21:48
Posty: 1506
Lokalizacja: Warszawa
pki, no to napiszę tak.
Wstawiłem na forum linki (zwykłe linki).
Wasz Tapatalk sam zamienił je na filmy.
Wstawiłem tylko jeden film w tagi [video] pod tekstem "test".
Jeśli on nie działa, to wystarczy pod każdym playerem wrzucić zwykły link do video.
Albo wstawi wam dwa filmy, albo film i link do filmu.
IFrame nie ma fallbacka o ile wiem (tekst alternatywny).

_________________
Twin Star II, Markac's OSD
❄ ☃ ❄


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 lut 2015, 16:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9211
Lokalizacja: Bytom
markac pisze:
Wstawiłem na forum linki (zwykłe linki).
Wasz Tapatalk sam zamienił je na filmy.
Ale tylko 3 linki.
Więc jak pki napisał że ma 4x kiepskiego to znaczy że i linki i tag [video] działa.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 lut 2015, 16:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 09 lut 2014, 20:05
Posty: 392
Lokalizacja: kaszuby
No widzisz, a n.p. w temacie kaszubskie spotkania, viewtopic.php?t=11599 pokazuje sie media tag, mowa o ostatnim filmiku kacpra, poprzednie działają prawidłowo. screenshot poniżej.
Obrazek

_________________
Zagi 120cm, Boro X-9, Quad 550mm alu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 lut 2015, 16:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9211
Lokalizacja: Bytom
pki, A sprawdź teraz. Pozwoliłem sobie zmienić [media] w poście Kkacpra na [video].

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 lut 2015, 16:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 09 lut 2014, 20:05
Posty: 392
Lokalizacja: kaszuby
Nie wiem czy Kacper ci to wybaczy ale teraz jest ok.
Obrazek

_________________
Zagi 120cm, Boro X-9, Quad 550mm alu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 17 lut 2015, 12:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 11 lip 2014, 21:46
Posty: 106
Lokalizacja: Złotokłos
Czy Tapatalk jest teraz włączony? Nie mogę znaleźć forum w samym Tapatalk...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.