Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 24 lip 2017, 07:45


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: środa 21 gru 2011, 18:53 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 21 lis 2011, 16:31
Posty: 402
Lokalizacja: Rzeszów
Witam!
Dziś jako ze chcę zastosować sygnał rssi z odbiornika rozebrałem go a tu nagle zdziwko pin z rssi jest fabrycznie...
Sprawdzam i się cieszę bo działa...
Pozdrawiam ;-)

_________________
Modele: Koptery, trainerki itp...
Aparatura: Hitec Optic 6, Hitec Aurora9...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 31 mar 2012, 15:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3139
Lokalizacja: Strefa G
Panowie w mojej głowicy z odbiornika nie ma pinu RSSI . Chciałbym ten odbiornik zastosować przy diversity . Przylutować taki pin czy się nie nada w ogóle ?

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 31 mar 2012, 16:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 mar 2011, 14:23
Posty: 920
Lokalizacja: Głogów
Poszukaj miernikiem na wolnych polach od pinów powinno gdzieś być rssi . Wyciągałem tak właśnie z odbiornika od chinola 700mW ale który dokłądnie nie pamiętam . jak będziesz miał problemy to daj znać rozkręcę odbiornik i zobaczę .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 31 mar 2012, 18:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 03 kwie 2011, 18:46
Posty: 80
Lokalizacja: Września
Ja w swoim miałem już pin, tylko przylutowałem przewód :)
Jedyne pytanie związane z napięciami mniej więcej do ilu v na mierniku, obraz jest w miarę czysty ?


Ostatnio zmieniony sobota 31 mar 2012, 19:49 przez MJozwiak, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 31 mar 2012, 19:21 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 21 lis 2011, 16:31
Posty: 402
Lokalizacja: Rzeszów
toretto wlutuj sobie kabelek do plyteczki...
Powinno działać...
Ja tak zrobiłem ostatnio w mojim 2 odbiorniku...

Pozdrawaim ;-)

_________________
Modele: Koptery, trainerki itp...
Aparatura: Hitec Optic 6, Hitec Aurora9...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 31 mar 2012, 20:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3139
Lokalizacja: Strefa G
Okej . Działa, zaraz za zielonym kabelkiem jest RSSI .

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 31 mar 2012, 21:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2915
Lokalizacja: Warszawa
toretto1995 pisze:
Okej . Działa, zaraz za zielonym kabelkiem jest RSSI

Dokładnie tam :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 31 mar 2012, 21:34 
toretto1995 pisze:
Okej . Działa, zaraz za zielonym kabelkiem jest RSSI .


toretto, dokładnie tam, gdzie powinno być w/g opisu na pierwszej stronie tego wątku. Wystarczyło przeczytać i nie było by:

toretto1995 pisze:
Panowie w mojej głowicy z odbiornika nie ma pinu RSSI . Chciałbym ten odbiornik zastosować przy diversity . Przylutować taki pin czy się nie nada w ogóle ?


:mrgreen:


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: sobota 14 kwie 2012, 08:29 
Offline

Rejestracja: niedziela 08 sty 2012, 20:47
Posty: 542
Lokalizacja: Toruń
Witam

Panowie te Chińskie 700mW to tak naprawdę mają po 400mW. Anteny w 90% przypadków są dostrojone trochę lepiej do jednego kanału przeważnie środek pasma i na tym się kończy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 14 kwie 2012, 08:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:56
Posty: 3411
Lokalizacja: B-stok
pawel266 tak ma być. Nie przejmuj się.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 14 kwie 2012, 08:37 
pawel266 pisze:
Anteny w 90% przypadków są dostrojone trochę lepiej do jednego kanału przeważnie środek pasma i na tym się kończy.

Muszę Ciebie zmartwić, w 100% przypadków :mrgreen:
Nie da się zrobić "gumowej" anteny, aby była właściwie dostrojona do całego pasma... :-P
A co do mocy, to Możesz powiedzieć czym to Zmierzyłeś :roll:


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 03 maja 2012, 11:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 09 sty 2012, 22:28
Posty: 1059
Lokalizacja: Poznań
Mam pytanie co do pomiaru napięcia RSSI multimetrem - "gorący" pin już zlokalizowałem (wg opisu na pierwszej stronie, natomiast skąd pobieram do pomiaru masę - z obudowy czy z innego punktu? (nie bardzo wiem gdzie mam przyłożyć miernik)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 03 maja 2012, 11:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:56
Posty: 3411
Lokalizacja: B-stok
Obojętne. Może być masa zasilania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 03 maja 2012, 11:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 09 sty 2012, 22:28
Posty: 1059
Lokalizacja: Poznań
OK. Dzięki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 05 cze 2012, 14:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 19 sty 2012, 12:01
Posty: 28
Lokalizacja: Kraków
Witam
Kupiłem ten zestaw niedawno i nie jestem w stanie uzyskać obrazu.
Przeklikałem sie przez wszystkie kanały, dla każdego kanału w TX sprawdzałem kilka sąsiednich w RX. Obraz jest co najwyżej szczątkowy, "klatki" się jakby ciągle przemieszczają i mają kształt rombu a nie prostokątu. W trakcie prób udało mi się tylko raz złapać obraz - był nawet kolor - ale zmieniłem kanał, i potem już nie wróciło :(
obrazek1
obrazek2
obrazek3

Wszystko mam podłączone w domu do zasilaczy DC 12V.
Nadajnik z kamerą podłączam do jednego źródła 12V, a odbiornik do drugiego.
Próbowałem na paru zasilaczach.
Kamera sprawdzona - oddzielnie daje dobry obraz.
Zakłócenia z nadajnika do kamery też nie wchodzą w gre bo sprawdzałem ją przy włączonym nadajniku.
Wyjąłem też nadajnik z obudowy, bo ktoś pisał że może pogarszać sygnał - nadal nic...

Co jeszcze moge zrobić? Kręcić tymi czarnymi potencjometrami na płytce?
Ma ktoś pomysł co może nie działać przy tego typu zniekształceniach?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.