Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 16 lis 2018, 09:13


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Eachine FPV
Post: piątek 21 paź 2016, 14:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 18 lip 2012, 16:35
Posty: 91
Lokalizacja: Karpacz
Siemka witam .
Mam pytanko . czy do takeigo nadajnika i odbiornika :
[url]
www.aliexpress.com/item/Eachine-FPV-Bos ... 34070.html[/url]

ktore juz posiadam , moglbym podlaczyc kamere tego typu :

szukam wlasnie kamerki ktora by mi temat ogarnela .

https://www.aliexpress.com/item/1000TVL-HD-2-8MM-3MP-1-3-CMOS-Mini-FPV-Camera-PAL-NTSC-Switchable/32670069709.html


tak btw to znalazlem super kompatkowe rozwiazanie ale niewiem czy z moim odbbiornikiem dzialaloby :

https://www.aliexpress.com/item/Wholesale-Eachine-EF-01-AIO-5-8G-40CH-25MW-VTX-800TVL-1-3-Cmos-FPV-Camera/32692791833.html

szukam rowniez tanich googli i jakoegos osd. tyle ze na tym wogole sie jeszcze nie znam wiec troche to potrwa nim znajde cos co bedzie dzialac.

chyba ze mi pomozecie .


dziekuje z gory .
pozdrowka

_________________
świeżak


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Eachine FPV
Post: piątek 21 paź 2016, 14:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8724
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
1. Dlaczego akurat taki wybór kamery?

Tu jest kilka przykładów, które są warte uwagi. Jest jeszcze kilka innych, ale droższe, a widzę, że $ się liczą.
viewtopic.php?f=41&t=3416

2. Dlaczego ma nie działać?
Wystarczy sprawdzić jakie masz częstotliwości w odbiorniku i spr jakie są w nadajniku. Jak się będzie pokrywało (nie muszą wszystkie ;-) ) to będzie działało.

3. Wcale to nie takie Wow i super. Zasięg mały i jakość też słaba. Ale to jest kompromis. Pakuje się tam, gdzie się nie lata daleko "koło nogi" i liczy się waga.

4. Gogle hobbyking quanum v2pro i jazda.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Eachine FPV
Post: piątek 21 paź 2016, 14:36 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 wrz 2014, 19:15
Posty: 151
Lokalizacja: Wrocław
Właściwie wszystko co podlinkowałeś to standardowe elementy, zgodne z systemem PAL/NTSC. Odbiornik ma 32 kanały - czyli masz pokrycie wszystkich pasm poza Raceband. Jeśli wszystko prawidłowo podłączysz i wybierzesz te same częstotliwości na nadajniku i odbiorniku to będą działać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.