Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 23 cze 2017, 19:57


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 234 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: wtorek 10 wrz 2013, 06:34 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16169
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Jakub_RC pisze:
Linki z wątku już nie działają,
Eee jak nie działają...z tej strony wątku kliknąłem: http://www.goodluckbuy.com/aerial-fpv-h ... nex7-.html i jest :-)

Edicao: o przeskoczył temat na kolejną stronę tak więc link z poprzedniej strony ;-)

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 10 wrz 2013, 12:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 sie 2011, 15:17
Posty: 389
Lokalizacja: Warszawa-Ursynów
Dzięki, widzisz zafiksowałem się na poszukiwaniu "białej skrzyneczki", która przewija się ciągle w wątku ;-)

_________________
Pozdrawiam,
Jakub
modelepodwodne.pl plus zabawy FPV.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 10 wrz 2013, 12:56 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16169
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
A to jest dokładnie biała skrzyneczka :-) tyle że bez skrzyneczki, złącza USB i z wyprowadzonymi kablami

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 10 wrz 2013, 13:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 sie 2011, 15:17
Posty: 389
Lokalizacja: Warszawa-Ursynów
No i tak to jest jak się nie śledzi wątku na bieżąco...
Nie mniej dzięki, wieczorem zamawiam :-)

_________________
Pozdrawiam,
Jakub
modelepodwodne.pl plus zabawy FPV.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 23 wrz 2013, 21:58 
Offline

Rejestracja: środa 24 lip 2013, 21:31
Posty: 31
Lokalizacja: Bukowo Morskie
Ja ostatnio kupiłem w polskim sklepie za 155zł z gwarancją, także odpuściłem sobie chiny bo nie mam w sumie jeszcze konta na paypalu. Teraz widzę, że cena skoczyła, ale o parę groszy. Wczoraj u nich byłem i mówili, że niedługo będą mieli też miękkie kabelki do HDMI


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 21 paź 2013, 16:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 lip 2013, 09:44
Posty: 348
Lokalizacja: Kraków
Witam a czy ktoś może ma ten konwerter?
http://www.banggood.com/HDMI-Transfered ... 86048.html

Przyszedł mi z banggood.com po 16 dniach, czyli wyrobili się w terminie (7 - 25rd), bez żadnych kartek (ciekawe, że przesyłka PP Sweden)

Czy ktoś jest w stanie pomóc w informacji do czego jest to 4 pinowe gniazdo?

_________________
Pozdrawiam Maciek,
Stuff: Spektrum DX8, Naza v2 +GPS, http://mojerc.pl, KFC32, Nighthawk 280 Pro, początki w RC i FPV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 27 lis 2013, 23:27 
Offline

Rejestracja: środa 24 lip 2013, 21:31
Posty: 31
Lokalizacja: Bukowo Morskie
no i krew mnie zalała. Niedawno kupiłem hdmi konwerter wbialym pudełku a dzisiaj zobaczyłem ten gadget https://radio-modele.pl/fpv-modul-konwe ... 25995.html, .
Ciekaw jestem z czym to działa. Czy ktoś z was używałjuż może takiego zestawu?Jeśli tak to proszę o opinie. Bo ten zestaw idealnie nadaje się do lekkiego fpv


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 27 lis 2013, 23:46 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16169
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Roger pisze:
Czy ktoś jest w stanie pomóc w informacji do czego jest to 4 pinowe gniazdo?
Obstawiam że jest tam przełączanie PAL/NTSC, widać że jedna nóżka to masa, dwie kolejne idą prosto do scalaka...

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 28 lis 2013, 19:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 lip 2013, 09:44
Posty: 348
Lokalizacja: Kraków
Rurek pisze:
Roger pisze:
Czy ktoś jest w stanie pomóc w informacji do czego jest to 4 pinowe gniazdo?
Obstawiam że jest tam przełączanie PAL/NTSC, widać że jedna nóżka to masa, dwie kolejne idą prosto do scalaka...


Kurcze ... właśnie dotarł do mnie Fox z Banggood, i z nadajnika jest wtyczunia która potem wchodzi w przejściówkę która rozdziela się na końcówki chinchowe ... i ta biała idealnie pasuje mi do tej w tym konwerterze, czy może być coś na rzeczy? Czy na rzeczywiście to przełączanie PAL/NTSC ..... nie chcę robić nic na pałę :/

_________________
Pozdrawiam Maciek,
Stuff: Spektrum DX8, Naza v2 +GPS, http://mojerc.pl, KFC32, Nighthawk 280 Pro, początki w RC i FPV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 28 lis 2013, 20:52 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16169
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Ja bym nie kombinował tylko wszedł na chat albo napisał maila z żądaniem rozpiski czy też jakiegoś manuala... z fotek widać i z opisu pod złączem że te większe jest AV plus zasilanie.

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 28 lis 2013, 22:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 lip 2013, 09:44
Posty: 348
Lokalizacja: Kraków
Tak, większe jest ok, własnie przetestowałem, na mniejszym w parze 1-2 dają 3v 1-3 3v 1-4 - brak napięcia. Pod tym produktem już pisałem zapytanie odnośnie schematu, brak odpowiedzi ... może maila jeszcze wyskrobię.
Ostatecznie NTSC nie jest złe :/

_________________
Pozdrawiam Maciek,
Stuff: Spektrum DX8, Naza v2 +GPS, http://mojerc.pl, KFC32, Nighthawk 280 Pro, początki w RC i FPV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 18 sty 2014, 23:37 
Offline

Rejestracja: sobota 18 sty 2014, 23:15
Posty: 2
Lokalizacja: Kraków
Witam
Jestem zielony w tych sprawach. Może ktoś mi zasugeruję, w czym leży problem.
Kupiłem ten moduł konwersji (białe pudełko) HDMI na AV:
https://radio-modele.pl/fpv-modul-konwe ... 25995.html
Podpiąłem to do Nikona D800 i otrzymuję skaczący obraz, który uniemożliwia korzystanie z tego sprzętu. Sam kabel HDMI jest ok, sprawdziłem. W ustawieniach Nikona mam 1) Rozdzielczość wyjściową (480p, 576p, 720p i 1080i - ten ostatni "przepleciony"), 2) Zakres wyjściowy (ograniczony i pełny) 3) Rozmiar wyjściowy (95% i 100%) i 4) Wyświetlanie w trybie podglądu na żywo. Wszystkie te opcje próbowałem zmieniać, ale bez rezultatu. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam
Paweł


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 18 sty 2014, 23:45 
Offline

Rejestracja: czwartek 02 cze 2011, 20:39
Posty: 264
Lokalizacja: Bielsko-Biała
masz kiepski kabel HDMI, kup sobie kabel ethernet

_________________
EPP FPV, Trex600 gimball, MK Hexa, MK quad, KFC 250quad, Naza2 Hexa, Fantom Czy Pro
DX8, Eleres


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 19 sty 2014, 10:57 
Offline

Rejestracja: czwartek 09 wrz 2010, 16:41
Posty: 859
Lokalizacja: Kołobrzeg
Mam też ten konwerter i jak podpinam do sony nex to troszkę jakbym miał obcięty obraz na krawędziach ale reszta ok, a nikon d800 czasami nie ma tradycyjnego wyjścia AV ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 19 sty 2014, 20:30 
Offline

Rejestracja: sobota 18 sty 2014, 23:15
Posty: 2
Lokalizacja: Kraków
Nikon d800 nie ma wyjścia AV. Jedynie mini HDMI.
W kwestii tego konwertera HDMI2AVI - działa natomiast z Sony RX100 II, choć pokazuje obraz lekko ściśnięty. W przypadku tego Sony potrzebna jest też przejściówka z mini HDMI na micro HDMI. Konwerter sprzedawany jest z kablem o końcówce mini HDMI. Dlaczego nie działa to z Nikonem nadal nie wiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 234 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.