Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 22 paź 2017, 09:27


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 234 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 13 mar 2012, 14:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 12 lip 2010, 12:28
Posty: 428
Lokalizacja: Warszawa
Cześć,

na ziemi chcę mieć podgląd obrazu z aparatu, który ma wyjście HDMI out. Jak to przesłać? Pierwsze co mi się nasuwa to prze-konwertować sygnał do composite np tym i wysłać "typowym" linkiem video.

Nie podoba mi się dodatkowy kolcek (konwerter) na górze, macie jakiś inny pomysł jak to zrobić?

J


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 13 mar 2012, 15:17 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 wrz 2010, 09:18
Posty: 913
Lokalizacja: Warszawa
Na ziemię wysyłamy co najwyżej HD a nie HDMI :) Jak użyjesz tego konwertera to i tak zredukujesz HD do jakości PAL. Zamiast szukać konwertera poszukaj lepiej w aparacie klasycznego wyjścia video. Sporo urządzeń takie posiada.

Jeśli jednak chcesz na ziemi mieć HD, to inna bajka.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 13 mar 2012, 15:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 03 maja 2011, 21:48
Posty: 813
Lokalizacja: Lublin
Niestety ale tylko konwerter póki co...


_________________
Pozdrawia Kuba
http://www.radawiecrc.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 13 mar 2012, 15:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
no wlasnie, a ma ktos jakis sprawdzony konwerter hdmi do s-video bo musze takowy zakupic ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 mar 2012, 08:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 12 lip 2010, 12:28
Posty: 428
Lokalizacja: Warszawa
jakuban pisze:
Niestety ale tylko konwerter póki co...
Tak tez się obawiałem...

W takim razie pozostaje znalezienie sprawdzonego i lekkiego konwertera, jakby ktoś miał jakieś typy to poproszę.

J


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 mar 2012, 09:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16264
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Jawor - weź ten co pokazałeś i wypatrosz go z obudowy...nic lżejszego IMHO nie znajdziesz....

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 mar 2012, 10:26 
Offline

Rejestracja: czwartek 08 wrz 2011, 10:54
Posty: 271
Lokalizacja: Toruń
Ten jest mniejszy tylko nie wiem jak z wagą?
http://www.ebay.pl/itm/HDMI-Composite-S ... 9d84a#shId
Gdzieś wyczytałem, że 495 gr ale biorąc pod uwagę wielkość pudełka to wydaje się to mało prawdopodobne. Poza tym zawsze można wybebeszyć z obudowy.

_________________
Pozdrawiam Griszka
http://www.facebook.com/LatajacyNajder
Podniebny blog


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 mar 2012, 11:41 
Offline

Rejestracja: czwartek 02 cze 2011, 20:39
Posty: 265
Lokalizacja: Bielsko-Biała
znajomy używa tego: http://camsat.com.pl/images/stories/ser ... 5021tv.pdf

a ja bym chciał takie coś: http://www.teradek.com/cube.html

_________________
EPP FPV, Trex600 gimball, MK Hexa, MK quad, KFC 250quad, Naza2 Hexa, Fantom Czy Pro
DX8, Eleres


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 mar 2012, 12:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 12 lip 2010, 12:28
Posty: 428
Lokalizacja: Warszawa
Zamówiłem ten. W opisie piszą, że waży 0.15KG

J


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 mar 2012, 12:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 19 paź 2010, 19:08
Posty: 2091
Lokalizacja: Ropczyce/Podkarpacie
jawor, no fajny chyba sobie też zamówię podejrzewam że jak by wydarł z obudowy i wali wszystko zbędne to by zjechał do 50gram


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 mar 2012, 12:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
to chyba to samo co to:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2195706166


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 mar 2012, 12:56 
cholo pisze:

Tylko 90PLN droższe :mrgreen:


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 mar 2012, 12:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16264
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
@Jawor - Nooo, ten ostatni fajniutki - po odjęciu tej pancer-obudowy powinno się zejść poniżej 50 gramów.

Edicao: uuu już żeście się rozpisali :-)

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 mar 2012, 13:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 19 paź 2010, 19:08
Posty: 2091
Lokalizacja: Ropczyce/Podkarpacie
tylko pozostaje jedna rzecz co prawda nie szukałem ale kable do hdmi są twarde :-( , ale zanim zacznę osądzać pierw poszukam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 mar 2012, 13:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
Artu pisze:
cholo pisze:

Tylko 90PLN droższe :mrgreen:


ja jednak wzialem ten z allegro bo zalezy mi na czasie a roznica w cenie kolo 80pln wychodzi a jak dowala clo+vat to kolo 40pln. dam znac czy funguje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 234 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.