Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 19 lis 2018, 21:23


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: czwartek 30 sie 2018, 18:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 22 wrz 2013, 18:19
Posty: 84
Lokalizacja: nie wiadomo
Gopro tam nie lata jest kamera 4k ale to nic nie zmienilo. Czekam na koniczynki, moze one zalatwia sprawe. Aha i filtr dolnoprzepustowy gdyby ktos mial na zbyciu to odkupie bo w sklepach pustki jak w prlu. A z usa z 2 tyg czekania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 30 sie 2018, 18:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6632
Lokalizacja: Polska
atomboy pisze:
Gopro tam nie lata

A to na zdjeciu to co?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 30 sie 2018, 18:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 22 wrz 2013, 18:19
Posty: 84
Lokalizacja: nie wiadomo
pisałem wyżej, że spiąłem teraz. Uściślając - teraz to dołożyłem :D bo podejrzewałem już nawet kamerę ale zmiana nie poskutkowała.
Czemu mi zdjęcia wywalili? wtf. nie da się dodać więcej załączników no to dodałem w postach pod spodem.

linki do fotek
https://zapodaj.net/19e90850afab2.jpg.html
https://zapodaj.net/e7cf55919a30c.jpg.html
https://zapodaj.net/e1387cf7e9ece.jpg.html
https://zapodaj.net/39d54ebbbcce7.jpg.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 30 sie 2018, 19:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6632
Lokalizacja: Polska
Jak Ty te anteny tak chowasz pod weglowymi plytami to ja sie nie dziwie ze masz slaby zasieg... :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 31 sie 2018, 10:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 22 wrz 2013, 18:19
Posty: 84
Lokalizacja: nie wiadomo
nie, to coś innego nie są aż tak skitrane żeby na 100 metrach robić problemy. Poza tym przecież problem jest też kiedy anteny się widzą. Jutro siadam w dyliżans szukam otwartego terenu i naziemne testy zrobię.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 wrz 2018, 07:39 
Offline

Rejestracja: niedziela 15 wrz 2013, 00:00
Posty: 31
Lokalizacja: Lublin
Ja uzyskalem prawie 2km na aparaturze 9XR i odbiorniku X8R. Moc nadajnika video to bylo tylko 200mW. Wedlog mnie lawmate poprostu strasznie zakluca wszystko woku

https://youtu.be/HMZ6Y8mwBrY

_________________
Hexacopter 680.
Czas lotu: 36minut
Przetestowany zasięg: 1.8km na 200mW 5,8GHz Stock antennas
Gimbal na pokładzie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 wrz 2018, 19:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 22 wrz 2013, 18:19
Posty: 84
Lokalizacja: nie wiadomo
udało się kupić filtr a antenki może zostaną wysłane do mnie jutro, mam nadzieję, że problem ustanie.
Jutro przetestuje na samym filtrze czy coś się zmieniło.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 wrz 2018, 16:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1726
Lokalizacja: Gdynia
atomboy pisze:
nie, to coś innego nie są aż tak skitrane żeby na 100 metrach robić problemy. Poza tym przecież problem jest też kiedy anteny się widzą. Jutro siadam w dyliżans szukam otwartego terenu i naziemne testy zrobię.


Właśnie, że są skitrane i podzielam zdanie pawelskiego.
Może nie jest to jedyny powód, ale na pewno znaczny problem.

Z video poszedł bym na 5,8 skoro nie chcesz latac na 10km tylko na 1km to wystarczy. Ja mam na 1km i 600mW obraz bez zakłóceń, tyle, ze na dronie mam koniczynke a na odbiorniku Triple Feed Patch 1 - obie anteny f-my ACTUNA, znam człowieka osobiście i wielu racerow na tych ant lata, a oni standsrdowo latają z mocą 25mW wiec warto patrzec jakich anten do 5,8 uzywaja.

A co do radia kiedys zasięg na moim flysky spadl mi tak samo - zmienilem modul na FrSky - nie wykluczone, ze po prostu zepsul sie twoj FR Sky...

Apropos gryzienia sie czestotliwosci - odlacz od zasilania nadajnik fpv i po prostu sprawdz, czy polecisz dalej czy nie. Proste.

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 wrz 2018, 23:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 22 wrz 2013, 18:19
Posty: 84
Lokalizacja: nie wiadomo
jutro rozpinam wszystko i sprawdzę bez toru viedo, dzisiaj cały dzień bawiłem się z filtrem oraz różnym ustawieniem anten/kanałów jedyne co udało mi się uzyskać to kilkanaście metrów więcej. Generalnie porażka że aż smutno na takim radiu powinno w katakumbach nawet latać.
Szukam anten koniczyn nigdzie kurde nie ma, sklep w którym zamówiłem już kilka tygodni nie może zrealizować zamówienia.

Zaczynam zastanawiać się nad wywaleniem w kosmos całego toru 1,2 i zmianę na coś nie konfliktowego już trochę jestem tym dronem zmęczony.
Kumpel kupił jakiegoś syfa i lata 4x dalej bez zająknięcia....

Drugi przywiózł mavica 2 pro i zdetronizował mojego kolosa w przedbiegach.

Może jakaś dobra dusza się nade mną zlituje z Krakowa i okolic?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.