Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 16 gru 2017, 06:27


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 24 paź 2017, 13:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 kwie 2015, 10:14
Posty: 171
Lokalizacja: R-Śl
Cześć wszystkim,
Jakiś czas temu zakupiłem wspomniany w temacie zestaw. Do tego mam monitorek I kamerkę płytkową. Jak na razie nadajnik podpięty jest pod wspólne źródło zasilania tj. pod PCB.
Niebawem jednak podepnę go tylko z gimbalem pod osobną baterię.
Na ziemi wszystko działa ok, tzn obraz jest czysty. Po odpaleniu silników też dosyć ok chociaż jakieś drobne linie na ekranie występują, przypuszczam jednak ze to wina wspólnego źródła zasilania i zakłóceń z silników.
Niepokojący jest jednak fakt, że po podniesieniu na około 20 - 30m obraz już tak śnieży że mało co widać.
Cały zestaw jest jeszcze na oryginalnych antenach, które chciałbym wymienić.
Byłbym wdzięczny za poradę, na jakie warto zmienić.
Zależy mi na zasięgu i oczywiście jak najczystszym obrazie.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 paź 2017, 14:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 862
Lokalizacja: Ruda Śląska
anteny najlepiej wyrzuć i zamów coś porządnego od kkacpra albo od bartwaw (Bartek jest z Zabrza więc masz niedaleko).
po za tym wznosisz się nad sobą? bo jeśli tak robisz test to nad sobą masz "dziurę". Teoretycznie przy takiej odległości nie powinno mieć to znaczenia, ale jeśli masz blisko inny link czy właśnie kiepskie anteny to może być właśnie przyczyna.
Ewentualnie niedopasowanie kanałów ale zakładam że nadajesz i odbierasz na tym samym.
zobacz sobie krótki "wykład" o polaryzacji anten


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 lis 2017, 14:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 kwie 2015, 10:14
Posty: 171
Lokalizacja: R-Śl
Bardzo dziękuję za linka do materiału ;) wcześniej nie przyszło ki ro do głowy żeby na YouTube loonknąć.
Antenie wywalę na pewno przy okazji przebudowy ramy, bo coś owego się pojawiło :)
Dam znać co będzie po wymianie anten i rozpięciu od wspólnego zasilania.
Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.