Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 20 wrz 2018, 20:14


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 19 paź 2017, 07:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3366
Lokalizacja: Strefa G
A tak z ciekawości odbiegając od tematu. Posiadam kamerkę polecaną 600TVL sony kupiąną jakieś 2 lata temu ;) Czy od tego czasu wyszło coś dużo lepszego ?

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 paź 2017, 07:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11811
Lokalizacja: Mikoszewo
Nie dawniej jak miesiąc temu Rybskee zadał identyczne pytanie:

viewtopic.php?f=41&t=42203

Sądząc po opinii Piotrowego, trzeba by pożegnać leciwą PZ0420H i rozejżeć się za Swift'em czy Eagle'm.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 paź 2017, 11:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3366
Lokalizacja: Strefa G
Wyczytałem, że te kamerki runcam mają zasilanie w zakresie 5-35V DC więc wystarczy mi jedna przetwornica :)

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 paź 2017, 12:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 20 gru 2012, 02:14
Posty: 1335
Lokalizacja: Berlin
Verid pisze:
Nie dawniej jak miesiąc temu Rybskee zadał identyczne pytanie:

viewtopic.php?f=41&t=42203

Sądząc po opinii Piotrowego, trzeba by pożegnać leciwą PZ0420H i rozejżeć się za Swift'em czy Eagle'm.


Weź mi nie przypominaj :lol: :lol: :lol: Dosłownie tydzień po tym, jak się spytałem to mój Pixim dziwnym trafem się obraził i wyzionął ducha. Od tego czasu nie lubie Piotra :D

No i mam tego Runcama, spoko zabawka, mega duży rozstrzał napięcia na którym pracuje (5-36V), mały i lekki. Polecam :)

Nie zasilałbym serw i kamerki z jednego beca mimo, że zapewne nie używasz jakiś super mocnych serw to i tak spadki napięcia mogą być.

_________________
Discovery Pro :)
Zephyr ZII
RYGS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 paź 2017, 14:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 3027
Lokalizacja: Warszawa
Rybskee pisze:
Weź mi nie przypominaj :lol: :lol: :lol: Dosłownie tydzień po tym, jak się spytałem to mój Pixim dziwnym trafem się obraził i wyzionął ducha. Od tego czasu nie lubie Piotra :D

Buuuaaaa czary panie :-P Data przydatności do spożycia się skończyła :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lis 2017, 10:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1862
I jak, 80 km zrobione?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lis 2017, 11:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3366
Lokalizacja: Strefa G
Czekam aż mi kamerka rucam dojdzie, wtedy zobaczę ile link RC i video pozwoli.

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 26 lut 2018, 17:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1862
Kamera doszła? Co z biciem rekordu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 26 lut 2018, 17:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 wrz 2011, 12:49
Posty: 484
Lokalizacja: B-stok
Hehe 80km na 100metrach się nie poleci :) Widocznie tera trwają testy symulujące warunki w jakich model bedzie przebywał na ostatnich metrach rekordu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 sie 2018, 11:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3366
Lokalizacja: Strefa G
Jakiś czas temu udało się pokonać połowę założonej trasy, 41km.
ZDJ: download/file.php?id=4662



Nie dokładałem przetwornicy dla foxa i na tych 41km obraz był mega niezadowalający. Problem mam taki, że przy testach z przetwornicą z linku lotpawel wyszło że ona strasznie siej. Obraz w odległości 10m jest tak kaszaniasty jak na tych 41km. Próbowałem dodać za przetwornicą filtr forumowy ale zero poprawy. Jak wróciłem do poprzedniej konfiguracji obraz żyleta. Ktoś ma pomysł co można zrobić by odfiltrować zakłócenia które wprowadza ta przetwornica.

Link do przetwornicy

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 sie 2018, 11:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 881
Lokalizacja: Ruda Śląska
ej ja mam taką przetwornicę która zasila mi fox'a runcam2 i kfc32 (ustawioną na 14V) i śmiga że miło. może pechowy chińczyk?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 sie 2018, 12:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3366
Lokalizacja: Strefa G
Leży mi jeszcze jedna taka. Niestety od tego samego sprzedawcy. Będę w domu to przetestuję. Masz możliwość wylutowania swojej ?

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 sie 2018, 20:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 cze 2015, 16:33
Posty: 290
Lokalizacja: Białystok
Damian, ostatnio walczyłem z zakłóceniami w mtd i problem rozwiązał:

https://abc-rc.pl/fpv-rtf-lc-filter

_________________
Pozdrawiam,
Daniel


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 wrz 2018, 07:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3366
Lokalizacja: Strefa G
16km więcej i wciąż miałem video jak i zasięg RC.

Obrazek

Kolejny lot będzie do odciny video albo RC zależy co padnie szybciej, chyba że oba wytrzymają do 70km to na takiej odległości zawrócę. 80km wydaje się być coraz bardziej realne.

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 wrz 2018, 16:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 937
Lokalizacja: Legnica
Daj że znać jak będziesz lecieć na Legnice :d chyba że już nie mieszkasz we Wrocku :d


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.