Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 21 kwie 2018, 12:27


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 27 sie 2017, 08:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4191
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Dojechał z Ali 600mw 1.2Ghz 8-channel video transmitter, lecz nigdzie nie mogę "namierzyć" jak ustawić przełącznik kanałów aby nadawał na CH7 1320MHz :roll:

IMG_20170827_084012_crop.jpg
IMG_20170827_084012_crop.jpg [ 293.77 KiB | Przeglądany 1020 razy ]

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Professional... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 paź 2017, 13:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 kwie 2011, 21:19
Posty: 76
Lokalizacja: Warszawa
Kupiłem tego malucha i podzczas testu na 5V grzeje się dość mocno.
Stosujecie jakieś radiatory ?

_________________
RYSZARD


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 paź 2017, 08:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3126
Lokalizacja: Olsztyn
Kowal, mam nadzieję że niedługo dostanę moduł 1.2GHz do Dexx diversity to posprawdzam wszystkie kanały i wrzucę rozpiskę. Napisałem też do mainfrienda żeby podesłał jakiś obrazek z ustawieniem kanałów i czekam.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 paź 2017, 09:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4191
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Też ponad miesiąc temu napisałem.... i nadal czekam :-P

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Professional... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 paź 2017, 13:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 03 mar 2011, 21:07
Posty: 451
Lokalizacja: Warszawa
k--1234 FOX
C 0000
H 1000
8 1100
4 1110
5 0110
7 0010
6 1010

_________________
fx 79, S-800, Vega, Ursus, pix , słoń na gumowym łańcuchu
i kilka wynalazków ...
myślę że już starczy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 paź 2017, 14:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3126
Lokalizacja: Olsztyn
pawlo, ale co to ?
Ustawienie dip switcha gdzie 1-on a 0-off ?

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 paź 2017, 14:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 03 mar 2011, 21:07
Posty: 451
Lokalizacja: Warszawa
Obrazek

_________________
fx 79, S-800, Vega, Ursus, pix , słoń na gumowym łańcuchu
i kilka wynalazków ...
myślę że już starczy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 paź 2017, 14:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4191
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Kurde, jakie to mikruśkie :shock: , ale się udało :-P

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Professional... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 paź 2017, 15:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3126
Lokalizacja: Olsztyn
A Fox nie ma przez przypadek takiego oznaczenia kanałów ?
4 1080
5 1280
6 1160
7 1200
8 1240
9 1280
H 1320
C 1360
Nie do końca to pasuje do Twojego oznaczenia, brakuje 9 jeśli to ułożenie jest wg kanałów foxa.
Kanalizacja którą opisuje Chińczyk na aliexpress ma dokładnie kanały foxa.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 paź 2017, 17:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 03 mar 2011, 21:07
Posty: 451
Lokalizacja: Warszawa
A tak, jeszcze kombinacji 0|1|0 nie sprawdzałem.

_________________
fx 79, S-800, Vega, Ursus, pix , słoń na gumowym łańcuchu
i kilka wynalazków ...
myślę że już starczy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 paź 2017, 17:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3126
Lokalizacja: Olsztyn
pawlo, jak będziesz miał chwilę to sprawdź kanał 9 1280mHz to dodam go i wrzucę tutaj ładną graficzkę z ustawieniem dip switchy.

edit:
Dostałem właśnie od Chińczyka specyfikację nadajnika oraz rozpiskę kanałów, jak wrócę z pracy to wrzucę graficzną.
Artur, słabo z nim gadałeś, poprosiłem wczoraj i dostałem dzisiaj ;-)

specyfikacja.jpg
specyfikacja.jpg [ 474.13 KiB | Przeglądany 567 razy ]

kanalizacja.jpg
kanalizacja.jpg [ 310.25 KiB | Przeglądany 567 razy ]

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 paź 2017, 16:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 867
Lokalizacja: Ruda Śląska
hej,
ktos moze mierzyl te ustrojstwo? albo jakies pomiary terenowe robil?
wydaje sie byc ciekawa opcja


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 paź 2017, 16:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4191
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Pomiary na żywo były w Wincentowie :-P

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Professional... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 paź 2017, 16:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 867
Lokalizacja: Ruda Śląska
i jakie rezultaty jesli mozna zapytac?:D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 paź 2017, 16:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4191
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Pytaj Marcina (Marbalona) :-D

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Professional... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.