Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 16 gru 2018, 03:01


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 04 paź 2017, 13:02 
Offline

Rejestracja: sobota 25 lut 2012, 10:56
Posty: 149
Lokalizacja: Łódź
Spike pisze:
. Do auta się nada spokojnie ale czy do czegoś latającego to nie wiem.

Będzie właśnie do modelu samochodu(Maverick Scout), do latających mam Fox-a 1,2i7"Damtecha.Wynalazek j/w w Stradzie,po domu i ogrodzie +gogle VR wystarcza.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 paź 2017, 11:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 sie 2015, 16:02
Posty: 107
Lokalizacja: Dębno, zachodniopomorskie
Witajcie. Na Gearbest znalazłem inną wersję tego odbiornika otg fpv, bez logo Eachine, przez to w trochę lepwzej cenie. Widziałem kilka opinii na polskojęzycznych stronach - nikt nie skarżył się szczególnie na jakość.

Dobrze myślę, że bebechy ma raczej te same co Eachine (nawet guzik skanowania w tym samym miejscu), więc i z rozdzielczością na smartfonie będzie podobnie?

Nie mam ambitnych planów szybkiego latania, planuje zbudować gogle fpv dla syna, który lubi towarzyszyć mi w lataniu (Hubsan H501s z fpv).

https://www.gearbest.com/receiver-transmitter/pp_638513.html

_________________
Hubsan H501s-s standard
Syma x5c od dwóch lat na sośnie :)
Mnóstwo innego latającego drobiazgu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 paź 2017, 12:39 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 sie 2014, 20:33
Posty: 64
Lokalizacja: Wrocław
Ale na BG Eachine wychodzi taniej, 73 zł mi pokazuje (na GB 77 zł).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 paź 2017, 14:13 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1331
Lokalizacja: Cieszyn
Spike pisze:
Ale na BG Eachine wychodzi taniej, 73 zł mi pokazuje (na GB 77 zł).

Z kodem wychodzi taniej na GB.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 paź 2017, 15:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 sie 2015, 16:02
Posty: 107
Lokalizacja: Dębno, zachodniopomorskie
A masz może kod?

_________________
Hubsan H501s-s standard
Syma x5c od dwóch lat na sośnie :)
Mnóstwo innego latającego drobiazgu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 lis 2017, 08:56 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 lis 2017, 08:50
Posty: 1
Witam

mam takie cos wlasnie z GB jak kolega pisze razem z eachine vtx03 i dziala dobrze na odleglosc moze 20m,
pozniej sygnal zanika i pojawia sie jak zaczynam sie poruszac i krecic z telefonem, jak stoje w miejscu to dziala
elegancko, nie wiem co moze byc przyczyna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 lis 2017, 11:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 sie 2015, 16:02
Posty: 107
Lokalizacja: Dębno, zachodniopomorskie
Poczytaj instrukcję - w kamerce można ustawić moc (poziome kreseczki na wyświetlaczu). Jeśli masz 1 kreseczkę - najniższa noc. Większa moc np 200w powinna przełożyć się na większy zasięg. Ale też kamerka będzie mocniej się grzała.

_________________
Hubsan H501s-s standard
Syma x5c od dwóch lat na sośnie :)
Mnóstwo innego latającego drobiazgu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 sty 2018, 14:00 
Offline

Rejestracja: środa 25 paź 2017, 22:15
Posty: 56
Mam problem z odpaleniem obrazu z kamery tx03 za pomocą tego odbiornika na smartfonie. Na notebooku z win10 i programem debut działa.
Na telefonie z 6 różnych aplikacji fpv i w każdym czarny ekran, ale kamera jest wykrywana. Po prostu nie ma podglądu. Przeskanować częstotliwość jak na pc, chyba się nie da. Chociaż na yt widziałem obraz skanowania taki sam jak na pc na jakimś telefonie. Smartfon to galaxy s3, który jest wspierany przez odbiornik, otg i całą resztę ma.
Proszę coś doradzić.

Objawy takie jak tutaj https://www.youtube.com/watch?v=Wenxz0ku_Uw


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 sty 2018, 09:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 sie 2015, 16:02
Posty: 107
Lokalizacja: Dębno, zachodniopomorskie
Sprawdziłeś, czy Twój telefon wspiera OTG ? Skoro na kompie działa, to i kamerka i odbiornik muszą być OK. Telefon musi wspierać OTG. Niektóre modele są tej opcji pozbawione, albo jest ona domyślnie wyłączona i trzeba pogrzebać w necie jak ją uaktywnić.

Mam taki sam zestaw (tx3 + odbiornik OTG) i wszystko działa jak należy. Mój syn korzysta z tego samego odbiornika gdy latamy Hubsanem h501s i też wszystko jest ok. Na mój gust problem jest w telefonie. Spróbuj z innym telefonem i wtedy zobacz.

_________________
Hubsan H501s-s standard
Syma x5c od dwóch lat na sośnie :)
Mnóstwo innego latającego drobiazgu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 sty 2018, 10:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 22 cze 2015, 15:44
Posty: 127
Lokalizacja: Gdańsk Przymorze
Diabolique pisze:
Na telefonie z 6 różnych aplikacji fpv i w każdym czarny ekran, ale kamera jest wykrywana. Po prostu nie ma podglądu. Przeskanować częstotliwość jak na pc, chyba się nie da. Chociaż na yt widziałem obraz skanowania taki sam jak na pc na jakimś telefonie. Smartfon to galaxy s3, który jest wspierany przez odbiornik, otg i całą resztę ma.

Mam dokładnie ten sam problem z innym telefonem. Brak jest sterownika w firmware. Po wymianie oprogramowania wszystko hula. Niestety ten szyty soft ma inne błędy i nie mogę na nim pozostać. Problem w tym że nie potrafię tego błędu opisać więc tak jakby nie istniał.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 26 sty 2018, 18:37 
Offline

Rejestracja: środa 25 paź 2017, 22:15
Posty: 56
woyd pisze:
Sprawdziłeś, czy Twój telefon wspiera OTG ? Skoro na kompie działa, to i kamerka i odbiornik muszą być OK. Telefon musi wspierać OTG. Niektóre modele są tej opcji pozbawione, albo jest ona domyślnie wyłączona i trzeba pogrzebać w necie jak ją uaktywnić.

Mam taki sam zestaw (tx3 + odbiornik OTG) i wszystko działa jak należy. Mój syn korzysta z tego samego odbiornika gdy latamy Hubsanem h501s i też wszystko jest ok. Na mój gust problem jest w telefonie. Spróbuj z innym telefonem i wtedy zobacz.


Tak, telefon wspiera OTG na 100%. Póki co nie mam jak sprawdzić na innym. Jeden bez OTG, jakiś tam asus niby z OTG bo działają pendraki, ale nie wykrywa w ogóle odbiornika.
Chyba bede musiał monitor dokupić, bo to bardziej mobilna opcja niż latanie z notebooka. A zdecydowałem się na taki zestaw bo miało działać z telefonem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 26 sty 2018, 20:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11972
Lokalizacja: Mikoszewo
Diabolique pisze:
jakiś tam asus niby z OTG bo działają pendraki, ale nie wykrywa w ogóle odbiornika

Bo OTG to nie wszystko. Miałem dokładnie ten sam problem tyle że z endoskopem na USB. 4 telefony do dyspozycji (Szajsung z tych tańszych i 3 chińczyki), wszystkie 4 (teoretycznie) z OTG bo pendraki na nich działały a po podłączeniu endoskopu i uruchomieniu aplikacji czarny ekran. Dopiero na LG G3 ruszył. Najgorzej że za pioruna nadal nie wiem jak odróżnić telefon z OTG obsługujący zewnętrzne źródło obrazu od telefonu którego OTG gada tylko z pędrakami.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 27 sty 2018, 01:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9173
Lokalizacja: Bytom
Bo oprócz OTG to musi jeszcze obsługiwać protokół UVC.
Tu: https://www.febon.net/pages/compatible-uvc-camerafi jest lista (nie wiem czy aktualna) telefonów co obsługują UVC.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 27 sty 2018, 01:40 
Offline

Rejestracja: środa 25 paź 2017, 22:15
Posty: 56
Wygląda na to, że nie zadziała. Przerobiłem trochę netu i nie spotkałem się z rozwiązaniem tego problemu, a występował on parokrotnie. Z tej listy wynika, że działa z jakąś egzotyczną wersją telefonu.
Chociaż apki typu Go FPV stwierdzają, że UVC driver jest. W liście kompatybilności na stronie sklepu też występuję. Jednak efektu brak.
Dzięki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 27 sty 2018, 09:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4239
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Na moim "chińczyku" LETV LeEco 2 X520 działa bezproblemowo :-P

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.