Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 18 lip 2019, 00:06


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 01 kwie 2017, 21:08 
Offline

Rejestracja: sobota 11 mar 2017, 17:26
Posty: 57
Lokalizacja: londyn
Mój model to Miniskyhunter
Na pokładzie eLeReS, NAZE32, nadajnik video FOX800A

Wczoraj wszystko poskładałem i w celu sprawdzenia postawiłem go na stojaku do poziomowania, podłączona bateria, i tak sobie wisiał, nic się nie spaliło,
dym nie leciał nic nie było ciepłe poza Mikro minimOSD. 5V z BEC odcięte, oddzielna Przetwornica 5v 3A. (dodam, że wlutowałem dwa kondensatorki do zasilania BEC 1000 coś tam F) bo były zakłócenia na video,pomogło obraz czysty.
Bawiłem się silnikiem, menu OSD, lotkami czym tylko mogłem, aż padła bateria (3S 5500Mah FLOUREON) i video do ostatniej sekundy działało bez najmiejszego problemu
-------------------------------------------------------------------
Po naładowaniu baterii nie działa mi Video.
Kamerka sprawdzona na krótko, działa.
Nadajnik sprawdzony z kamerką na krotko działa, ale ..... była inna bateria, więc wszystko pcham z powrotem do modelu, podłączam baterię nie działa,
Biorę drugą baterie (3S 1800Mah) podłączam, działa z dużymi zakłóceniami, ale działa. Obie baterie były ładowane (Imax B6) z balancerem.
Mikro minimOSD też działa.

Nie mam pojęcia o co chodzi?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 kwie 2017, 21:32 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 wrz 2014, 19:15
Posty: 151
Lokalizacja: Wrocław
Przyjrzyj się dokładnie tej przetwornicy na 5v, zmierz, czy na pewno daje takie napięcie jakie powinna. Poszczególne elementy testowałeś na tej samej przetwornicy, która jest w modelu czy na innej? To jakiś konkretny model przetwornicy?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 kwie 2017, 21:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 mar 2012, 12:47
Posty: 732
Lokalizacja: Warszawa
A antena w nadajniku video była założona :shock: czy zapewniłeś mu chłodzenie, bo jeśłi był wyjety ze swojej oryginalnej ciężkiej obudowy to grzeje sie bardzo i trzeba go chłodzic :shock:

_________________
Pozdrawiam Darek
NAZA MLITE , Sky Cruiser 2400 GEMINI 3200]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 kwie 2017, 09:47 
Offline

Rejestracja: sobota 11 mar 2017, 17:26
Posty: 57
Lokalizacja: londyn
edixot pisze:
Przyjrzyj się dokładnie tej przetwornicy na 5v, zmierz, czy na pewno daje takie napięcie jakie powinna. Poszczególne elementy testowałeś na tej samej przetwornicy, która jest w modelu czy na innej? To jakiś konkretny model przetwornicy?


EDIT - scalenie

darek_op pisze:
A antena w nadajniku video była założona :shock: czy zapewniłeś mu chłodzenie, bo jeśłi był wyjety ze swojej oryginalnej ciężkiej obudowy to grzeje sie bardzo i trzeba go chłodzic :shock:


Anteny nie ściągałem( co prawda zrobiłem swoje kończynki) cały czas podłączone.
Tylko dziwi mnie to, że jeśli bateria jest ciut rozładowana i niema ponad 12v to działa, a naładowana 12.5v nic czarny obraz i od czasu do czasu mignie.

Nadajnika nie wyciągałem z obudowy niema takiej potrzeby.


Komentarz: Tak właśnie myślę, że to ona miesza.
Nie jest dedykowana do RC jak UBEC.
UBEC już zamówiłem i czekam, aż przyjdzie.

Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 50.73 KiB | Przeglądany 1468 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 kwie 2017, 15:13 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 wrz 2014, 19:15
Posty: 151
Lokalizacja: Wrocław
Dedykowane, czy nie, liczy się jakość. Ja zrezygnowałem z tych małych przetwornic na rzecz LM2596. Chińczycy piszą o 3A ale to bajki, więcej jak 1A z nich nie wyciągniesz. Jak dojdzie UBEC to napisz czy pomogło. A sprawdziłeś napięcia na tej przetwornicy, którą masz?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 kwie 2017, 17:06 
Offline

Rejestracja: środa 24 sie 2016, 18:30
Posty: 223
edixot pisze:
więcej jak 1A z nich nie wyciągniesz

Ja obciążałem testowo do 2A i napięcie wyjściowe nie drgnęło, a długotrwałego obciążenia nie testowałem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 kwie 2017, 19:49 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 wrz 2014, 19:15
Posty: 151
Lokalizacja: Wrocław
Może trafiłeś na lepszą serię, ja miałem 3 sztuki z jednego zamówienia i wszystkie zdechły. A miałem jeszcze inną z innego zamówienia, ta jeszcze żyje i daje takie zakłócenia, że dopiero dławik z kondensatorem pomogły. Także zraziłem się i przeszedłem na ceglaste LM2596.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.