Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 17 paź 2018, 02:33


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek 17 lis 2016, 12:53 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 wrz 2016, 19:20
Posty: 16
Lokalizacja: Warszawa
Mam kamerę 700TVL Cam, OSD Multiwii dla naze32, nadajnik TS832 Boscam. Jak spinam wszystko do kupy skacze mi obraz w goglach.

Odpinam kamerę i wtedy mam stabiliny obraz i napisy generowane przez OSD nie skacza.

Odpinam OSD a podpinam kamerę i obraz jest wtedy stabilny nic nie skacze.

Spinam wszystko razem i znowu skacze.

Podpiąłem wszystko pod inny nadajnik FT200 VTX i sytuacja identyczna.

Dodam jeszcze że wcześniej wszystko działało na nadajniku FT200 VTX.

Chlopaki macie jakis pomysl co moze byc winne wczoraj z 3h na to poswiecilem i nic.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 lis 2016, 13:51 
Offline

Rejestracja: piątek 11 gru 2015, 10:22
Posty: 438
Nie masz gdzieś namieszanego z ustawieniami NTSC / PAL ?

_________________
Syma X5C -> "Drewniak X5C"
S500 Black -> "Szlajacz" Black Snapper PRO L
GEPRC ZX5 190
I różne mikroby 1103, 1304...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 lis 2016, 13:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8681
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Co to za kamera? Może się nie "trawią" i stąd te skoki. Jeszcze zasil bezpośrednio samo osd z osobnego pewnego beca gdzie idzie 5V. Oczywiście wszystko spiete, nadajnik, kamera i osd.
Często jest to spowodowane, że minim nie dostaje 5V i po podłączeniu innych rzeczy bec nie wyrabia i stąd takie zachowanie. Pod warunkiem, że obraz jest, tylko minim skacze.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 lis 2016, 14:41 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 wrz 2016, 19:20
Posty: 16
Lokalizacja: Warszawa
Szper pisze:
Nie masz gdzieś namieszanego z ustawieniami NTSC / PAL ?


Właśnie przełączałem na kamerze na jedną i na drugą opcje i nie ma żadnej różnicy.

Adrián pisze:
Co to za kamera? Może się nie "trawią" i stąd te skoki. Jeszcze zasil bezpośrednio samo osd z osobnego pewnego beca gdzie idzie 5V. Oczywiście wszystko spiete, nadajnik, kamera i osd.
Często jest to spowodowane, że minim nie dostaje 5V i po podłączeniu innych rzeczy bec nie wyrabia i stąd takie zachowanie. Pod warunkiem, że obraz jest, tylko minim skacze.


Trawić się trawiły z miesiąc temu a czekałem na różne części chciałem zmodyfikować zabralem sie za robote a tu taka niespodzianka. Właśnie podłaczyłem OSD pod zasilacz zewnętrzny i nadal to samo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 lis 2016, 14:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2192
Lokalizacja: Opole
Zasilacz zewnętrzny to znaczy taki z gniazdka?

_________________
Wyprzedaję wszystko - viewtopic.php?t=45067
------------
Skrypt dla forum - info - każdy musi raz zaktualizować ręcznie skrypt!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 lis 2016, 15:50 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 wrz 2016, 19:20
Posty: 16
Lokalizacja: Warszawa
Tak warsztatowy z regulowanym napieciem. Ale jest to samo czy zasilam z PDB czy z zasilacza skacze.

Oddzielnie zasilone OSD z zasilacza, bez wlaczonej kamery - nie skacze.
Podłaczam kamere zasilona z PDB zaczyna skakac(PDB zasilona z Lipo). Odłączam OSD i zostawiam kamere i skacze. Juz mi sie pomysły koncza.

Zapomnialem napisac kamera to kamera Eachine.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 lis 2016, 20:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8681
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To pokaż jeszcze krótki film. Bo może rozumiemy inaczej skaczący obraz z osd.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 25 lis 2016, 13:18 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 wrz 2016, 19:20
Posty: 16
Lokalizacja: Warszawa
Wczoraj mnie olśniło. Dzisiaj to sprawdzę czy mam rację i opiszę. Aż się wstyd przyznać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 lis 2016, 15:40 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 wrz 2016, 19:20
Posty: 16
Lokalizacja: Warszawa
No wiec problem rozwiązany. Rzeczywiście wstyd się przyznać. Problem dotyczył drona eachine racer falcon. W płytce jest złącze do video1, które mi odpadło na skutek uderzenia (w związku z tym że miałem przerwę przez kreta na miesiąc o tym fakcie zapomniałem). W związku z tym podpiąłem do drugiego złącza. Natomiast sygnał obrazu z drugiego złącza idzie bezpośrednio na nadajnik. W związku z tym na nadajnik szedł bezpośrednio obraz z OSD oraz obraz bezpośrednio z kamery. Podpiąłem wyjście z kamery na OSD i wszystko działa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.