Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 19 lis 2018, 15:12


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: środa 16 lis 2016, 20:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 28 sty 2016, 14:19
Posty: 201
Lokalizacja: polska
dziekuję . kupiłem już to kombo ... http://www.banggood.com/Eachine-TX02-Su ... ds=myorder .

teraz szukam dobrych lipo 3,7 v ... bo te co kupiłem to padaka . do mojej carrera rc drone - czyli to samo co hubsan x4 z kamerką bez fpv
macie jakiś sprawdzony sklep ?

EDIT - scalenie

słuchajcie ... mam pytanko jeszcze ..
mam tego hubsana x4 .. tzn jego klon firmy carrera .. ma zajebiste radio dlatego mi go szkoda a udzwignie to kombo .
i teraz pytanie ...
chce kupić tą ramę : http://www.banggood.com/Kingkong-Q100-1 ... 87903.html

przełożyć na nią płytę główną , silniki 8,5 x20 ( kupiłem nowe bo sie zuzyły stare i mam wrażenie że są silniejsze ) .. czy mogę kupić większą baterię np 500mah ? orginalnie było dwieście coś , teraz latam na 380 mah ... pus o kombo .. czy te silniki , kontroler to wszystko udzwigną ? teraz lata krótko bo bateria sła ba ale naprawde zajefajnie ... w trybie expert to juz wogóle ... jak myslicie to ma sens ? teraz jak wywaliłem z niego kamere to wprost wyrywa w góre ... latam na 10-20 % wychyleniu manetki ... jest strasznie wyrywny .

może inaczej ... czy w tym droniku : http://www.banggood.com/Tiny-QX90-90mm- ... 69614.html
silniki sa takie same jak w tym hubsanie x4 ?
jakie największe śmigła mogę zastosować ... ?

proszę o jakieś info bo nie wiem co zamawiać ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 lis 2016, 20:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 lip 2013, 09:44
Posty: 358
Lokalizacja: Kraków
połamałeś ramę hubsana? Silniki sie nie zmieszczą? Jeśli nie, to po co idziesz w koszty? Nie widzę żadnej zalety tej ramy co byś chciał kupić.
Do hubsana to jesli nie masz to kup tylko osłony na śmigła, albo zrób sam z czegoś.
Serio, zainwestuj w więcej baterii ramę odpuść.
Co do baterii to zastanów się nie koniecznie na dużo większą pojemnością, ale baterią z większym C - wydajnością prądową, bo to będzie istotniejsze przy większej wadze całości i poborze prądu.

_________________
Pozdrawiam Maciek,
Aktualnie: FrSky x9d, X-Lite, rejsery i DJI Mavic Pro
Stuff dawno temu: Spektrum DX8, Naza v2 +GPS, http://mojerc.pl, KFC32, Nighthawk 280 Pro


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 21 lis 2016, 08:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 28 sty 2016, 14:19
Posty: 201
Lokalizacja: polska
dziękuję .
zamówiłem tajk dla frajdy ta ramę jednak : http://www.banggood.com/GM05-120mm-Carb ... p-alsolike

do tego silniki : http://www.banggood.com/2-X-8x20mm-Moto ... mds=search 3 komplety .


tylko nie wiem co jest , ale zamówiłem z ali silniki 8,5 x 20 , są dużo mocniejsze i mam wrażenie że momentalnie drenują baterie . ma strasznego kopa . czy to możliwe że jedne silniki 8,5 x20 są mocniejsze od drugich ? na nowym pakiecie polatam max 3 minuty i już migają diody .. na 550 mah tez tak krótko .

teraz zamówiłem te z banggood niby że do hubsana , ale ludzie piszą że są mocniejsze .... i już mam wątpliwości czy nie bedzie to samo .

co myślicie też o śmigłach 3 płatowych ? jest sens ? tez zamówiłem 1 kpl na próbe .

EDIT - scalenie

Przyszło kombo eachine tx02 . podłączyłem go do malutkiego drona ala xubsan x4 ... i działa!!
z goglami quanum cyclops .

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 gru 2016, 10:26 
Offline

Rejestracja: wtorek 30 sie 2016, 08:42
Posty: 35
Lokalizacja: Opole
Jakiej w końcu uzywasz baterii? 150, 260 czy 500mAh?
Ile ci bateria trzyma z kamerka 200mW?
Smigielka 3 łopatkowe to dodatkowa waga, ale tez nieco lepsza stabilność i chyba oddawanie mocy, napewno nie wydłuży ci czasu lotu

_________________
M.I.A. ZMR250
ZMR 250- sold
Martian II 220 destroyed
Armattan Chameleon- still flying


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 gru 2016, 12:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 28 sty 2016, 14:19
Posty: 201
Lokalizacja: polska
Na razie bateria 300 ... ale testowalem tez na 500 .
Na 300 latał ok 5 minut z tym ze 2 ostatnie minuty braklo mu mocy . Ale to slaby dron z silnikami 7x20. Bede go testowal z hubsanem x4 z silnikami 8.5 x20 ... czekam na silniki ... plyte od hubsana x4 h107c mam ... w sumie całe bebechy. Jestnduzo mocniejszy od tego co na focie .... a kamera zajebista ... zasieg extra przez 3 sciany w domu i przy routerze 5.8 ghz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 gru 2016, 12:47 
Offline

Rejestracja: wtorek 30 sie 2016, 08:42
Posty: 35
Lokalizacja: Opole
Nadajnik 200mW jest jednym z powodow dlaczego tak mocno ci zrzera prąd z tego co pamietam tx02 ma pobór 500mA. tx01 ma nadajnik 25mW. tx03 ma miec będzie miećmożliwość wyboru.

P.S. ja czekam na h8 którego będę testować z tą samą kamerka ;)

_________________
M.I.A. ZMR250
ZMR 250- sold
Martian II 220 destroyed
Armattan Chameleon- still flying


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 gru 2016, 12:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8729
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
rosik89 pisze:
tx03 ma miec będzie miećmożliwość wyboru.

Ma mieć, ale czy będzie to deklarowane, to nie wiadomo. Na swoją tx02 też czekam, ciekawe jak wypadną testy. Udało się wyrwać za 70zł, to nie było się nad czym zastanawiać. Ale nie będzie to wykorzystane do mikrusów, tylko do combata :-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 gru 2016, 18:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 28 sty 2016, 14:19
Posty: 201
Lokalizacja: polska
możliwe że to kamera .. tylko dronik mojego syna jest słabiutki .... lata 8 minut ale tak delikatnie .. mam drugiego i on jest naprawde mocny ale jeszcze nie montowałem bo czekam na rame i tam bedzie aku 500 mah . sa filmiki i ludzie to montuja do różnych maluchów ....

EDIT - scalenie

a kamerke poleca ... jest tak mała że jestem w szoku ... jakośc obrazu zajebista jak na takiego malucha . za 74 zeta nie ma co żałowac ... docelowo chce to zastsowac do jakiejś 130 na silnikach bezszczotkowych ... może 250 ... mam też f330 na apm i tam bedzie idealnie

jedynie co chip sie grzeje do 70 stopni .. ale bedzie chłodzony wiaterkiem jak coś ;-)


Ostatnio zmieniony piątek 02 gru 2016, 05:54 przez gebe14, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 gru 2016, 22:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8729
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Na forum edytujemy posty, pisząc jeden pod drugim.
Bo widzę, że masz to w zwyczaju ;-)
Później robi się bałagan.

Poprawiłem

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.