Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 11 gru 2017, 08:38


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 11:39 
Offline

Rejestracja: piątek 01 lis 2013, 13:21
Posty: 23
Lokalizacja: internet
Pieth tak jak mówisz odsunąłem anteny i przy starcie nie ma zakłóceń tylko rekord to 30 metrów :) dziwne wcześniej latał mi z podglądem na otwartym polu do 500 metrów tylko nie pamiętam jak był ustawiony :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 11:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 14:28
Posty: 550
Lokalizacja: Opole
Może włączyłeś nadajnik kiedyś bez anteny i się już upalił.

_________________
W użyciu:
DRC Fury, Legwan, SkyWalker 1900; http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=26&t=21985
Odpoczywają:
Hype FW-190 (1,2m), F4U -5NL (550mm), TREX 450,FT Versa Wing, Tricopter 2.5; Beta 1400;


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 12:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 23 sty 2013, 08:32
Posty: 494
Lokalizacja: Pilica
Dexx pisze:
Może włączyłeś nadajnik kiedyś bez anteny i się już upalił.


^^ chyba najbardziej prawdopodobna opcja ;-)

_________________
Quad MWC by kuki v0.6.3 *
Darth Vader QUAD *
Ferrarini mini quad *
KFC32 Wikipedia


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 12:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 lut 2014, 11:53
Posty: 1850
Lokalizacja: Poznań
Twoje kłopoty z TS832 nie są niczym szczególnym http://pfmrc.eu/index.php?/topic/47621- ... jak-200mw/

_________________
Wszystko co lata, jeździ, pływa no i ... kobieta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 12:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 23 sty 2013, 08:32
Posty: 494
Lokalizacja: Pilica
Nawet 200mW powinien dać 200-300m w otwartej przestrzeni. Tutaj jest zdecydowanie za mało.

_________________
Quad MWC by kuki v0.6.3 *
Darth Vader QUAD *
Ferrarini mini quad *
KFC32 Wikipedia


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 13:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 20:13
Posty: 1225
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
200mW spokojnie pozwala latać do 300-400m pomiędzy krzakami, budynkami, wałami itp, itd.
Na otwartej przestrzeni ok 800-1000m ;-) Ważne jest by ustawić poprawnie kanały w przypadku boscama.

_________________
Użytkowane: Bixler 2 1500m, SkySurfer 2000mm, Transporter Q7.6, Mini-Hrejser slim 280mm, Delta120min.
Składają się: SU31 ElectriFly, FarFlyer długolot fpv.
Zakurzone: T-rex 500ESP, Ofna ultra lx comp, Hpi Sprint 2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 15:20 
Offline

Rejestracja: piątek 01 lis 2013, 13:21
Posty: 23
Lokalizacja: internet
no to super jak sie upalił :) to teraz powiedzcie i doradźcie co kupić w zamian i żeby to funkcjonowało bez problemu dodam że kupiłem anteny spironet immersiona

Może ktoś chętny na boscama TS 832 :) sprzedam używany dwa razy :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 18:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 lut 2014, 11:53
Posty: 1850
Lokalizacja: Poznań
Mi też tak wychodzi jak pisze mknet do 1km bez żadnych kombinacji a mam dwa w różnych modelach.
Exoticlimo najlepszy stosunek ceny do jakości to moim zdaniem Boscam TS353 400mW
ale moje doświadczenia oparte są na samolotach i samochodach Rc

_________________
Wszystko co lata, jeździ, pływa no i ... kobieta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 19:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 749
Lokalizacja: lubelskie
Cytuj:
dodam że kupiłem anteny spironet immersiona


A te anteny to nie mają przypadkiem złączy SMA?

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , ZMR 250+KFC32FTB+eleresMAX


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 20:53 
Offline

Rejestracja: piątek 01 lis 2013, 13:21
Posty: 23
Lokalizacja: internet
te spiro mają SMA ale nie podłączałem ich bo czekam na adaptery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 21:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 lut 2012, 00:32
Posty: 2719
Lokalizacja: Poznań/Kalisz
Sprobuj odwrotnie ustawic zworki w monitorze np. Zamiast gora gora dol dol dac dol dol gora gora. No i nadajnik na najmocniejszy kanal 34


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 04 wrz 2014, 07:17 
Offline

Rejestracja: piątek 01 lis 2013, 13:21
Posty: 23
Lokalizacja: internet
to w końcu który jest najmocniejszy 34 czy 32 ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 04 wrz 2014, 07:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 23 sty 2013, 08:32
Posty: 494
Lokalizacja: Pilica
Kurw.... zlitujcie się! Nie ma kanału 34 na tym nadajniku!
34 na wyświetlaczu oznacza trzecie pasmo, czwarty kanał. Od bidy można rzec kanał dwunasty (3x4).

_________________
Quad MWC by kuki v0.6.3 *
Darth Vader QUAD *
Ferrarini mini quad *
KFC32 Wikipedia


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 04 wrz 2014, 07:46 
Offline

Rejestracja: piątek 10 sty 2014, 11:46
Posty: 491
Lokalizacja: Kielce
no właśnie (bo cięrpię na ten sam nadajnik) i myślałem że jak mam to 34 na wyśiwetlaczu to jest dobry kanał. A problem mam identyczny jak autor wątku. Tyle że na pewno mam kiepskie anteny bo nawet na bacikach ale bez modelu udało się złapać obraz na 500m tyle że taki poszatkowany (raz 100% raz śnieg) Mógł to być jeszcze problem połączeń sygnałowych ale dałem sobie spokój i czekam na antenę.

Momo to gdyby ktoś wyjaśnił jak ustawić nadajnik było by super.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 04 wrz 2014, 08:07 
Offline

Rejestracja: piątek 01 lis 2013, 13:21
Posty: 23
Lokalizacja: internet
wygląda na to że u mnie chyba jest upalony tylko w jaki sposób się mógł upalić? wszystko chodziło do 500 metrów i nagle działa do 60 czy nadal kwestia częstotliwości?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.