Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 18 wrz 2018, 21:06


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 03 wrz 2014, 08:04 
Offline

Rejestracja: piątek 01 lis 2013, 13:21
Posty: 22
Lokalizacja: internet
Witam posiadam Boscam TS832 za cholerę nie moge go zestroić z monitorem czasmi sie udaje ale tylko na odleglosc 100m i obraz ginie raz sie udało na 500metrów przy otwartym polu gdzie anteny sie widziały, szczerze mówiąc nie ogarniam tych kanałów w nadajniku i odbiorniku dodam że monitor to fellworld, latam phantomem2.pomóżcie to zestroić żeby latało chociaż do 700metrów bez zakłóceń w polu otwartym bo chybe bez problemu ten Boscam da rade.
Obrazek
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 08:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 23 sty 2013, 08:32
Posty: 494
Lokalizacja: Pilica
Za mało danych, zdjęcia w słabej jakości...

Czy wybierasz kanały o tej samej częstotliwości na nadajniku i odbiorniku? Jakie masz anteny? Stockowe to przeważnie kawałek druta nie nadający się do niczego.

_________________
Quad MWC by kuki v0.6.3 *
Darth Vader QUAD *
Ferrarini mini quad *
KFC32 Wikipedia


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 08:50 
Offline

Rejestracja: piątek 01 lis 2013, 13:21
Posty: 22
Lokalizacja: internet
Antenty stockowe kupilem co prawda teraz spironet immersion ale końcówki nie te musze kupic przelotki.
okey tylko jak ustawic taki sam kanal na monitorze i na boscamie? wiem ze moze to proste ale jak do tej pory robiłem na chybił trafił wiec może powiedz prosze jak to zestroić żeby na tych samych kanałach działało


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 08:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 802
Lokalizacja: lubelskie
W nadajniku ustaw kanal 34 to kanal o najwiekszej mocy tego nadajnika.Potem musisz zmieniac kanaly w odbiorniku aby uzyskac jak najwiekszy zasięg i tyle.Reszta to jakość anten ( a w zasadzie odbiorczej).

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , Z-84(APM),QLRS-4SLion3500mAh-60kmUAV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 09:03 
Offline

Rejestracja: piątek 01 lis 2013, 13:21
Posty: 22
Lokalizacja: internet
rozumiem ze kanały w odbiorniku znaczy w monitorze tylko zmieniac switchem?

EDIT - scalenie

Acha czy kwestia ustawienia monitora na :
NTSC M
PAL M
NTSC BG
PAL N
NTSC DK
PAL DK
PAL I
SECAM BG
mA ZNACZENIE?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 09:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 802
Lokalizacja: lubelskie
W monitorze ma byc PAL .Kanały w monitorze zmieniać switchem (a możesz czym innym?).

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , Z-84(APM),QLRS-4SLion3500mAh-60kmUAV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 09:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 23 sty 2013, 08:32
Posty: 494
Lokalizacja: Pilica
Kanał 32 dla nadajnika ustawiasz switchami - lewym 4x (czwarty zakres), prawym 8x (ósmy kanał) -> 4x8=32.

Kanał 32 w odbiorniku (o ile dobry model znalazłem na necie) ustawiasz zworkami -> wszystkie 5 zworek na "1" (ON) (dwie pierwsze zworki 11 binarnie to 3, licząc od zera można powiedzieć że czwarte ustawienie, czyli 4, pozostałe 3 zworki 111 binarnie to 7, licząc od zera można powiedzieć że ósme ustawienie, czyli też 4x8=32).

_________________
Quad MWC by kuki v0.6.3 *
Darth Vader QUAD *
Ferrarini mini quad *
KFC32 Wikipedia


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 09:43 
Offline

Rejestracja: piątek 01 lis 2013, 13:21
Posty: 22
Lokalizacja: internet
ZMIENILEM NA PAL USTAWILEM KANAŁ 32 NA WYSWIETLACZU SWITCHE ROWNIEZ DALEJ LIPA A JAK COS ZNAJDZIE TO OBRAZ POSZADKOWANY W KWADRACIKI I JAK WŁĄCZAM RADIO TO ZAKŁÓĆENIA WSKAKUJĄ JAK RADIO WYŁĄCZONE NIE MA ZAKŁÓCEŃ,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 09:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 23 sty 2013, 08:32
Posty: 494
Lokalizacja: Pilica
Czyżby radio RC na 2.4GHz? :-)

_________________
Quad MWC by kuki v0.6.3 *
Darth Vader QUAD *
Ferrarini mini quad *
KFC32 Wikipedia


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 09:57 
Offline

Rejestracja: piątek 01 lis 2013, 13:21
Posty: 22
Lokalizacja: internet
DZIWNE RADIO PHANTOM 2 ZNALAZL SIE NA 46 KANALE ALE BEZ REWELACJ... JAK RADIO WYŁĄCZONE TO BEZ ZAKŁÓCEŃ JAK TYLKO RADIO WŁĄCZE MASAKRA


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 10:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 23 sty 2013, 08:32
Posty: 494
Lokalizacja: Pilica
1. Nie ma kanału 46.
2. Phantom ma radio na 2.4GHz i może zakłócać video na 5.8 -> druga charmoniczna będzie wchodzić, trzeba dobrać doświadczalnie odpowiedni kanał
3. Pisz poprawnie -> małe/duże litery + interpunkcja.

_________________
Quad MWC by kuki v0.6.3 *
Darth Vader QUAD *
Ferrarini mini quad *
KFC32 Wikipedia


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 10:49 
Offline

Rejestracja: piątek 01 lis 2013, 13:21
Posty: 22
Lokalizacja: internet
To jeżeli sie gryzą te dwie częstotliwości to czy w ogóle jest szansa na podłączenie tak żeby nie było zakłóceń?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 11:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 lut 2014, 11:53
Posty: 1843
Lokalizacja: Poznań
Odsuń anteny odbiornika i radia na około30-40cm

_________________
Wszystko co lata, jeździ, pływa no i ... kobieta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 11:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 23 sty 2013, 08:32
Posty: 494
Lokalizacja: Pilica
Jest taka szansa - odpowiednie filtry + dobór najoptymalniejszego kanału (doświadczalnie).

Jednak musisz wiedzieć że 5.8GHz jest bardzo podatne na zakłócenia. Lepiej było by uderzyć w 1.2GHz.

_________________
Quad MWC by kuki v0.6.3 *
Darth Vader QUAD *
Ferrarini mini quad *
KFC32 Wikipedia


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 03 wrz 2014, 11:39 
Offline

Rejestracja: piątek 01 lis 2013, 13:21
Posty: 22
Lokalizacja: internet
Pieth tak jak mówisz odsunąłem anteny i przy starcie nie ma zakłóceń tylko rekord to 30 metrów :) dziwne wcześniej latał mi z podglądem na otwartym polu do 500 metrów tylko nie pamiętam jak był ustawiony :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.