Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 23 cze 2017, 02:39


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
Post: wtorek 10 sty 2017, 22:42 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 paź 2014, 22:25
Posty: 141
Lokalizacja: Warszawa
Robicie z wyświetlaczem oled?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 sty 2017, 07:51 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 23:18
Posty: 358
Lokalizacja: Tarnobrzeg
nie:) Kolega @KwiatuFPV bezinteresownie poświęcił mi sporo czasu przez PW za co serdecznie mu dziękuję, pokazał co włączyć i co wyłączyć żeby skonfigurować wersję z wyświetlaniem na monitorze a nie na OLED. Niestety wywala kolejny błąd.
Cytuj:
sketch\TVOut_screens.cpp: In member function 'char screens::begin(const char*)':
TVOut_screens.cpp:74: error: 'class TVout' has no member named 'begin'
return TV.begin(TV_FORMAT, TV_COLS, TV_ROWS);
^
TVOut_screens.cpp:41: error: 'PAL' was not declared in this scope
#define TV_FORMAT PAL
^
sketch\TVOut_screens.cpp:74:21: note: in expansion of macro 'TV_FORMAT'
return TV.begin(TV_FORMAT, TV_COLS, TV_ROWS);
^
sketch\TVOut_screens.cpp: In member function 'void screens::reset()':
TVOut_screens.cpp:79: error: 'class TVout' has no member named 'select_font'
TV.select_font(font8x8);
^
sketch\TVOut_screens.cpp: In member function 'void screens::drawTitleBox(const char*)':
TVOut_screens.cpp:86: error: 'class TVout' has no member named 'draw_rect'
TV.draw_rect(0,0,127,95, WHITE);
^
TVOut_screens.cpp:86: error: 'WHITE' was not declared in this scope
TV.draw_rect(0,0,127,95, WHITE);
^
TVOut_screens.cpp:87: error: 'class TVout' has no member named 'printPGM'
TV.printPGM(((127-strlen_P(title)*8)/2), 3, title);
^
TVOut_screens.cpp:88: error: 'class TVout' has no member named 'draw_rect'
TV.draw_rect(0,0,127,14, WHITE,INVERT);


i tak dalej ten błąd ciągnie się przez kilka jak nie kilkanaście stron, aż musiałem podzielić na 5 części żeby wkleić w fejsbukowy czat :)
Mam gorącą prośbę, czy możesz wrzucić tutaj wsad zgrany prosto z Twojego arduino? Będę bardzo wdzięczny. Dodam że wszystkie potrzebne biblioteki już mam na kompie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 18 sty 2017, 21:29 
Offline

Rejestracja: sobota 27 lis 2010, 18:42
Posty: 60
Lokalizacja: Kłobuck
Witam kolegów , po wielkich bojach uruchomiłem rx5808-pro-diversity wersja TVout tylko nie mam pomysłu jak uruchomić monitor napięcia w programie . W programie wygląda na uruchomiony a nie działa i na ekranie nie wyświetla się funkcja monitorowania napięcia . Dziękuję za podpowiedzi .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.