Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 19 sie 2019, 14:02


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 231 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 15 sty 2019, 22:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7418
Lokalizacja: Polska
maxiiii pisze:
Mi nie musisz.To nie ja o to pytałem

Jasne...
maxiiii pisze:
Napisz teraz jak to zrobić.:)

Skleroza? Schizofrenia? Jakies inne S?

Baqsthc pisze:
To nie takie proste. Co rusz jak odpalam u center to mam problem znaleźć która kosteczka to było menu GPSa :D

Uuu, no to faktycznie, problem wrecz nie do ogarniecia, cofam co napisalem. Nie da sie ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sty 2019, 22:44 
Offline

Rejestracja: sobota 23 lip 2016, 20:14
Posty: 93
Lokalizacja: Myślenice
Da się, tylko nie wiem czy dobrze to zrobiłem pawelsky

Obrazek Obrazek

Min/MAx SVs z 3 zmieniłem na 6 i zaptaszkowałem (nie wiem czy potrzebnie) - Initial fix Must bee 3D
Czy coś jeszcze powinienem zrobić i czy to co zrobiłem jest właściwe? Fixa 3D łapie na parapecie na zewnątrz w ciągu 20 sekund.

edit: Test z dnia dzisiejszego 16 stycznia. Faktycznie fixuje się po znalezieniu 6 satelit. :mrgreen:
Przy baaaardzo zachmurzonym niebie i 15 satelitach hdop 0,75
Obrazek

Nawet przy 9 satelitach hdop na poziomie 1,7

Obrazek

Po kolejnym uruchomieniu po kilkunastu minutach fix jest w kilka sekund :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 29 mar 2019, 20:32 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 sty 2019, 08:58
Posty: 12
Witam

Zakupiłem taką telemetrie:
https://www.aliexpress.com/item/3DR-100 ... 4c4dKGXRWo

Po podłączeniu do samsung galaxy z androidem nawet się lampeczka na zielono nie zapaliła :( coś trzeba doinstalować czy nie będzie to działać ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 29 mar 2019, 20:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2079
A kabelek i telefon ma OTG ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 mar 2019, 14:30 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 sty 2019, 08:58
Posty: 12
Sprawdziłem na innym telefonie i działa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 mar 2019, 14:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2079
to podłącz pod ten inny.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 mar 2019, 19:01 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 04 mar 2019, 07:15
Posty: 3
Witam wszystkich serdecznie. Mam wielką prośbę w apm 2.8 ardurover wykorzystany do lodki zamiast trybu auto wyświetla się tryb hold i nic się nie dzieje .Bardzo proszę o pomoc jesteście ostatnią deską ratunku...Dodam jeszcze że tryb RTL działa łódka wraca do mnie..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 mar 2019, 19:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 lut 2015, 19:22
Posty: 826
Lokalizacja: Trzebnica
Tryb Hold włącza się wówczas jeśli nie masz wgranej misji. Zaznacz parę punktów i zapisz a tryb auto będzie działał jak należy.

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 mar 2019, 21:13 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 04 mar 2019, 07:15
Posty: 3
Witam wszystkich serdecznie. Mam wielką prośbę w apm 2.8 ardurover wykorzystany do lodki zamiast trybu auto wyświetla się tryb hold i nic się nie dzieje .Bardzo proszę o pomoc jesteście ostatnią deską ratunku...Dodam jeszcze że tryb RTL działa łódka wraca do mnie..
Poli25 pisze:
parę
8
Poli25 pisze:
Tryb Hold włącza się wówczas jeśli nie masz wgranej misji. Zaznacz parę punktów i zapisz a tryb auto będzie działał jak należy.
Poli25 pisze:
Tryb Hold włącza się wówczas jeśli nie masz wgranej misji. Zaznacz parę punktów i zapisz a tryb auto będzie działał jak należy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 mar 2019, 11:14 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 sty 2019, 08:58
Posty: 12
Potrzebuję zrobić sygnalizację diodami led, podczas gdy łódka płynie do przodu ewentualnie gdy stoi w miejscu. Próbowałem rc switcha na 3 kanał ale się nie sprawdził, ponieważ nie wyłącza diody. Mam apm 2.8


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 mar 2019, 11:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7418
Lokalizacja: Polska
larith pisze:
Potrzebuję zrobić sygnalizację diodami led, podczas gdy łódka płynie do przodu ewentualnie gdy stoi w miejscu. Próbowałem rc switcha na 3 kanał ale się nie sprawdził, ponieważ nie wyłącza diody. Mam apm 2.8

Jaka masz aparature? I jaki RC switch?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 mar 2019, 11:27 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 sty 2019, 08:58
Posty: 12
pawelsky pisze:
larith pisze:
Potrzebuję zrobić sygnalizację diodami led, podczas gdy łódka płynie do przodu ewentualnie gdy stoi w miejscu. Próbowałem rc switcha na 3 kanał ale się nie sprawdził, ponieważ nie wyłącza diody. Mam apm 2.8

Jaka masz aparature? I jaki RC switch?


Jak jest ustawiony tryb auto to diody tez mają działać

Futaba 6ex, a switch taki https://allegro.pl/oferta/zdalny-wlaczn ... 7449699180


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 mar 2019, 11:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7418
Lokalizacja: Polska
larith pisze:
Jak jest ustawiony tryb auto to diody tez mają działać

Futaba 6ex, a switch taki https://allegro.pl/oferta/zdalny-wlaczn ... 7449699180

To obawiam sie ze bedziesz potrzebowal switcha w ktorym mozna programowac zakres :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 mar 2019, 12:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2079
larith pisze:
gdy łódka płynie do przodu ewentualnie gdy stoi w miejscu.

To kiedy mają się nie świecić?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 mar 2019, 13:11 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 sty 2019, 08:58
Posty: 12
Gdy łódka płynie albo gdy stoi, bez znaczenia, wersja łatwiejsza do realizacji. Potrzebuje w nocy zidentyfikować czy łódka dotarła do celu, telemetria mi sięga tylko na 130m


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 231 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.