Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 22 lip 2019, 11:15


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 15 sty 2019, 20:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2051
Nic nie jest dziwne.:)
Diody za gpesie zapalają się przy 3 satelitach. Jak poczekasz ok 1 minuty będziesz miał na wodzie ich kilkanaście. Ważny jest zwrot "jak poczekasz" ok 1 minuty od zapalenia się diod będziesz miał już ful wypas satek w gipiesie:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sty 2019, 20:18 
Offline

Rejestracja: sobota 23 lip 2016, 20:14
Posty: 93
Lokalizacja: Myślenice
To w którym modelu/wersji GPS zapalają się po 6 satelitach? Chciałbym się wyposażyć we właściwy dla autopilota GPS.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sty 2019, 20:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2051
Nie ma takich. Można przestawić to w samym gpiesie ale to już trochę wyższa szkoła jazdy. Taki Hołowczyc.


Ostatnio zmieniony wtorek 15 sty 2019, 20:30 przez maxiiii, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sty 2019, 20:27 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lip 2014, 07:56
Posty: 480
Chyba Hołowczyc...
Nie przejmuj się tymi satelitami.


Ostatnio zmieniony wtorek 15 sty 2019, 20:27 przez piwko, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sty 2019, 20:27 
Offline

Rejestracja: sobota 23 lip 2016, 20:14
Posty: 93
Lokalizacja: Myślenice
U - center ? Chętnie zabawię się w Hołowczyca :mrgreen:


Ostatnio zmieniony wtorek 15 sty 2019, 20:32 przez Speedaco, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sty 2019, 20:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2051
piwko pisze:
Chyba Hołowczyc...
Nie przejmuj się tymi satelitami.


Ee? To chyba jego brat?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sty 2019, 20:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7317
Lokalizacja: Polska
maxiiii pisze:
Tyle, że taki GPS pokazuje fiksa 3 d czyli 3 satelity.

To co piszesz jest niestety nieprawda i to na kilku poziomach
Po pierwsze primo - do fixa 3D potrzebujesz co najmniej 4 satelitow a nie 3
Po drugie primo - LED na GPSie (zazwyczaj podlaczony to wyjscia TP) zapali sie juz przy fiksie 2D a nie 3D
Po trzecie primo, ultimo - minimalna liczbe satelitow potrzebna do fixa mozna skonfigurowac wiec rownie dobrze mozna ja sobie ustawic na 6 (CFG-NAVX5)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sty 2019, 20:44 
Offline

Rejestracja: sobota 23 lip 2016, 20:14
Posty: 93
Lokalizacja: Myślenice
pawelsky Wskażesz jak to można zrobić?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sty 2019, 20:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7317
Lokalizacja: Polska
Speedaco pisze:
pawelsky Wskażesz jak to można zrobić?

Wskazalem Ci juz w ostatnim punkcie :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sty 2019, 21:10 
Offline

Rejestracja: sobota 23 lip 2016, 20:14
Posty: 93
Lokalizacja: Myślenice
:roll: maxiiii Czemu wprowadzasz mnie błąd ??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sty 2019, 21:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2051
pawelsky, Już poprawiłem z 3D na 2D zwykła literówka.

3d jest mniejsze od 3D.

pawelsky pisze:
Speedaco pisze:
pawelsky Wskażesz jak to można zrobić?

Wskazalem Ci juz w ostatnim punkcie :)


A widzisz?

Pisałem, że to nie takie proste. :) Napisz teraz jak to zrobić.:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sty 2019, 21:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7317
Lokalizacja: Polska
maxiiii pisze:
3d jest mniejsze od 3D.

Znowu "literowka"? ;)

maxiiii pisze:
Pisałem, że to nie takie proste. :)

Nieslusznie, bo to bardzo proste.

maxiiii pisze:
Napisz teraz jak to zrobić.:)

Mam Ci pisac jak w uCenter zmienic wartosc jednego parametru? Chyba sobie zartujesz...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sty 2019, 22:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 1030
Lokalizacja: Legnica
To nie takie proste. Co rusz jak odpalam u center to mam problem znaleźć która kosteczka to było menu GPSa :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sty 2019, 22:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2051
pawelsky pisze:
Mam Ci pisac jak w uCenter zmienic wartosc jednego parametru? Chyba sobie zartujesz...

Mi nie musisz.To nie ja o to pytałem :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sty 2019, 22:27 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lip 2014, 07:56
Posty: 480
Nie kompromituj się...
"A widzisz?

Pisałem, że to nie takie proste. :) Napisz teraz jak to zrobić.:)"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.