Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 23 cze 2018, 22:50


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: sobota 13 kwie 2013, 08:58 
Offline

Rejestracja: niedziela 07 kwie 2013, 10:11
Posty: 20
Lokalizacja: Szczecin
przy energicznych ruchach to i mój żyroskop działa , ale chodzi tu o bardzo powolne zmiany kierunku .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 13 kwie 2013, 08:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:56
Posty: 3416
Lokalizacja: B-stok
kamien pisze:
kupiłem tanie , to okazało się szajsem . Nie znam się na żyroskopach . Co to za funkcja "headlock "?


Jeśli robiłeś już testy w łódce opisz dokładnie jak przebiegały, jak była konfiguracja sprzętu, co się działo, jakie korekty wprowadziłeś. Po co robić drugi raz to samo. Jeśli masz jakieś żyro - nie kupuj innego! Opisz najpierw co było na tamtym, myślę że powinno wystarczyć do dalszych testów.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 13 kwie 2013, 09:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 24 cze 2011, 13:22
Posty: 1531
Lokalizacja: PL/ okolice W-Wy
kamien pisze:
co myślicie o tym żyroskopie Align GP780 , nadało by się ?
To jest dobre żyrko. Nie jest to jakieś super mistrzostwo świata, ale przyzwoite żyrko MEMS średniej klasy. Ma opinię wrażliwego na wibracje, ale oczywiście to tylko opinie z jakimi się można spotkać, bo poza tym jest masa ludzi, która lata(ła) na nim helikami z sukcesem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 13 kwie 2013, 09:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:56
Posty: 3416
Lokalizacja: B-stok
kamien jeśli miałeś to żyro i nie wiedziałeś co to headlock to pewnie był wyłączony. Trzeba po pierwsze tak żyro podłączyć aby mieć sterowanie headlockiem z apki. A już w ogóle najlepiej tak poustawiać miksery aby mieć regulację czułości na pokrętle w apce, a headlock na przełączniku. Jak dla mnie to pierwsza kwestia którą musisz ogarnąć przed testami na wodzie. Dzięki temu łatwiej i szybciej pójdzie.

http://www.kooltoyz.co.uk/head-lock-gyr ... p-359.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 13 kwie 2013, 09:16 
na tym filmie widać działanie headlock:



Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: sobota 13 kwie 2013, 09:18 
Offline

Rejestracja: niedziela 07 kwie 2013, 10:11
Posty: 20
Lokalizacja: Szczecin
niestety chyba masz racje ,że nie włączyłem" headlock " . Czyli muszę jeszcze przetestować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 13 kwie 2013, 09:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:56
Posty: 3416
Lokalizacja: B-stok
Musisz doprowadzić do oscylacji spowodowanych za dużą czułością. Układ ma się wzbudzać. Wiesz co mam na myśli?

Artu, w tym filmie jest coś nie tak. Znaczy się tam jest zaprezentowany headlock i jakiś inny tryb w którym żyro wcale nie działało. Pewnie wina słabej apki i nie mógł panować nad czułością i w efekcie jest na 0.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 13 kwie 2013, 09:25 
Offline

Rejestracja: niedziela 07 kwie 2013, 10:11
Posty: 20
Lokalizacja: Szczecin
poza tym zauważyłem że heli nie wracał dokładnie w pierwotne miejsce .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 19 sie 2013, 17:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 03 lut 2013, 21:34
Posty: 386
Lokalizacja: Świdwin
Witam,
Panowie odswieze troche temat. ;-)
Potrzebuje do regli 30A turnigy jakies silniki (odpowiedniki speed 500) ktorych juz nie ma.
Pod akumulator zelowy 6 albo 12v?
Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 wrz 2017, 15:05 
Offline

Rejestracja: sobota 26 wrz 2015, 18:29
Posty: 25
Lokalizacja: Włoszczowa
Odświeżę troszkę temat.
Mam następujące pytanie. Czy silnik bez szczotkowy NTM 2836 nadaje się do łódki zanętowej? Chodzi mi o to czy aku. żelowe sobie poradzą?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 wrz 2017, 17:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8414
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Tylko który dokładnie? Ile kV?
Znajdź taki sam w hobbyking i sprawdź ile maksymalnie A potrzebuje i sprawdź jaki masz akumulator i będziesz wiedział, czy podoła czy nie.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 wrz 2017, 20:07 
Offline

Rejestracja: sobota 26 wrz 2015, 18:29
Posty: 25
Lokalizacja: Włoszczowa
Dzięki już sprawdziłem sobie i przy 2szt. trochę sporo. Chodziło mi o 210W. A czy silniki 2x80W wystarczą? Pobierają max. po 7A.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.