Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 19 lip 2019, 00:58


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 12 gru 2018, 18:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 sty 2018, 12:42
Posty: 97
Lokalizacja: Czarnków
Ok a czy ogólnie udało by się pod te aparaturę Modecrast GT3.2 podpiąć takiego trackera ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 12 gru 2018, 18:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9065
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Nie mam zielonego pojęcia.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 12 gru 2018, 20:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 1028
Lokalizacja: Legnica
Nie sądzę. Takie taniości są 2 max 3 kanałowe i nie mają portu, bo po co..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 12 gru 2018, 21:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 sty 2018, 12:42
Posty: 97
Lokalizacja: Czarnków
Baqsthc pisze:
Nie sądzę. Takie taniości są 2 max 3 kanałowe i nie mają portu, bo po co..


czyli musiałbym zmienić na apke kompaktową... eee słabo by się sterowało.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 gru 2018, 07:48 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 23:18
Posty: 551
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Kupiłem kiedyś używanego buggy 1:8 ( chyba ta skala, z silnikiem 6,5ccm) dostałem z nim radio samochodowe, takie piękne, z felgą do kierowania :D i próbowałem się z nim zaprzyjaźnić 2 tygodnie, później odpuściłem i zmieniłem radio na moje stanardowe lotnicze radio z długimi drążkami. I wtedy dopiero zaczęła się jazda :D
Także wszystko kwestia przyzwyczajenia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 gru 2018, 11:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 sty 2018, 12:42
Posty: 97
Lokalizacja: Czarnków
yoseph pisze:
Kupiłem kiedyś używanego buggy 1:8 ( chyba ta skala, z silnikiem 6,5ccm) dostałem z nim radio samochodowe, takie piękne, z felgą do kierowania :D i próbowałem się z nim zaprzyjaźnić 2 tygodnie, później odpuściłem i zmieniłem radio na moje stanardowe lotnicze radio z długimi drążkami. I wtedy dopiero zaczęła się jazda :D
Także wszystko kwestia przyzwyczajenia :)


najlepiej jak by mieć radio takie jak pad od xboxa hehe :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 gru 2018, 12:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12228
Lokalizacja: Mikoszewo
Takpoprostu pisze:
najlepiej jak by mieć radio takie jak pad od xboxa hehe

Możesz sobie zrobić. Modulator by Zbig czy jeden z projektów Misia którego nazwa wyleciała mi z głowy, do tego wybrany moduł nadawczy (FrSky, eLeReS, Qczek czy co tam chcesz) i pad "za dychę" z kosza z przecenami w markecie - voila. Masz pad-aparaturę.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 gru 2018, 13:55 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 23:18
Posty: 551
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Podobny kształtem jest taranis xlite :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 gru 2018, 14:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 sty 2018, 12:42
Posty: 97
Lokalizacja: Czarnków
Verid pisze:
Takpoprostu pisze:
najlepiej jak by mieć radio takie jak pad od xboxa hehe

Możesz sobie zrobić. Modulator by Zbig czy jeden z projektów Misia którego nazwa wyleciała mi z głowy, do tego wybrany moduł nadawczy (FrSky, eLeReS, Qczek czy co tam chcesz) i pad "za dychę" z kosza z przecenami w markecie - voila. Masz pad-aparaturę.


wow! to jest taka możliwość ? i od razu na 433MHz... nieźle. Ale to oznacza że LRSa mógłbym używać z każda aparaturą 2.4 ? Nawet w moim zwykłym pistoleciaku ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 gru 2018, 15:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12228
Lokalizacja: Mikoszewo
Poczytaj z czego składa się aparatura to ci się trochę rozjaśni. Nadmienię tylko że przydadzą ci się podstawy lutowania jeżeli interesuje cię ta ścieżka.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 gru 2018, 16:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9065
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
yoseph pisze:
Podobny kształtem jest taranis xlite :D

Jakiś model turnigy tez taki był
Ostatnio w hk w mega promocji były.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 gru 2018, 17:26 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 23:18
Posty: 551
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Adrián pisze:
Jakiś model turnigy tez taki był
Ostatnio w hk w mega promocji były.


turnigy evolution był :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 gru 2018, 18:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9065
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
O dokładnie, nadal w promocji https://hobbyking.com/en_us/turnigy-evo ... white.html

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 gru 2018, 22:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 sty 2018, 12:42
Posty: 97
Lokalizacja: Czarnków
ale nie nadaje się, nie centrują się automatycznie drążki :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 gru 2018, 22:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9065
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
W czym problem zrobić centrujące się do środka? Wystarczy dołożyć sprężynkę tak jak jest z drugiej strony.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.