Domino998 pisze:
OCZEKUJE REZULTATÓW TAKICH JAKIE UDAŁO SIĘ OSIĄGNĄĆ CZŁOWIEKOWI NA FILIE WYZEJ , BĄDŹ TEZ LEPSZYCH JEŚLI TO MOŻLIWE .
Daj ogłoszenie, że kupisz gotowy zestaw który ma takie osiągi, będziesz przez zakupem mógł sprawdzić i wtedy możesz mieć "oczekiwania"
Domino998 pisze:
Zależy mi na opini kogoś kto ma o tym pojęcie i wie co mówi . Bo nie chce wydawać kolejnych setek złotych w błoto .
To coś ci pokażę:
- Jeśli ktoś powie ci: kup to i to - NA PEWNO będzie 2-3km - to jest prawdopodobnie "świeżaczkiem", który myśli, że wszystko wie bo nie wiem - złożył w życiu pierwszy układ z migającym LEDem i myśli, że złapał Pana Boga za nogi, tylko świat nie odkrył jeszcze geniusza....
- Jeśli zaś koledzy doradzają (a znam te mordki i wiem, że wiedzę mają ogromną) - pisząc "sprawdź", "prawdopodobnie", "powinno pomóc" - znaczy, że znają się na rzeczy i wiedzą, że jest "x" zmiennych jakie mogą wszystko spierdzielić.
Niższe częstotliwości: większy zasięg, ale i większe anteny.
Wyższe częstotliwości: mniejszy zasięg, małe lekkie anteny.
Patrząc jak miałeś zamocowaną antenę na goglach (tą bardziej kierunkową) gdzie twierdziłeś, że "wiesz, że ma być 'po skosie' " - to bym tu na forum tak nie rumakował bo nie płacisz tu nikomu za wiedzę ekspercką, a tego wymagasz (poniekąd ją otrzymujesz, tylko zwracasz uwagę na "setki złotych" - nie mając chyba świadomości, że na takie hobby wydasz tysiące zł jak ciebie to wciągnie - w każdym razie żądasz gotowców a nie wiedzy a to ogromny błąd.)