Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 19 lis 2018, 21:24


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 13 paź 2018, 20:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2222
Lokalizacja: Londyn
powoli nazbierasz godzin
Moj MIdronek ma dwoch pilotow :-) z czego syn nalotu zrobil pewnie ze 70%

silniki wymieniane jak tylko lozyska luzu dostaja
zaden kret nie zaliczony
no i obylo sie bez awari
Ciekaw jestem ile ma moj Phantom 1 nalotu ale tego sie nigdy nie dowiem zreszta juz praktycznie lezy nastrychu zastapiony Midronkiem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 paź 2018, 20:37 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 437
To może same łożyska wymienić na porządne

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 paź 2018, 21:05 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 312
Lokalizacja: W-wa
Adasko a jak wygląda kwestia luzu na piastach? Ten sposób mocowania śmigieł dosyć szybko powoduje luzy i dziwne dźwięki podczas lotu. Jak to jest u Ciebie? Ile razy wymieniałeś śmigła?

_________________
Helikoptery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 paź 2018, 06:26 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 437
Wojtek nie wymieniasz smigiel tylko stosujesz podkładki.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 paź 2018, 19:15 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 437
Bateria w śmietnik? Obrazek

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 paź 2018, 21:47 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 312
Lokalizacja: W-wa
rika2017 pisze:
Wojtek nie wymieniasz smigiel tylko stosujesz podkładki.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Stosowałem gumki, które na jakiś czas likwidowały ten luz ale ponieważ sporo latałem nad wodą to się zastanawiałem nad trwałością.

Jakie podkładki stosujecie?

_________________
Helikoptery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 paź 2018, 04:22 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 437
0.5mm z wydruku 3d

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 paź 2018, 09:18 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 312
Lokalizacja: W-wa
Ktoś je oferuje na forum, wicie gdzie je można kupić?

_________________
Helikoptery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 paź 2018, 09:26 
Offline

Rejestracja: czwartek 08 wrz 2016, 10:06
Posty: 7
Ja mogę wydrukować ale większą ilość powiedzmy 30szt. Za zwrot kosztów wysylki.
Jeśli jest ktoś jeszcze chętny to piszcie.


https://www.thingiverse.com/thing:2916466


Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 paź 2018, 21:14 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 437
Rozladowalem baterie do 3.1v i pełne ładowanie. Test po na ładowaniu i działała ok. Lecz nie mam już tego zaufania...

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 paź 2018, 23:13 
Offline

Rejestracja: środa 24 sie 2016, 18:30
Posty: 220
rika2017 pisze:
To może same łożyska wymienić na porządne


Ja kupiłem 2 szt. niby najlepsze EZO i do tych z Mi daleko im z jakością, jedno miało luz a krycie mają takie że widać kulki. Niby oryginały, ale je odesłałem sprzedającemu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 25 paź 2018, 21:23 
Offline

Rejestracja: sobota 30 gru 2017, 20:30
Posty: 7
Lokalizacja: Wałbrzych
rika2017 pisze:
Rozladowalem baterie do 3.1v i pełne ładowanie. Test po na ładowaniu i działała ok. Lecz nie mam już tego zaufania...

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Mam dwa pytania:
- w jakich okolicznościach pojawiło Ci się 0%?
- w jaki sposób rozładowywałeś baterie do 3,1V?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 25 paź 2018, 22:27 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 437
Wystartowalem zawis 20s do góry up 80 metrów. Zawis 6m/s do przodu 30m i komunikat. Baterie rozladowalem w taki sposób, włączyłem drona i poszedłem spać. Wstałem włączyłem drona zobaczyłem że ma 3.19 zszedł do 3.1 po czasie i zacząłem ładować. Testowałem w tym dniu na pełnej prędkości w atti i nic

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 26 paź 2018, 06:07 
Offline

Rejestracja: sobota 30 gru 2017, 20:30
Posty: 7
Lokalizacja: Wałbrzych
Dzięki za odpowiedź. W moim przypadku było podobnie tzn. jeśli chodzi o pojawienie się 0%. Po powrocie do domu rozpocząłem normalne ładowanie. Po naładowaniu do pełna (krócej niż normalnie! ) próba lotu i objawy te same, tzn. autostart, zawis, próba lotu do przodu i w tym momencie od razu sygnalizacja 0%, lądowanie, ładowanie ...itd, w kółko. Spróbuję rozładować w taki sposób jak Ty, może pomoże? :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 26 paź 2018, 08:39 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 437
Ja tej baterii już nie zaufam ;], najlepsze jest to że jest to najnowsza bateria jaką posiadam 25cykli ladowan tylko.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.