Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 23 lip 2018, 05:20


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek 04 sty 2018, 00:14 
Offline

Rejestracja: środa 03 sty 2018, 23:02
Posty: 3
Lokalizacja: Gniezno
Witam wszystkich.

Zacznę może od tego ,ze dziś mija okrągły tydzień od momentu kupna drona. Walczę z nim już kilka dni i nie mogę sobie poradzić z połączeniem wifi. Szukałem oglądałem,kombinowalem i nic. Może wy coś poradzicie.
Zacznę może od tego, że jakiś miesiąc temu kupiłem drone jjrc za bodaj 140zl. Kurza twarz ale czad. No i poplynalem. Z racji tego ,że lubię piękne widoki i przyrodę postanowiłem kupić swoją 1 poważna maszynkę dji phantom 3 advance. Po wielu godzinach wertowania stron internetowych stwierdziłem,ze to będzie to.( czy to dobry wybór nie wiem. Jestem laikiem, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują,ze to porzadna maszyna jak na ten etap mojej przygody.
Do rzeczy. Dron był używany lecz sporadycznie . Jest na gwarancji i wylatal jakieś 30 cykli. Jak po niego pojechałem. Smiagl aż miło. Przywiozłem go i..... i no wlasnie. Nie wiem jak to ugryźć.
Mianowicie.
Wyciągam drona, wkładam baterie włączam aparaturę,włączam drona. Wszystkie kontrolki są zielone. Dron się unosi kamera się normalnie porusza. Ale nie łączy mi wifi. W ogole telefon nie widzi drona a ściślej jego sygnału wifi. Przez co nie mogę korzystać z opcji latania i nie mam podglądu więc nie tykam to nawet żeby nie został gdzieś na drzewie.
Dodam tylko że z apka dji go też był problem by to ściągnąć. W koncu się udało a teraz mam problem z wifi. Szukałem ale nic konkretnego nie ma. Dodam tylko że mam galaxy s7 i czytałem że z tymi androidami są problemy. A może nie pakować się na siłę w podgląd z s7 tylko popatrzeć za jakimś tabletem?.

Wszelkie rady sugestie i inne tego typu rzeczy przyjmę z otwartymi ramionami.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Dawid


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 sty 2018, 00:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8500
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Najprostsza, to spr na innym telefonie / tablecie. Najlepiej apple, jak masz możliwość pożyczyć. Ewentualnie inny andek.
Wyeliminujesz problem telefonu.

Jak spr podczas zakupu, właściciel jaki miał tel / tablet? Wszystko działało?
Bo rozumiem, że kupiłeś używany?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 sty 2018, 09:13 
Offline

Rejestracja: środa 03 sty 2018, 23:02
Posty: 3
Lokalizacja: Gniezno
Tak uzywany.Miał jakiegoś tam iPhone-6 chyba.no właśnie mam zamiar tak zrobic. Na innym androidzie mam możliwość sprawdzenia. Niestety z iOS będzie ciężej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 sty 2018, 19:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 24 paź 2016, 10:53
Posty: 113
Lokalizacja: Rybnik, śląsk
Phantom 3 Advanced nie łączy się przez wi-fi tylko kablem USB !

Aparaturę z telefonem lub tabletem łączysz kablem USB. Wi-Fi to tylko w wersji Standard lub 4K.

EDIT:

Na początek polecam przeczytać instrukcję obsługi, pomoże uniknąć następnego postu w temacie "mój dron odleciał"...

phantom 3 advanced.JPG
phantom 3 advanced.JPG [ 103.8 KiB | Przeglądany 488 razy ]

_________________
DJI Phantom 3 Standard - sprzedany, Eachine E010, DJI Phantom 3 Professional


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 sty 2018, 21:25 
Offline

Rejestracja: środa 03 sty 2018, 23:02
Posty: 3
Lokalizacja: Gniezno
Ok dzięki. Już wszystko jest ok. Błąd był w samej aplikacji. Po usunięciu i zainstalowaniu że strony dji wszystko śmiga. Do zamknięcia.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.