Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 23 lip 2018, 05:14


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 15 paź 2017, 15:10 
Offline

Rejestracja: czwartek 12 paź 2017, 07:37
Posty: 10
Witam, na początek muszę wspomnieć o tym że dopiero zaczynam przygodę z filmowaniem i robieniem zdjęć z drona, jako zwyczajny laik zakupiłem sprzęt z którym nie mogę sobie poradzić, oglądałem mase filmów na youtube, różne fora przeglądałem ale dalej nie mogę skonfigurować i podpiąć FPV.

Zakupiłem drona dji phantom (P330) to jest chyba Jedynka.
MOże załącze zdjęcia:

prosił bym o pomoc jak to wszystko skonfigurować jak podłączyć.
Strasznie mi na tym zależy żeby już testowaćnowy sprzęt :)

Oczywiście posiadam kamerke GOPRO 3+ , Antenki, Baterie REDOX 2200 mah
tylko nie wiem jak podłączyć t en transmitter do drona;/ i czy sam wyświetlacz FLYSIGHT wystarczy do odbioru sygnału, jeszcze posiadam odbiornik AVL58


IMG_20171012_231413.jpg
IMG_20171012_231413.jpg [ 43.46 KiB | Przeglądany 648 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 paź 2017, 16:00 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1251
Lokalizacja: Cieszyn
AdiBoss pisze:
oglądałem mase filmów na youtube, różne fora przeglądałem

I myślisz że ktoś w to tutaj uwierzy? :lol:
Na forum masz cały dział o DJI, na pewno znajdziesz w nim rozwiązanie twojego problemu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 paź 2017, 12:52 
Offline

Rejestracja: czwartek 12 paź 2017, 07:37
Posty: 10
Strasznie mi pomogles:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 paź 2017, 12:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8500
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Śmigła widać, że trochę przeszły, kup sobie porządną wyważarkę (du-bro) i chociaż sprawdź, a jak będzie trzeba to wyważ, lub wymień.

Niestety" skazi, ma rację, tutaj nikt w to nie uwierzy, bo wystarczy wiedzieć gdzie się wlutować/wpiąć z zasilaniem i tyle w temacie. To masz na yt i nie tylko.

Masz monitor z odbiornikiem, oprócz anten nic więcej Ci nie potrzeba na ziemi, jeśli działa.
Musisz tylko ustawić taką samą częstotliwość jak w nadajniku i tyle z filozofii.
A jak? zajrzyj do instrukcji modelu, dostępna w sieci.

Na razie Twoja prośba brzmi, tak:

Kupiłem garść gratów i podłączcie to za mnie, bo mi się nie chce.

Zdjęcie z apm jest zbędne w tym temacie, chyba, że nie ma tam już nazy i chcesz apm. Ale to inna bajka.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 17 paź 2017, 11:49 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 04 wrz 2017, 13:12
Posty: 10
O montażu FPV jest pełno filmików akurat do montażu Video do "jedynki", bo sam oglądałem jak zakładałem u siebie.

Dodam jeszcze od siebie, że zasilanie do kamerki i nadajnika możesz sobie wziąć z płyty głównej, tam gdzie wchodzi zasilanie główne, są wyżej albo puste solderpady o oznaczeniach VCC i GND, u mnie był przewód ucięty ok 10cm. Ale jak nie masz pojęcia o mierniku to bym nie ruszał tylko dodał osobny pakiet do zasilania FPV, bo możesz Phantoma upalić przez pomyłkę w polaryzacji.

Pozdrawiam
Artur


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 paź 2017, 06:37 
Offline

Rejestracja: czwartek 12 paź 2017, 07:37
Posty: 10
Dzięki, transmiter podlaczylem pod zasilanie zyje, miga Żółta dioda raz zielona trzy razy, podlaczylem av do zemasu ale za chiny nie moge uZyskać obrazu na monitorze , przechodzilem chyba przez wszystkie czestotliwosci. Kamera gopro świeci ciaglym czerwon swiatlem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 paź 2017, 07:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11603
Lokalizacja: Mikoszewo
AdiBoss pisze:
transmiter podlaczylem pod zasilanie zyje

Mam nadzieję że z założoną anteną bo inaczej wiele życia mu nie zostało.

AdiBoss pisze:
Kamera gopro świeci ciaglym czerwon swiatlem.

Znaczy się ładuje ale czy ją włączyłeś (cyferki i znaczki na LCD)? Bo bez tego to możesz szukać obrazu do zasmarkanej śmierci...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.