Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 21 lip 2018, 12:27


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 08 paź 2017, 07:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4238
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Jako że PH1 jest "niesprzedawalny", zdecydowałem się na jego "eutanazję", a elementy elektryczno/elektroniczne wykorzystać do poniższego projektu :-P
Wzorując się na tej konstrukcji: Mist składana rama quadro, narysowałem sobie elementy ramy składanej na rurkach wunglowych 16mm
Wyszło coś takiego:
2017-10-07 19_11_38-Składak1 - DesignSpark Mechanical.png
2017-10-07 19_11_38-Składak1 - DesignSpark Mechanical.png [ 100.31 KiB | Przeglądany 931 razy ]


Ze śmigłami 10" prezentuje się tak (przekątna 530mm):
2017-10-07 19_21_09-Składak1 - DesignSpark Mechanical.png
2017-10-07 19_21_09-Składak1 - DesignSpark Mechanical.png [ 49.73 KiB | Przeglądany 931 razy ]


C.D.N.

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 09:48 
A co chcesz osiągnąć przekładając PH1 na inna ramę?


Na górę
  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 10:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2219
Lokalizacja: Londyn
DronNOOB pisze:
A co chcesz osiągnąć przekładając PH1 na inna ramę?



tez o tym pomyslalem
pewnie cos innego , troche uciechy ze zmiany
po co trzymac P1 jak juz nie cieszy
a w nowej ramie moze byc drugie zycie
bedzie lzej wiec z gimbalem co ma Artu polata dluzej niz P1 z gimbem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 10:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4238
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Przede wszystkim mniejszą masę, a co za tym idzie, dłuższy czas lotu. Być może wstawię silniki od PH4 (mam) i zasilanie 4S :roll:
I być może uda się sprzedać obudowę PH1, regulatory oraz aparaturę z odbiornikiem...
I mam jeszcze takiego "leżaka" Quanum 450 Class Retract System With Quick Release Rail, to może go wykorzystam :mrgreen:

Przy okazji pytanie: Czy da się gdzieś kupić taniej rurki 16mm niż w carbon-cnc.eu :roll:

Kolejny upgrade ramy ;-)

2017-10-08 10_05_34-Składak1 - DesignSpark Mechanical.png
2017-10-08 10_05_34-Składak1 - DesignSpark Mechanical.png [ 81.65 KiB | Przeglądany 839 razy ]


Przekątna 515mm

2017-10-08 10_06_35-Składak1 - DesignSpark Mechanical.png
2017-10-08 10_06_35-Składak1 - DesignSpark Mechanical.png [ 68.45 KiB | Przeglądany 839 razy ]

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 10:50 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 wrz 2010, 09:18
Posty: 934
Lokalizacja: Warszawa
U pitlaba 2 PLN taniej, w abcrc 2,2 PLN taniej ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 10:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8491
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Kiedyś na ebay brałem z Chin. Tania wysyłka i różne długości i był do wyboru mat, połysk i układ splotu z tego co pamiętam.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 11:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4238
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Szymon pisze:
U pitlaba 2 PLN taniej, w abcrc 2,2 PLN taniej ;)

Umiesz liczyć :roll:
PitLab 62,- ; ABC 56,80 ; Carbon-CNC 49,20 :-P

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 11:42 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 wrz 2010, 09:18
Posty: 934
Lokalizacja: Warszawa
Podlinkuj no tę rurkę z carbon-cnc w tych pieniądzach :) Ja tam najtańszą dostępną widzę za 64, jest jedna której brak na magazynie za 63.

A w abc-rc spojrzałem na rurkę obok (18x16), 16x14 faktycznie w tych pieniądzach.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 11:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4238
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Link jest w pierwszym poście :-P

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 12:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8491
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Taniej będzie ciężko..
Jak zamawiałem z Chin, wychodziło dużo taniej niż w PL, teraz się to "unormowało"

Szymon pisze:
Podlinkuj no tę rurkę z carbon-cnc w tych pieniądzach :) Ja tam najtańszą dostępną widzę za 64,

Ta najtańsza to wersja "eko"

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 16:11 
Offline

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 16:16
Posty: 167
Lokalizacja: Ostrów
Zawsze można zastosować rurki duralowe (np z marketu budowlanego).
Cena nie zabija, a w razie kraksy nie ma problemu z dostawą.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.