Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 14 gru 2018, 02:26


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: piątek 22 wrz 2017, 20:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11968
Lokalizacja: Mikoszewo
Adrián pisze:
Szkoda wagi.

No nie wiem - serwowy jest zawsze lżejszy od BL i odchodzi ci dodatkowy sterownik (o ile FC ma wymagane wyjścia). Co do jakości - 100% zgoda pod warunkiem że nie skopiesz PIDów bo wtedy to różnie z tym może być. No i jak już jesteśmy przy PIDach - w przypadku serwowego masz tylko jedno PIDowanie - FC (bo jakoś nie widzę latania z gimbalem w Acro) a nie osobno FC i osobno gimbal.
No i oczywiście - jak już BLka to nie ta rama...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 wrz 2017, 20:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8814
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
No tak, ale jak już musi być ta stabilizacja, to jak napisalem.
Ustawienie gimbala to chwila, żeby było przyzwoicie.
Tak waga będzie większa, ale za to będzie jakość. Mały sterownik też można kupić.
Gimbal na serwach to nie dla mnie. Waga rośnie, a dalej będzie mnie denerwowało, że obraz jest byle jaki i tak wymaga poprawek.

Na 250 też można powiesić nawet i 3 osiowy bimbal z gopro, ale wówczas czas lotu pewnie będzie niewystarczający dla kolegi.
Musi poczytać, bo teraz takie strzelanie w płot.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 wrz 2017, 22:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11968
Lokalizacja: Mikoszewo
Do 250, tak jak patrzę na zwiedzanie w wykonaniu kolegów, to nie trzeba gimbala w ogóle. Wystarczy opanować Acro i już nic się nie telepa :mrgreen:.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 wrz 2017, 22:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8814
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
No tak, ale kolega chyba nie to miał na myśli, tym bardziej, że już ma racera.
No nic, niech przemyśli sam.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 wrz 2017, 23:16 
Offline

Rejestracja: niedziela 02 kwie 2017, 08:29
Posty: 16
Lokalizacja: Ropczyce
Gimbal do kolibra zakładałbym okazyjnie by coś nagrać w stabilniejszym obrazie, w acro też mogę spokojnie nagrać coś stabilnego, ale racer się do tego nie nadaje po prostu, za szybki i za krótki czas lotu, 210 nadaje się do szybkich akcji, natomiast ja chcę nagrać coś wolniejszego, i w trybach stabilizowanych, acro na 3pozycji, 1 i 2 będą od stabilizacji i hold position. Z czego pierwsze 2 tryby (w szczególności 2 - gi) będą pod gimbal. Nie będę się tym ścigać bo mi szkoda tej ramy. Dlaczego gimbal na szczotkach? Waga i czas lotu, pakiet 2200Mah (minimum)/ 2600mAh (maksimum), w zawisie z gimbalem i 2600 liczę na minimum 10min lotu.

_________________
SR215, Turnigy 9x, RR210, cx-30, legwan500, koliber250


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 wrz 2017, 23:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8814
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Bimbal oczywiście na bezszczotkach.
Większy pakiet nie zawsze musi oznaczać dłuższy lot.
Większy pakiet, to większa waga, więc to nie takie oczywiste.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 wrz 2017, 18:02 
Offline

Rejestracja: niedziela 02 kwie 2017, 08:29
Posty: 16
Lokalizacja: Ropczyce
Co do gimbala bezszczotkowego - jakie silniki polecacie? Jak najmniejsze i jak najlżejsze, jaki kontroler?

_________________
SR215, Turnigy 9x, RR210, cx-30, legwan500, koliber250


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 wrz 2017, 18:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3248
Lokalizacja: Olsztyn
Wydzieliłem posty ponieważ temat jest o ramie Rayforda a nie budowaniu małego długolota.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 wrz 2017, 15:04 
Offline

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 16:16
Posty: 201
Lokalizacja: Ostrów
Jak lekki gimbal 2d to może ten kontroler (cenowo wymiata) :)

https://gearbest.app.link/R3qDshNjJG


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.