Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 18 lip 2019, 00:05


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 252 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 30 mar 2015, 20:28 
Offline

Rejestracja: piątek 13 lut 2015, 22:55
Posty: 74
Witam

Nie znalazłem tematu poświęconemu temu kopterowi. Model wygląda na ciekawy.
Może ktoś "z pierwszej ręki" wypowie się czego jest wart??
Pozdrawiam.

_________________
DJI PHANTOM 3 STD
Heli V913
Heli Syma F3


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 31 mar 2015, 06:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 26 lut 2015, 10:48
Posty: 80
Lokalizacja: Kraków
Wczoraj doszedł, tylko rozpakowałem i sprawdziłem czy wszystko działa. Jak przestanie padać i zorganizuję kolejna baterię to przetestuje na zewnątrz bo w domu to jest za mało miejsca.
Edit: coś tam dopiszę....
W domu lata około 6 minut na powietrzu będzie zapewne mniej, kilka razy uderzyłem w to i owo i dalej lata, filmów z domu nie ma co pokazywać bo są słabe (jest ciemno) robi filmy lub foto, ładnie oświetlony :-P jak bateria słabnie zaczyna migać i czas na lądowanie, podgląd działa poprawnie ale raczej na razie nie przydatny po skupiam się na nim a nie ekranie, ale widać czy jest włączone nagrywanie filmu. W najbliższym czasie jadę do znajomego modelarza co by oglądnąć możliwość zainstalowania mocniejszej baterii, oryginał ładuje się około 2 godzin, monitor nie wiem bo jeszcze nie ładowałem (ile się ładuje i na ile starcza).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 kwie 2015, 08:24 
Offline

Rejestracja: piątek 13 lut 2015, 22:55
Posty: 74
Z tego co udało mi się wyczytać bez problemu wchodzi bateria Heli-Max 1S 1200mAh

_________________
DJI PHANTOM 3 STD
Heli V913
Heli Syma F3


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 kwie 2015, 10:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 sty 2015, 18:41
Posty: 56
Lokalizacja: Krk
Jesli faktycznie wchodzi ta od Heli-Max 1200mAh a tez to wyczytalem to znaczy ze jest powiedzmy sporo miejsca. Skoro:
- orginal ma 5.1 x 2.8 x 0.7
- helimax ma 6.8 x 2.55 x 0.95

Co tez moze potwierdzac to to ze rowniez wyczytalem ze miesci sie aku
Turnigy nano-tech 950mah 1S 25~50C Lipo Pack (Walkera V120, X100) w przykladzie
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... X100_.html
ktore ma wymiary 68x7x25mm
lub mniejszej pojemnosci
Turnigy nano-tech 750mAh 1S 35-70C Lipo Pack (Walkera V120D02S/QR Infra X/QR W100S)
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... 100S_.html
z wymiarami 43mm x 24 x 9.5mm
Tu fajnie pokazane na zdjeciach jak sie mieszcza http://forum.banggood.com/forum-topic-48967.html?page=1 a na nastepnej stronie inne ogniwa

_________________
Pozdrawiam Esc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 kwie 2015, 11:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 26 lut 2015, 10:48
Posty: 80
Lokalizacja: Kraków
Taką 950 zamówiłem w PL więc wkrótce (a nie po miesiącu jak w BG) sprawdzę.
750 jest za gruba, nie zmieści się do kieszeni, choć można wyciąć jej górę i problem znika, natomiast szerokości już się nie powiększy i maks to 28 mm


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 kwie 2015, 11:29 
Offline

Rejestracja: piątek 13 lut 2015, 22:55
Posty: 74
Przyszedł i mój :)
Całkiem stabilna zabawka, kamerka na moje oko ma mały kont widzenia ale ujdzie a bateria do bani.
Dajcie znać jak wydłuży się czas latania przy innych bateriach.
Spróbuję sparować go ze swoim odbiornikiem AV i polatać w goglach.

_________________
DJI PHANTOM 3 STD
Heli V913
Heli Syma F3


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 kwie 2015, 21:03 
Offline

Rejestracja: piątek 13 lut 2015, 22:55
Posty: 74
Również kupiłem Turnigy nano-tech 950mah
Kopter na zewnątrz lata fajnie, akrobacje ok, jest trochę ciemno więc FPV odpadło ale sterowanie i zachowanie modelu poprawne.
Jak pogoda pozwoli jutro rano do lasu i FPV :)

_________________
DJI PHANTOM 3 STD
Heli V913
Heli Syma F3


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 04 kwie 2015, 13:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 26 lut 2015, 10:48
Posty: 80
Lokalizacja: Kraków
Wczoraj wieczorem go wyprowadziłem, trochę wiało kilka razy przyziemiu ... czekam na lepsze baterie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 04 kwie 2015, 14:05 
Offline

Rejestracja: piątek 13 lut 2015, 22:55
Posty: 74
A ja swoim latam po mieszkaniu :) Trochę chłopak obija się od ścian ale osłony działają rewelacyjnie... odbija się i leci dalej. Poleciałem nim do kuchni gdzie urzędowała przy przygotowaniu obiadu żonka i usłyszałem: "zabieraj tą wichurę albo jego lot zakończy się po drugiej stronie okna" :)

_________________
DJI PHANTOM 3 STD
Heli V913
Heli Syma F3


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 04 kwie 2015, 16:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 26 lut 2015, 10:48
Posty: 80
Lokalizacja: Kraków
Podobno to ze kwiaty nie rosną w domu to jego wina....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 kwie 2015, 19:20 
Offline

Rejestracja: piątek 13 lut 2015, 22:55
Posty: 74
Wodowanie koptera :(

V686G w wodzie :(

_________________
DJI PHANTOM 3 STD
Heli V913
Heli Syma F3


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 kwie 2015, 20:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 sty 2015, 18:41
Posty: 56
Lokalizacja: Krk
Adam toś poszalal. Cos tak spanikowal przeciez szedl dobrze ?

A tak powaznie - wygladalo ze kamera dzialala po wyciagnieciu. Poczyniles jakies kroki oszuszajaco odzyskowe?

_________________
Pozdrawiam Esc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 kwie 2015, 20:48 
Offline

Rejestracja: piątek 13 lut 2015, 22:55
Posty: 74
Powodem wodowania był podmuch wiatru :( Dałem wznoszenie na max ale chłopak opadł z sił.
Na szczęście z praktyki zawodowej wiem jak reagować na zalanie elektroniki.
NIGDY NIE SUSZYMY!!!. Woda nie jest wrogiem a związki chemiczne, które się w niej znajdują więc po powrocie model bez pakietu pod zimną wodę aby wypłukać bród, rozebranie i czyszczenie szczoteczką preparatem "contakt" (można również w benzynie ekstrakcyjnej, zwykłej etylinie, ON lub wódce) Po tym czyszczeniu dopiero suszenie. Efekt?? Chłopak lata jak nowy, jest AV i FPV :)

_________________
DJI PHANTOM 3 STD
Heli V913
Heli Syma F3


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 kwie 2015, 20:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 26 lut 2015, 10:48
Posty: 80
Lokalizacja: Kraków


Dopiszę, te 950mAh pasują idealnie!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 kwie 2015, 18:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 sty 2015, 18:41
Posty: 56
Lokalizacja: Krk
Ja szybko przy pierwszych zabawach przekonuje sie ze starty czy ladowania z ubitej drogi podwoduje wchodzenie ziarenek piasku w plastikowe zebatki skutecznie je blokujac. Na razie dwa razy udalo mi sie wydlubac owe ziarenko i dalej wszystko dziala ale pomyslalem sobie ze moze sie okazac ze czesciej bedzie trzeba te trybki wymieniac niz same smigla. Własnie zamowilem te 950tki aby miec szybko z alledrogo. Natomiast teraz jeszcze mysle o czesciach zamiennych w postaci silniczkow osiek i trybkow

_________________
Pozdrawiam Esc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 252 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.