Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 24 kwie 2018, 21:39


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 21 cze 2017, 10:56 
Offline

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 16:16
Posty: 149
Lokalizacja: Ostrów
Czas na nowego koptera (Zwiadowca3)wymagania jw.
Na razie kopterek lata bez FPV bo ogarniam kontroler I INAV I wyglada tak:

Obrazek

Silniki dys 1806
Regle dys ds20
Smigla 6x3
FC oze32
GPS Beitian BN 880
Waga 229g (bez FPV I aku)

Pzdr


Ostatnio zmieniony piątek 14 lip 2017, 18:10 przez waldek72, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 21 cze 2017, 11:13 
Offline

Rejestracja: sobota 02 sie 2014, 08:37
Posty: 46
Lokalizacja: Warszawa
Ta godzina to żart?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 21 cze 2017, 11:22 
Offline

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 16:16
Posty: 149
Lokalizacja: Ostrów
Nie, moj aktualny rekord to 46min ale nie pobity z braku czasu(jest w watku o rekordach).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 21 cze 2017, 11:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1922
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Co to za antena ?

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 21 cze 2017, 11:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5884
Lokalizacja: Polska
misiekkk pisze:
Co to za antena ?

viewtopic.php?f=2&t=41172&p=519728#p519728


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 21 cze 2017, 13:43 
Offline

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 16:16
Posty: 149
Lokalizacja: Ostrów
Quadrifilar (odmiana helicala)
Na tej antenie lapie na zewnatrz 19 satelit.

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 07:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8100
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Hmm bez tej fikuśnej anteny, na tym samym gps na zewnątrz łapie od 17-20 satelitów. Chyba zbędna masa.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 08:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1922
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Adrián pisze:
Hmm bez tej fikuśnej anteny, na tym samym gps na zewnątrz łapie od 17-20 satelitów. Chyba zbędna masa.


O którym GPS'ie mówisz ?
Tym miniaturowym ?

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 11:40 
Offline

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 16:16
Posty: 149
Lokalizacja: Ostrów
Adrián pisze:
Hmm bez tej fikuśnej anteny, na tym samym gps na zewnątrz łapie od 17-20 satelitów. Chyba zbędna masa.


U mnie bez tej anteny z załączonym magnetometrem w domu po 1h nie łapał fix a teraz po max kilkunastu min ma 10 satelit.

EDIT - scalenie

misiekkk pisze:
Adrián pisze:
Hmm bez tej fikuśnej anteny, na tym samym gps na zewnątrz łapie od 17-20 satelitów. Chyba zbędna masa.


O którym GPS'ie mówisz ?
Tym miniaturowym ?


Dokladnie o tym
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=22&t=34060

Ale z mikro mam to samo (bez anteny po 30 min na zewnątrz = brak fix z antena kilka minut)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 11:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8100
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
misiekkk pisze:
Adrián pisze:
Hmm bez tej fikuśnej anteny, na tym samym gps na zewnątrz łapie od 17-20 satelitów. Chyba zbędna masa.


O którym GPS'ie mówisz ?
Tym miniaturowym ?


Dokładnie takim:
https://www.banggood.com/UBLOX-NEO-M8N- ... mds=search

Tylko mówię o łapaniu fix'a na zewnątrz, bo w pomieszczeniu (mieszkam w jakimś bunkrze??) fix'a nie złapie, a w innych mieszkaniach bez problemu.


Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 104.81 KiB | Przeglądany 1740 razy ]

_________________
Mój kanał na YT
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 lip 2017, 11:27 
Offline

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 16:16
Posty: 149
Lokalizacja: Ostrów
Hej
Ale nasze warunki łapania fixa są "nieco" inne Ty pokazujesz widoczność satelitów w locie (czyli mniej zasłania anteny i do tego na otwartym terenie.
Ja na ziemi pomiędzy wysokimi obiektami (budynki, drzewa itd...używając wybudowanego magnetometru i z GPS z nowej serii "gorszej"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 lip 2017, 11:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8100
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
W zabudowie łapie spokojnie od 14 w górę na ziemi.
Też mam Podobno z tej gorszej nowszej wersji. Tak mi kiedyś pisano, jakoś działa dobrze.

Ale to bez znaczenia.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 lip 2017, 11:47 
Offline

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 16:16
Posty: 149
Lokalizacja: Ostrów
A Urzywasz magnetometru bo u mnie bez długo ale jeszcze jakoś łapał fix w domu a po połączeniu nie nawet po 1h


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 lip 2017, 18:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5884
Lokalizacja: Polska
waldek72 pisze:
Urzywasz magnetometru

A co ma magnetometr do fixa?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 lip 2017, 19:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8100
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Nie,nie używam. Ani na gps, ani zewnętrznego.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.